Sari la conținut

Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Subiect

 Această pagină este protejată.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
2. Subiect
3. Notabilitate
4. Surse
5. Conținut
6. Finalizare
Puțin complicat? Doar urmați această organigramă.

Articolul este deja creat?

Wikipedia în limba română are 464.450 articole care acoperă aproape fiecare subiect imaginabil. Articolul la care vă gândiți poate fi deja realizat sub o ortografie sau transliterare alternativă, sau pur și simplu există sub un alt nume sau mod de exprimare. Pentru a evita duplicarea inutilă a efortului, asigurați-vă că ați căutat bine după titlurile alternative. (Dacă ați găsit că subiectul este deja acoperit sub un alt titlu, titlul paginii propuse de dumneavoastră ar putea fi util ca o redirecționare la acel articol - vedeți Wikipedia:Redirecționare sau cereți ajutor pe pagina utilizatorilor noi).

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, căutați mai jos după titlurile alternative sub care articolul ar putea fi deja creat, apoi reveniți la această pagină.
  1. Dacă folosiți funcția de căutare și articolul căutat nu există, vi se dă posibilitatea să îl creați.
  2. Același lucru îl puteți realiza introducând titlul articolului în fereastra următoare:
Articol nou

Această casetă o găsiți și pe pagina Ajutor:Cum creez o pagină sau pe pagina de schimbări recente.

Îndeplinește subiectul condițiile generale de includere?

Știați că?
Paginile care nu îndeplinesc cerințele noastre vor fi șterse rapid. Dacă NU doriți să se întâmple acest lucru cu noul articol pe care l-ați creat, urmăriți cu atenție acest expert.

Cu toate acestea, chiar dacă subiectul propus nu există deja, nu toate subiectele sunt potrivite pentru această enciclopedie. Comunitatea Wikipedia a stabilit o serie de orientări pe baza notabilității a ceea ce este și ceea ce nu este potrivit pentru Wikipedia. (Acest lucru este prezentat în mai multe detalii în următoarea secțiune a acestui expert.)

Vă rugăm să nu realizați articole care sunt despre:

Dacă credeți că dumneavoastră, organizația, prietenul, trupa sau site-ul dumneavoastră sunt notabile, vă rugăm să luați în considerare solicitarea opiniei unei terțe părți care să fie neutră (în mod ideal, un editor Wikipedia neimplicat, adică care să nu aibă editate articole similare) înainte de a propune un articol pe această temă.

Vă rugăm să vă reamintiți că cei care revizuiesc editările dumneavoastră sunt doar voluntari, care oferă din timpul lor prețios pentru a revizui prezentarea dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur de notabilitate unui articol, vă rugăm să nu ezitați să întrebați la Cafenea.


Care este articolul pe care-l propuneți?

Pentru a continua, faceți clic pe una dintre opțiunile de mai jos: