Sari la conținut

Wikipedia:Carte de oaspeți/2006

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Rușinică, Wikipedia!!

[modificare sursă]

Limba română s-a format în anii 106-270 d.Hristos până în sec. 5-lea,adică cu aproximativ 800-1000 ani înaintea formării statului feudal Moldova(1359). Până la formarea statului Moldova,toți locuitorii arealului românesc (Maramureș,Oltenia,Muntenia,Moldova) n-au stat muți,dar au comunicat între ei in l.română(sau valahă). După formarea statului feudal Moldova,locuitorii erau numiți în continuare valahi (adică romani). Noțiunea de ``limbă moldovenească` este o invenție ruso-stalinisto-comunistă,necreștină,imorală și foarte urâtă.De ce am întâlnit în așa enciclopedie renumită așa sintagmă ``l.moldovenească`,și incă cu caractere chirilice? De ce oltenii n-au inventat l.oltenească,muntenii -l.muntenească,ardelenii l.ardelenească?Oare moldovenii au obraz mai gros și nu recunosc prioritatea l.române față de statul feudal Moldova? RUȘINICĂ!!!!!!!!

Cred că ați confundat ro.wp cu http://mo.wikipedia.org --Vlad|-> 14 ianuarie 2006 13:29 (EET)[răspunde]

Nu am încurcat nimic!

[modificare sursă]

Observ o oarecare batjocură .Eu nu recunosc noțiunea și versiunea site-ului in l.moldovenească.RUSINICĂ!!!

Cam toți contribuitorii noștri știu bine că limba moldovenească este doar un alt nume, folosit din motive politice, pentru limba română. Și eu sînt de acord că Wikipedia în limba moldovenească, scrisă cu caractere chirilice sau latine, este o rușine. Însă nu este rușinea noastră, ci a acelora care au înființat-o. De fapt chiar în aceste zile au loc la mo:Wikipedia:Alegeri discuții despre desființarea acelei Wikipedii.
Aș dori totuși să vă precizez că sintagma "limba moldovenească" n-a fost inventată de ruși, comuniști și ce-ați mai spus. Termenul exista cu mult înaintea comuniștilor. Avem de exemplu Letopisețul lui Grigore Ureche, în care un capitol se numește chiar "Pentru limba noastră moldovenească". Desigur, fiindcă poporul își zicea "moldoveni" expresia este îndreptățită, dar nicidecum cu intenția de a deosebi limba lor de cea a muntenilor de exemplu; Dimitrie Cantemir observa bine că aceste două limbi sînt una.
Ar mai fi un lucru pe care nu trebuie să-l uităm. Există mulți moldoveni în Republica Moldova care nu vor să spună că vorbesc limba română. Și se pare că au găsit o mulțime de motive pentru asta, printre care nu e de neglijat faptul că nu le plac anumte lucruri despre România. Poate că aici e și vina noastră. Un exemplu la îndemînă: cuvintele dumneavoastră. Sînt jignitoare și dovedesc o atitudine de îngîmfare. Obraz gros? Prioritatea limbii române? Stat feudal?...
Să nu înțelegeți cumva că apăr poziția antiromânească a acelor moldoveni, nici pe departe. Vreau doar să spun că lucrurile nu sînt deloc atît de simple pe cît ne par în general nouă românilor. — AdiJapan  14 ianuarie 2006 14:03 (EET)[răspunde]

Trebuie să fim de acord că toți românii începand de la Nistru spre vest, unde se găsește populație compactă româneasca și alți români de oriunde din lume vorbesc limba română.Diferențele între diferite dialecte sunt nesemnificative (sunt mult mai mici decât ,de exemplu între dialectele limbii germane).Metoda de a ne apropia noi românii este de a lăsa orgoliile mărunte la o parte și de reuși să ne dezvoltăm mai puternic economic in interiorul Uniunii Europene unde va trebui să respectăm toate națiunile din interiorul Uniunii.Acest lucru va fi ușor de făcut în momentul în care vom reuși să ne respectăm noi românii între noi.

Unde este textul pentru care spui e "Rușinică" la Wikipedia ?

[modificare sursă]
Se referă nu la o pagină, ci la un întreg proiect Wikipedia, și anume cel în limba "moldovenească": http://mo.wikipedia.org/. Apăsați de cîteva ori pe Random page acolo ca să vedeți cîteva articole.
Între timp discuțiile despre acest proiect s-au mutat la această pagină, dar în lipsa unor regulamente clare lucrurile stagnează. — AdiJapan  28 iulie 2006 11:31 (EEST)[răspunde]

1.Am folosit sintagma statul feudal Moldova,pentru anul 1359 si pentru a face diferenta dintre el si statul Republica Moldova. 2.Multi moldoveni nu recunosc L.romana,din cauza ca ,in timpul URSS ei n-au avut conditii sa studieze istoria adevarata a romanilor. Si acum ,la sate, moldovenii nu pot privi 10-30 canale TV,ca oamenii din satele Europei.Ei privesc numai Moldova1 si canalul rusesc ORT.DE unde ei sa aiba dragoste pentru Romania?Nu folositi ca exemplu niste oameni ,care nu sunt vinovati.Vinovati sunt oamenii cu studii ,care sunt la conducere,sau care deschid asa site-uri si dezinformeaza lumea! Imi pare rau ca imi rastalmaciti in asa mod (cum prin minte nu mi-a trecut ) opinia mea :mai mult nu va deranjez.Imi cer scuze!

