Fantomele din Spessart

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la filmul din 1960. Pentru alte sensuri, vedeți Hanul din Spessart (dezambiguizare).
Fantomele din Spessart
Das Spukschloß im Spessart

Afișul românesc al filmului
Titlu originalDas Spukschloß im Spessart
Genfilm de comedie
film muzical
film de fantezie
RegizorKurt Hoffmann
ScenaristGünter Neumann
Heinz Pauck
ProducătorGeorg Witt
StudioGeorg Witt-Film
Director de imagineGünther Anders
MontajHilwa von Boro
MuzicaFriedrich Hollaender
DistribuțieLiselotte Pulver
Heinz Baumann
Hanne Wieder
Elsa Wagner
Premiera15 decembrie 1960
Durata101 minute
film color
ȚaraRFG RFG
Locul acțiuniiGermania  Modificați la Wikidata
Limba originalăgermană
Disponibil în românăsubtitrat
Precedat deHanul din Spessart (film din 1958)
Urmat deVremuri minunate la... Spessart (1967)
Prezență online

Fantomele din Spessart (titlul original: în germană Das Spukschloß im Spessart) este un film de comedie vest-german, realizat în 1960 de regizorul Kurt Hoffmann. Ca și în filmul anterior Hanul din Spessart, în rolul principal este Liselotte Pulver iar partenerul acesteia este Heinz Baumann.[1]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Tâlharilor din Spessart le merge rău. Au fost înzidiți de vii în subsolul hanului din Spessart. În Republica Federală Germania, în perioada miracolului economic, hanul în ruină va fi demolat pentru că urmează să fie construită o autostradă prin Spessart. In mod ironic, chiar pe locul fostei taverne se construiește o nouă „tavernă pentru călători”, „Spessart”, zona de parcare a autostrăzii. Fantomele tâlharilor reușesc să scape. Ele caută refugiu într-un castel din apropiere unde locuiește tânăra contesă Charlotte von Sandau. Spiritele lor nu pot fi răscumpărate până când fiecare dintre ele nu a făcut o faptă bună.

Situația financiară a castelului este dezolantă, iar Contesa Charlotte este în pragul falimentului. În această situație, apare consilierul suprem de conducere, von Teckel, un descendent al maiorului de poliție von Teckel, care i-a capturat cândva pe tâlhari. El propune contesei, în virtutea biroului său din Bonn, să găzduiască un oaspete de stat străin în castel, prințul Kalaka din Celebresia. În același timp, fiul unui constructor care vrea să transforme castelul într-un hotel de lux, spionează prin castel.

Când fantomele fură bijuteriile princiare, Contesa Charlotte este arestată ca hoț, iar fantomele trebuie să convingă autoritățile de existența lor pentru a o elibera. Ei reușesc și în cele din urmă, fantomele o ajută pe Charlotte să iasă din impasul financiar participând la cursa către Lună pentru o taxă generoasă, ca astronaută în echipa americană împotriva echipei sovietice.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Producția[modificare | modificare sursă]

Filmările au avut loc în perioada iunie până la sfârșitul lunii septembrie 1960. Secvențle interioare au fost realizate în Studioul Bavaria din München-Geiselgasteig, iar cele exterioare în Miltenberg (piața, podul vechi de piatră peste Mud), Aschaffenburg, Bonn, München și San Remo. Datorită aspectului său pitoresc, Castelul Oelber din Oelber pe potecile albe din Saxonia Inferioară a servit drept fundal pentru castelul din film.

Premii[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ de Das Spukschloß im Spessart bei cinema.de
  2. ^ en „2nd Moscow International Film Festival (1961)”. MIFF. Arhivat din original la . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]