Proiect:Medicină

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:WikiProiect Medicină)
Salt la: Navigare, căutare
Pagina principală   Participanți   Domeniu de lucru   Clasificarea articolelor
Bine ați venit la WikiProiectul Medicină!


Star of life.svg
WikiProiectul Medicină a apărut datorită necesității de centralizare a modificărilor și adăugirilor care se fac și se vor face în Wikipedia românească având ca scop aducerea sa la un nivel într-adevăr enciclopedic. Ne referim desigur la domeniile care au de-a face cu medicina, sau mai bine spus cu biologia umană. Multe din articolele care apar aici își au foarte bine locul în alte categorii, cum ar fi Biologia, Biochimia, chiar Fizica ș.a.m.d.

Oricine crede că se pricepe este invitat să contribuie. Munca sa va fi apreciată de mii de oameni, iar scriind și cercetând, cunoștințele sale se vor adânci și se vor sedimenta.


Star of life.svgAcest proiect a fost inițiat pe data de 2 decembrie 2013. Dacă sunteți interesați și doriți să vă alăturați acestui Wikiproiect vă rugăm să vă semnați numele la secțiunea participanți.


Direcții
Sarcina de a expanda conținutul Wikipediei din sfera medicinei poate fi împărțită după cum urmează, în "direcții":

Direcția Embriologie

  • Redactarea de articole despre embriologie, dar și despre sarcină și înmulțire în același timp.

Direcția Anatomie umană

  • Redactarea de articole despre sistemele de organe, ca și despre organe în parte, atât cât este posibil.

Direcția Fiziologie

  • Redactarea de articole care să prezinte fenomenele fiziologice de larg interes (ex.: fotorecepția, contracția musculară, reglarea prin feed-back etc.)

Direcția Celulară și moleculară

  • Redactarea de articole despre celulă și despre fenomenele care au loc la acest nivel, ca: sinteza proteică, diviziunea, malignizarea etc.

Direcția Boli și afecțiuni

  • Redactarea de articole despre bolile ce afectează omul, punând accent pe bolile infecțioase, dintre acestea în mod special pe cele cu transmitere sexuală și pe cele genetice. Fiecare articol ar trebui să conțină informații minimale despre măsurile de profilaxie specifice.

Listă de boli infecțioase

Direcția Farmacie și medicamente

  • Articole despre medicamente și mecanismele lor de acțiune. Prioritare sunt cele despre analgezice și antibiotice, deoarece sunt cel mai frecvent abuzate.

Direcția Istorie și biografii

  • Articole despre descoperirile notabile (sau mai puțin notabile) din sfera medicinei, lista de premii Nobel, și biografiile medicilor celebri. Evident, prioritatea o constituie cei români.

Direcția Curățenie

  • Includerea articolelor în categorii, crearea de categorii atunci când este cazul, eventual ștergerea de categorii.
  • Crearea de formate utile pentru navigarea în grupe de articole cu legătură evidentă între ele (ex.: opiacee, oasele scheletului uman etc.)


Vrei să ajuți? Uită-te aici!


Clasamentul
articolelor
Importanță
Top Mare Medie Mică Total
Calitate
Articol de calitate AC
Symbol a class.svg A
Articol bun AB
B
C
Început
Ciot
Listă
Portal 1 - - - 1
Format 18
Neclasificat
Total