Nu răstălmăcesc nimic. Ați spus "prioritatea limbii române". Iertați-mă, dar ăsta e exact ceea ce moldovenilor nu le place la noi: îi considerăm inferiori. Și dacă vreodată vor deveni parte a României vor fi considerați, de multă lume, inferiori. Uităm că în cursul istoriei au existat moldoveni absolut extraordinari care au făcut enorm pentru limba și cultura noastră. Dumneavoastră mă tem că nu-i iubiți pe moldoveni. Îi vreți doar integrați în România. Rușinică... — AdiJapan  14 ianuarie 2006 16:28 (EET)[răspunde]

Prin prioritatea l.romane am avut in vedere, ca din punct de vedere cronologic limba romana a aparut inaintea formarii (1359)Moldovei cu 800-1000 ani.Nu am avut in vedere o inferioritate a cuiva,darnumai cronologic aparitia mai intai a limbii romane.In DEX,p.851,prioritate-este insusirea de a fi primul in timp. Dumneavoastra rastalmaciti foarte periculos.

Dacă asta ați vrut să spuneți atunci îmi cer scuze pentru neînțelegere. Necazul este că felul cum ați spus-o a fost periculos de aproape de alte sensuri, dovadă și reacția mea. Înțelegeți apoi că moldovenii sînt și mai sensibili decît mine la asemenea afirmații, deci poate ar fi bine să fim atenți. Mai ales că același DEX, la definiția priorității, spune în continuare: "dreptul de a ocupa primul loc ca importanță, ca valoare, ca demnitate; precădere, primordialitate, întâietate." Dar haideți să nu căutăm nod în papură, pînă la urmă sîntem amîndoi de aceeași parte a baricadei.
Și să vă dau detalii despre Wikipedia în limba moldovenească. Fondatorul ei este nici mai mult nici mai puțin decît un puști de 16 ani din Arizona, care se trage dintr-o familie de moldoveni emigrați în Statele Unite și care de fapt nu vorbește limba decît cu ajutorul dicționarului (iată un eșantion aici). Problema este că Wikipedia, în mărinimia ei, i-a permis să "se joace". Este unul din puctele slabe ale Wikipediei: corectitudinea, obiectivitatea, calitatea se bazează numai pe numărul cît mai mare de contribuitori, iar dacă puștiul a fost singur bineînțeles că a avut majoritatea. Acum se lucrează la corectarea acestei enormități. AdiJapan 14 ianuarie 2006 19:13 (EET)[răspunde]

Să nu mint !

[modificare sursă]

Abia v-am descoperit !interesant si incitant ! viață lungă și fructoasă...

sa mergem inainte

[modificare sursă]

salutare tuturor, am gasit fara sa vreaauacest site mai de mult si nu i-am dat atentie ... cautand mereu informatii noi in diverse module de cautare ajungeam mereu aici... e aproape totul... voi descoperi ce ma va interesa si voi contribui cu ce voi crede ca lipseste. felicitari... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Tu26dor (discuție • contribuții).

ma bucur ca v-am gasit

[modificare sursă]

Salutare tuturor sunt Simona si sunt bucuroasa...că v-am gasit!nu prea pricep ce si cum dar voi persevera si asa voi putea scrie (si)despre noua mea mare pasiune,ceaiul...Simona Chesăuan Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Simona Chesauan (discuție • contribuții).

Impresii despre Wikipedia

[modificare sursă]

Trebuie s-o spun! Este un supersite, o sursă excelentă de informații și are nenumărate avantaje, printre ele numărându-se faptul că poți găsi informații în toate limbile pământului și chestii interesante despre orice. Mai mult chiar, poți creea tu însăți articole sau corecta articole deja existente în baza de date! Cool! Super! Asta-i părerea mea și nimic nu mi-o poate schimba! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Livia Matei (discuție • contribuții).

BRAVO ROMANIA!!!

[modificare sursă]

Se creaza un fudament bun! La mai mult si la mai mare! Vad si unele pete albe. De exemplu: Nu gasesc nic un document istoric ce ar contine denumirea "Tara Romanesca". Am studiat o multime de harti istorice din Cambridge History Atlas si de-a lungul anilor 1300-1866 gasesc Pincipality Moldavie, Pricipality Wallachia, Transylvania si nicdecum nu am gasit "tara romaneasca". Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 205.188.117.71 (discuție • contribuții).

Acolo e problema: ați studiat hărți englezești. Mulțumim pentru comentarii și urări. — AdiJapan  14 martie 2006 08:19 (EET)[răspunde]
Problema denumirii statului diferă de la o limbă la alta, de la un concept și moment istoric la altul. Istoricii români au preferat denumirea de Țara Românească sau Țara Rumânească după denumirea de cancelarie dată în toate actele oficiale sau scrierile în limba română. Dacă așa au considerat oficialii acestei formațiuni statale să numească moșia lor noi nu putem decât să le respectăm voința și să le păstrăm tradiția. Plus de asta, să fim siguri că, fie și în acele vremuri, se știa preabine originea latină a populației, iar denumirea de rumân putând desemna atât o clasă socială cât și denumirea unei națiuni la fel de bine fară a se amesteca semantic. Altfel cum ar fi putut accepta să se numească voievod al Țării Iobagilor un ilustru domnitor precum Mihai Viteazul conștient și mândru fiind că este descendent al Basarabilor și al împăraților bizantini? Niciodată, în nici un act, fie în slavonă (limba de cancelarie până spre mijlocul secolului al XVII-lea) sau în română, nu o să intâlnim denumirea de Valahia cu derivatele ei. Valahi/vlahi ne-au zis alții, rumâni/români ne-am zis noi. Pentru lămuriri suplimentare vezi Etimologia cuvântului Vlah. --B. B. 14 martie 2006 09:29 (EET)[răspunde]

D-le unilizator B.B. imi exprim respectul si eu, pentru dorinta, rominilor de a-si numi tara "tara Romaneasca" necatind ca altii insisten o numeau "Wallachia".  !!! Citata D-ra:"Problema denumirii statului difera de la o limba la alta, de la un concept si moment istoric la altul. Istoricii romini au preferat denumirea de Tara Romaneasca sau Tara Rumaneasca dupa denumirea de cancelarie data in toate actele oficiale sau scrierile in limba romani. Daca asa au considerat oficialii acestei formatiuni statale sa numeasca mosia lor noi nu putem decat sa le respectam vointa si sa le pastram traditia.".... Asemenea, respect rominilor ca ei se-au zis "romini", fara a lua in seama ca toti ii numeau "vlahi",...citata D-ra: "Valahi/vlahi ne-au zis altii, rumani/romani ne-am zis noi." Popoarele au dreptul sa-si numeasca tara si limba tarii asa cum o doresc ei. Daca, intr-o buna zi, rominii vor zice ca isi numesc limba "Romanica" ori "Romanova" cred ca n-o sa-mi schimb parerea fata de acest popor.Respect. Numitiva limba cum doriti. Respect natiunile cu acele calitati ce le poseda, fara a preamari prin ceva natiunea mea.Istoria cunoaste natiuni ce au incercat s-a faca politica pe principii soviniste/nationaliste dar fara a avea succes.Fii mindru de poporul tau dar nu crede ca este "cu stea in freunte".

The Yiddish linguist Max Weinreich published the expression, "A shprakh iz a dialekt mit an armey un flot" ("אַ שפראַך איז אַ דיאַלעקט מיט אַן אַרמײ און פֿלאָט", "A language is a dialect with an army and navy"; in Yivo-bleter 25.1, 1945, p. 13), illustrating the fact that languages are created by assimilation. This is perhaps the most widely cited statement of an analogy that has been attributed to other authors. (Weinreich explicitly states that he did not coin it.) It has been suggested that the initial wording was provided by Hubert Lyautey as, "Une langue, c'est un dialecte qui possède une armée, une marine et une aviation." ("A language is a dialect with an army, a navy and an air force." ).

Discuția aceasta nu prea își are locul într-o carte de oaspeți (imaginați-vă același schimb de mesaje în cartea de oaspeți a unui muzeu...), dar îmi permit să vă întreb: ce anume propuneți? Nu văd ce legătură are citatul de mai sus cu numele Țării Românești. Ce-ar trebui să facem ca să fiți mulțumit? — AdiJapan  17 martie 2006 04:42 (EET)[răspunde]

internetul e al tuturor

[modificare sursă]

BRAVO. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 81.203.35.165 (discuție • contribuții).

Mä bucur cä am gäsit o paginä,unde,cu speranta,voi gäsi si oameni de încredere,cu care in viitor voi comunoca. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Nik23 (discuție • contribuții).

Dragutz...:)

[modificare sursă]

Eu folosesc enciclopedia Wikipedia de vreo trei luni si recunosc ca poate ajuta destul de mult elevii/studentii, mai ales daka vor sa fac referate! Trebuie spus ca Wikipedia nu este locul ideal de ales referate, doar copiind informatiile din articole, ci doar un loc de unde te poti documenta si lua o parte din informatiile necesare referatului! Desigur, este loc pt. mai bine si acum caut articole despre Caucaz si Siberia! Urati-mi norok!

Norok! :-)
Sigur că este loc pentru mai bine. Poți contribui și tu! — AdiJapan  13 aprilie 2006 07:42 (EEST)[răspunde]

Cu adevarat util!

[modificare sursă]

Felicitari tuturor celor care editeaza aceasta encliclopedie gratuita, cu adevarat ceva util pe internet.

Cu multumiri, echipa SteauaOnline.com

Inexactitate

[modificare sursă]

Citind lista evreilor care au primit premiul Nobel , am fost neplacut surprins de inexacta prezentare a realitatii, sper ca nu intentionat!!! In continuare, in speranta ca veti repara eroarea comisa, va trimet lista aproape complecta, deoarece nu contine detinatorii ultimilor ani, lipsa pe care poate DVoastra o veti putea complecta. Cu multumiri T.Gruber.

Mă puteți edifica unde anume se află lista de care vorbiți în cadrul variantei în românește a enciclopediei? --Rebel 3 mai 2006 14:28 (EEST)[răspunde]

SUPER ! FRUMOS !

[modificare sursă]

Sant gigi,sunt incantat si fascinat de site-ul dumneavoastra. Inca nu cunosc bine regulile dar sper sa reusesc sa ma ridic la nivelul cerintelor.Incerc sa fac modificari, comentarii in ciotu-rile......din pagina ! cu stima gigi

Discuțiile despre cenzură au fost mutate la Wikipedia:Cafenea/protest_cenzura. Vă rog să le continuați acolo, nu aici în cartea de oaspeți. — AdiJapan  11 mai 2006 11:29 (EEST)[răspunde]

A, nu mai sunt oaspete, nu am voie să scriu decât în camera din spate... Păi ce cafea se dă exilatului ? Cea din farfuria berzei sau cea din clondirul vulpii ;-) ?
Oaspetelui îi șade bine să asculte îndemnurile gazdelor, așa cum sunt convins că găsiți și Dvs. de cuviință când primiți soțietate.
Motivul pentru care am mutat discuția acolo nu este "exilul" sau alte motive obscure ale "cabalei", ci simplul fapt că discuția se lungea mult prea mult și era împotriva logicii cărții de oaspeți. În plus, există link aici pentru cine este interesat să urmărească discuția. Cu asta cred că s-au lămurit toate neclaritățile -- orice comentarii ulterioare pe acest subiect vor fi mutate automat acolo. Mulțumesc pentru înțelegere! --Gutza 12 mai 2006 09:53 (EEST)[răspunde]
Și eu!

Enciclopedie virtuala

[modificare sursă]

Este bine , ca pot sa o folosesc in caaaadrul orelor de Internet.

Sunt un vizitator nou , incerc sa aflu multe , va felicit pentru tot ce faceti pentru noi!

SUPER TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Sunt nou utilizator, dar prima impresie este ca e o pagina interesanta , antrenanta si voi reveni cu noi impresii, sugestii sau propuneri. Felicitari initiatorului si colectivului de lucru!Bravo lor......este fain acesa enciclopedie si voi veni cat de des pot!!!!!!!!!!!!!!!Tineti-o tot asa!!!!!!

sunt uimit si socat

[modificare sursă]

Cautam ceva despre stele, citeam acolo cu oki mari cand am vazut un buton MODIFICA, am zis ce mama naibi e asta, si am dat pe el, am scris acolo un text "Cum adica modifica" si m-am trezit cu textul pe pagina, si am ramas prost, adica toata informatia aia utila despre stele e pusa de oameni asa de pe strada si atat de frumos aranjata si bine documentata. Si se trezeste un prost de la o sala de net sa faca nu stiu ce reclama la siteul lui de pe go.ro si se apuca sa strice pe aici in disperare, eu sunt asa mai certaretz mai pus pe distrugere, inca nu reusesc sa pricep cum funcioneaza acest site sicer, desi de nenumarate ori am citit lucruri interesante pe wikipedia nu am vazut niciodata butonu ala de modifica, nu stiu sunt socat de-a dreptu, e ca si cum as lasa usa deschisa la apartamentul meu, si lumea in loc sa vina sa fure tot din casa ar veni si ar aduce tablouri, flori si ar face apartamentul mai frumos. Ce sa zic felictari tuturor care contribuie la wikipedia, nu puteti fi decat niste oameni extraordinari, eu unu sunt socat de asa ceva, inca mai sper sa gasesc pe cineva sa imi dea o explicatie logica.

Nu sînteți primul care se miră. Cred că toți cei care contribuie la Wikipedia au fost la început la fel de șocați ca dumneavoastră. Wikipedia este o insulă de altruism într-o mare de interese comerciale. Acum cîțiva ani cînd a început proiectul Wikipediei în engleză mulți credeau că e o utopie. La fel s-a crezut și cînd a început cel în limba română. Dar se pare că ideea funcționează. Avem deja vreo 34.000 de articole în română (e drept că multe sînt prea scurte) și creștem pe zi ce trece.
Să știți că există totuși și din cei care abuzează de libertatea oferită de Wikipedia și scriu tot felul de porcării (nu vă dau exemple, mizeria umană este infinită...). Doar că actele de vandalism sînt anulate relativ repede, pentru că toată baza de date este supravegheată atent, permanent, de mai mulți oameni. Articolele pot fi readuse ușor la ultima versiune neafectată.
Vă invit să treceți peste șoc și să credeți în ideea Wikipediei. Eventual, atunci cînd găsiți greșeli sau lipsuri în articole la al căror subiect vă pricepeți să ne dați chiar o mînă de ajutor.
Toate cele bune! — AdiJapan  28 mai 2006 07:43 (EEST)[răspunde]

nu spun altceva, decat ca am gasit de multe ori aici raspunsuri.

Like an Book

[modificare sursă]

Ce am gasit aici e ca o carte :) O deschizi si ii citesti tinele. Din pacate am si yo o problema mi-am facut cont si nu am descifrat cum as putea sa scriu si yo un articol :PP

Următoarele pagini vă pot ajuta:
Succes! — AdiJapan  29 mai 2006 17:14 (EEST)[răspunde]

IMI PLACE IDEEA,PACAT CA DESPRE UNELE SUBIECTE AVETI PREA PUTINE INFORMATII

In sfarsit Wikipedia Romana incepe sa prinda contur, motiv pentru care nu pot decat sa ma bucur. Totusi as avea cateva sugestii: 1. Pagina principala este cam rar actualizata, ma refer la ferestrele cu Stiati ca... si Actualitati. 2. Portalurile sunt cam slabute. 3. Paginile de acces imediat din meniul principal mai trebuie lucrate un pic. 4. Unele articole nu prea corespund din punct de vedere al stilului. {imi cer scuze ca nu am scris cu diacritice}

Aveți mare dreptate. Mulțumim pentru sugestii și... vă invităm să puneți umărul! — AdiJapan  3 iunie 2006 07:40 (EEST)[răspunde]

felicitàri

[modificare sursă]

sunteti utili mult noroc .gic .it.

MADDY SUNT EU

[modificare sursă]

vA FELICIT . sUNTETI CEI MAI TARI/TOATE REFERATELE MELE SUNT DE LA VOI \ NUMAI ZECE AM PE LINIE \ nUMAI SUNT FATA IN NOROI

SUPER TARE COOL MISHTO SHI TOT TRUSOUL

suntetzi cei mai tari

[modificare sursă]

e super tare c facetzi.d unde luatzi toate aceste informatzii?as vrea s vizitez bucurestiul l vara ptr c voi explicatzi totul atat d frumos shi vreau s m conving

Pînă vă convingeți vă rog să nu mai vandalizați articolul București. S-ar putea să fie chiar adevărat ce scrie în jumătatea de articol pe care ați șters-o... — AdiJapan  13 iunie 2006 14:11 (EEST)[răspunde]

ce bucuroasa sunt ca v-am gasit!

[modificare sursă]

n-am timp acum, dar abia astept sa revin la voi dupa-masa, sa va cunosc mai bine

Despre Brebi, judetul Salaj Romania

[modificare sursă]

Eu sunt Coste Ruben si sunt unul dintre locuitorii acestei vechi asezari.Am 18 ani de scoala si 7 diplome (inclusiv 2 diplome postuniversitare), pana in prezent si voi avea mai multe pe viitor.

Ma puteti conacta la adersa de e-mail costeruben@yahoo.com Comentariu nesemnat adăugat de 85.186.29.15 (discuție • contribuții).

Am mutat restul poveștii de aici la Discuție Utilizator:85.186.29.15. Nu se potrivea într-o carte de oaspeți, veți fi de acord cu mine.
În schimb, dacă aveți date enciclopedice, documentate, despre această localitate le puteți introduce la articolul Brebi, Sălaj. Citiți și ce scrie la paginile de mai jos pentru a afla ce este Wikipedia și cum se poate contribui:
Succes! — AdiJapan  16 iunie 2006 18:11 (EEST)[răspunde]

in sfrasit informatii la puterea N

[modificare sursă]

ma bucur ca existati, nici nu va imaginati ce multa nevoie este de astfel de site-uri. felicitari

sunt incantata

[modificare sursă]

caut de mult timp asa ceva si pot sa spun ca m-a ajutat foarte mult la examenele de literatura.FELICITARI! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Barbascu cristina (discuție • contribuții). 25 iunie 2006

carte de oaspeti

[modificare sursă]

Wikipedia - un site foarte interesant.

Wilkipedia,pentru mine,inseamna formarea cunostintelor generale.Am cautat,am citit ,mi-a placut,a fost de ajuns sa imi dau seama caeste un site serios,care trateaza subiecte interesante. Mi-ar face mare placere sa aflu mai multe detalii despre descoperirile arheologice,despre Romania in lume. Mi-ar placea sa aveti articole referitoare la tarile latine,tot ce tine de aceste culturi. Ma bucur ca pot sa imi las in scris impresiile mele.

imi place wilkipedia,diana

[modificare sursă]

Wilkipedia,pentru mine,inseamna formarea cunostintelor generale.Am cautat,am citit ,mi-a placut,a fost de ajuns sa imi dau seama caeste un site serios,care trateaza subiecte interesante. Mi-ar face mare placere sa aflu mai multe detalii despre descoperirile arheologice,despre Romania in lume. Mi-ar placea sa aveti articole referitoare la tarile latine,tot ce tine de aceste culturi. Ma bucur ca pot sa imi las in scris impresiile mele.

aveti cumva un portal de clasoare arheologice? au foarte mare cautare,as vrea sa pot vizualiza cateva,sunt o impatimita a arheologiei si a descoperirilor.Trimiteti-mi mai multe detalii despre acestea,precum si despre Vatican,as vrea sa aflu mai multe.Adresele melesunt:sobolserban@hotmail.com,sobolserban@yahoo.com. ceva almanahuri,rebusuri de cultura,ar fi tocmai bune de citit,rezolvat.

Salutări din Madrid

[modificare sursă]

Felicitări tuturor celor care au contribuit voluntar la realizarea acestei enciclopedii. cu salutări prietenești Gelu Vlașin

Sunt incantata sa citesc despre toate domeniile scrise de voi.Va doresc mult succes!(Comentariu!)Pa! Maria Vasile

Sunt incantata sa citesc despre toate domeniile scrise de voi.Va doresc mult succes!(Comentariu!). Wikipedia,sunteti de un real folos. Ma-ti salvat,da!Va iubesc,pe toti cei din (spatele) culise. Sunteti adevarati,reali,si nu in ultimul rand autentici. Pupici!

salutari din argos-grecia

[modificare sursă]

Am ajuns aici cu ajutorul motoarelor de cautare si am ramas surprins de ceea ce am gasit si modul simplu de a gasi.Este ceea ce cautam ...un raspuns la mai multe intrebari pe care le-am gasit aici.

BRAVO tuturor celor care contribuie la realizarea acestui site si promit sa ajut cat pot din umilele mele cunostinte si material daca se poate pentru realizarea unei enciclopedii cat mai vaste in folosul tuturor. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Gore (discuție • contribuții).

Mulțumim pentru felicitări, dar mai ales pentru oferta de a contribui la Wikipedia. Vă așteptăm! — AdiJapan  11 august 2006 06:26 (EEST)[răspunde]

BALCIC - tǎrâm românesc ce meritǎ vizitat !!

[modificare sursă]

Nu doresc sa va spun mai mult decit : VIZITATI, VIZITATI, VIZITATI BALCIC-UL !!! Cristescu

Mulțumim pentru invitație. Între timp însă a trebuit să rescriu articolul Balcic, pe care l-ați scris mai devreme. V-am lăsat un mesaj și pe pagina dumneavoastră de discuții. — AdiJapan  13 august 2006 19:01 (EEST)[răspunde]

Mușetești, Gorj

[modificare sursă]

Comuna Musetesti este una din cele mai frumoase comune din Romania,numai asa a fost aleasa ca localitate europeana.Daca v-ati fi nascut acolo,asa cum m-am nascut eu,ati fi simtit in inimile voastre o vibratie adanca,vibratie ce te face mereu tanar si puternic,gata de a invinge orice greutati ce va ies in cale. Pentru mine,Musetesti este una din cele mai frumoase coline de pe lume,cu mult mai stralucita decat cele ale Romei.Fiti mandri cei care ati vazut pentru prima data lumina zilei in acest sat ancestral , unde oamenii atat de simpli sunt cei mai apropiati de Dumnezeu,dar fiii lor au stiut sa invete mereu,aflandu-se azi unde nu te astepti. Sunt de la Copuz si va iubesc pe toti!

prof. de limba franceza,Gorica Curcanu

dir Scolii Generale Nr. 1 Rovinari Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.122.195.224 (discuție • contribuții). 2 septembrie 2006 00:08

de cand sunt legat la internet acesta este cel mai tare site pe care am navigat

ar fi bine de mentionat ca izvoarele fluviului Amazon, se gasesc in Quebrada de Apachete, in muntele Navado Mismi, Peru la o inaltime de 5,597 m. Acest fact a fost fixat de National Geographic in 2001, ca fiind cel mai indepartat punct dela gura fluviului.

Nu stiu daca imi este permis sa las un e-mail o sa incerc. Am o cerinta ce as dori sa imi fie rezolvata. 1 cat ar costa efectiv infiintarea fundatiei/asociatie ca tot nu am inteles ce este. 2 Cine este in masura sa imi spuna sa imi trimita e-mail la emundin_2004@yahoo.it sunt dispus sa va ajut cu suport financiar

ma numesc ROBERTA si sunt fff multumita de acest site...ceau--86.122.173.169 6 octombrie 2006 08:39 (EEST)[răspunde]

Gavra Ovidiu

[modificare sursă]

Sint un cetatean roman plecat in strainatate de citiva ani buni si am cautat in internet un prieten din ROMANIA,am vazut ca apare in lista CAMEREI DEPUTATILOR de ARAD,se numeste GAVRA OVIDIU.V-as ruga,daca cineva citeste acest mesaj si il cunoaste pe GAVRA OVIDIU sa ii transmita email-ul meu sa se puna in contact cu mine: NICUMUSCA@HOTMAIL.COM.Multumesc.

uneori ti se pare ca totul e pierdut.aici la wikipedia ceva din adevar devine realitate htr

Caractere Romanesti - search engine

[modificare sursă]

De multe ori cand incerc o cautare rezultatul este "zero", pentru ca nu am cautat numele asa cum este tiparit cu caractere romanesti. Or, se intampla sa nu fie instalate aceste caractere in toate computerele. S-ar putea face oare in asa fel incat sa obtinem aceleasi rezultate si daca tastam, simplu, "Cartarescu"?

E foarte adevărat că avem o problemă cu funcția de căutare din cauza diacriticelor. Totuși dacă tastați "Mircea Cartarescu" primul rezultat întors este Mircea Cărtărescu. Încercați să introduceți numele întreg. E o soluție temporară și mulțumim că vizitați Wikipedia. – Laurap\ mesaj 1 noiembrie 2006 15:55 (EET)[răspunde]
Este o problemă tehnică pe care o cunoaștem și o tot discutăm, dar n-o putem rezolva rapid, pentru că trebuie schimbat softul din spatele Wikipediei. Se poate drege cumva manual, creînd redirecturi de la titluri fără diacritice la cele scrise corect, așa cum spune Laura mai sus. Dar pentru că toți cititorii noștri sînt vorbitori de limba română această limitare tehnică cred că pică tocmai bine: vor simți și mai mult nevoia să-și instaleze în sfîrșit tastatura românească, adică lucrul cel mai firesc. Chiar, există motive obiective pentru care unii nu-și instalează tastatura românească? În orice caz, există posibilitatea de a folosi un motor de căutare extern, ca Google, care știe să închidă ochii la căciulițe și virgulițe. — AdiJapan  1 noiembrie 2006 16:04 (EET)[răspunde]

Cind cineva iti da un pahar cu apa in desert , cind crapi de sete , multumirile sunt de prisos . Voi ati dat apa celor insetati de cunoastere .

Mulțumirile dumneavoastră, care desigur nu sînt de prisos, merg la miile de oameni care au contribuit la Wikipedia în limba română, dacă nu cu articole întregi măcar cu punerea la punct a cîte vreunei greșeli. Știm însă că mai avem mult de muncă pentru ca această enciclopedie să înceapă să semene cu ceea ce ne-am propus. De aceea îi invităm pe toți cei care au -- folosind metafora dumneavoastră -- destulă apă încît să dea și celorlalți, să ni se alăture în acest efort. Încă o dată, mulțumim pentru apreciere. — AdiJapan  26 noiembrie 2006 12:42 (EET)[răspunde]

O sursă grozavă de practică

[modificare sursă]

Salutări! Mă numesc Alex, sunt englez și învăț limba română de doi ani și ceva. Mă duc în România pentru prima dată ianuarie viitor și vreau să zic că site-ul ăsta este tare interesant și o sursă foarte bună de practică pentru mine. Trec pe aici (și pe cel englezesc) zilnic și mă bucur învățând multe chestii noi despre oricare subiect al lumii. Să nu opriți niciodată! --SirJibby 2 decembrie 2006 01:43 (EET)[răspunde]

Mulțumim pentru încurajare și felicitări pentru nivelul excelent la care ați ajuns! Vă fac o propunere: încercați să și contribuiți cu articole în limba română, nu doar să citiți. Scrisul este un exercițiu de limbă mult mai eficient decît cititul. Mai avem și alți contribuitori a căror limbă maternă nu este româna, deci n-ați fi singurul. Succes! — AdiJapan  1 decembrie 2006 04:14 (EET)[răspunde]

multumesc Wikipedia

[modificare sursă]

Ma numesc Catalin sunt din Ploiesti si sunt student la facultatea AL.I.CUZA din Iasi.De curand m-am apucat de scris o enciclopedie,o carte daca pot spune asa despre <Prezentarea tuturor oraselor din Romania>.Am ajuns sa concep asa ceva deoarece dupa parerea mea orasele romaniei sunt prea putin cunoscute de noi insine de parca am fi niste straini in tara noastra....Fiind un impatimit al geografiei,am decis sa fac ceva pentru a iesi din aceasta amnezie daca pot spune asa,scriind aceasta enciclopedie.Chiar daca nu o sa am succes,eu am speranta in suflet ca vor fi si persoane care vor aprecia munca mea si voi fi bucuros pentru ca ma voi simti un om implinit.Inceput si ideile mi-au venit vizitand acest site si daca nu ati fi fost dumneavoastra poate ca nu imi aplicam acest vis frumos.Site-ul e ok putandu-se si mai bine desigur,intotdeauna putem face mult mai mult.Inca o data tin sa va multumesc si sper ca ma veti ajuta indirect,in marea mea incercare...Numai bine si poate ne vedem la LANSARE....

De la Daniel

[modificare sursă]

Din sutele, miile de romani care poate v-au scris de bine, as vrea ca si eu sa va felicit pentru ideea extraordinara de a infiinta acest site. Tot ce-mi doresc eu despre ISTORIE este sa nu fie cenzurata si sa poata fii vazuta in adevaratul ei sens. Nu-mi place minciuna si mai ales cea despre Romanii simpli si despre Romania, cea pe care o cunosc eu dar nu numai... Ce as mai dorii eu, este ca din acest site toti tinerii nostrii sa poata studia aceea istorie pe care nu o gasesc in scolile generale, licee sau chiar si univeritati. Deocamdata nu exista pic de adevar in Istoria noastra de dupa 1944 si pana in prezent, iar daca este sa fie putin adevar atunci il putem numii "cionturi" asa cum este utilizat de site-ul dumneavoastra.

Inca odata FELICITARI din partea unui roman dornic de adevarata Istorie a Romanilor.

Daniel

PS: Nu-mi plac polemicile despre adevarul, adevarat... cele care-l intorc cu susul in jos si invers ca apoi sa nu se mai inteleaga nici minciuna.

salut sunt gabi crestina si am intrat pe aceasta pagina pt ca doresc sa stiu cand sarbatoriti hanuka ?pt ca doresc sa vin si eu cu fiu meu cel mic ,pe cei mari i-am adus de mai multe ori ,si le-a placut ?sper sa nu va suparati,dar nu aveam alta metoda de a afla .cu multumiri

vreau sa fiu si eu la hanuka

[modificare sursă]

salut sunt gabi crestina si am intrat pe aceasta pagina pt ca doresc sa stiu cand sarbatoriti hanuka ?pt ca doresc sa vin si eu cu fiu meu cel mic ,pe cei mari i-am adus de mai multe ori ,si le-a placut ?sper sa nu va suparati,dar nu aveam alta metoda de a afla .cu multumiri astept un raspuns pe adresa mea de e-mail

Hanuca a început la data de 15 decembrie (la ora cînd apar stelele) și o să se termine la data de 23 decembrie. Leonard 18 decembrie 2006 18:20 (EET)[răspunde]

Păreri despre Wikipedia

[modificare sursă]

E increibil, in sfarsit ati ajuns si voi in rand cu lumea.Cand am intrat in vicov.ro m-am speriat.. a aparut vicovul de sus.., dar cand ma uit mai jos am zarit ceva ce cautam de mult..site-ul satul unde am patrecut aproape toata copilaria mea.As vrea sa va felicit pt aceasta realizare ,dar mi-ar placea sa vad mai multe foto , fiindca Vicov are locuri frumoase Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.154.192.219 (discuție • contribuții). 21 decembrie 2006 00:11

nu e intotdeauna asa...

[modificare sursă]

folosesc acest site de mai bine de 2 ani, 2 ani pe parcursul carora am gasit lucruri si informatii incerte, nesigure, neverificate si pana la urma neadevarate. dar sa nu exagerez, acestea au fost numai cateva. ideea este ca daca ma informez de pe wikipedia nu inseamna ca ma bazez suta la suta pe acest site...din pacate Schatz

Aici nu se arata neaparat adevarul, cat se aduna ideile tuturor cercetarilor si opiniilor pe acel domeniu. De aceea uneori lucrurile de aici pot sa nu corespunda adevarului.--Alex:D|Mesaje 28 decembrie 2006 00:21 (EET)[răspunde]
Alex, problema este că într-adevăr în unele articole se găsesc afirmații care nu corespund nici adevărului dar nici nivelului actual al domeniului respectiv. Baliverne pur și simplu...
Domnule/doamnă Schatz, vă rugăm să marcați acele articole sau afirmații greșite pentru ca și ceilalți cititori să fie avizați și pentru ca vreun contribuitor să se simtă dator să corecteze greșelile. Dacă puteți face corectura chiar dumneavoastră, cu atît mai bine. Ne puteți atrage atenția asupra greșelilor în mai multe moduri: fie lăsați un mesaj în pagina de discuție a articolului, fie urmați îndrumările de la Wikipedia:Nereguli. Vă mulțumim. — AdiJapan  29 decembrie 2006 06:41 (EET)[răspunde]