Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Notabilitate sit web

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
3. Notabilitate
4. Surse
5. Conținut
6. Finalizare
Notabilitate

Dacă un subiect are o acoperire semnificativă în ceea ce privește sursele de încredere care sunt independente de subiect atunci se consideră că s-au satisfăcut criteriile de includere pentru un articol de sine stătător.

Foarte puține site-uri web sunt suficient de notabile pentru a se scrie un articol în enciclopedia Wikipedia despre ele.

Pentru asta, un site trebuie să îndeplinească cel puțin unul dintre următoarele criterii:

  1. A făcut subiectul mai multor lucrări publicate importante, independente de site-ul în sine. Se iau în considerare lucrări de încredere publicate în orice formă: articole de ziar sau revistă, cărți, documentare TV, site-uri web și rapoarte publicate de organizații de protecția consumatorului, cu excepția:
    • republicării în mass-media a comunicatelor de presă și reclamele pentru site;
    • simple mențiuni, de exemplu: articole de ziar care menționează doar adresa web a site-ului; articole de ziar care se limitează la a menționa când conținutul site-ului respectiv este publicat sau adus la zi; o descriere sumară a conținutului site-ului; descrieri ale site-ului în cadrul unor cataloage web sau al magazinelor online.
  2. A câștigat un premiu bine cunoscut și independent, oferit de o publicație sau organizație;
  3. Conținutul este distribuit printr-un mediu respectat și independent de creatorii site-ului, de exemplu printr-o revistă, un ziar online, sau alte medii online de publicare, cu excepția distribuțiilor triviale, inclusiv conținut preluat pe site-uri fără supraveghere editorială (cum ar fi YouTube, MySpace, GeoCities, Newgrounds, bloguri personale etc.).

Conflict de interese/publicitate

Dacă sunteți în strânsă legătură cu site-ul web despre care doriți să scrieți un articol, atunci aveți un conflict de interese și o să vă dați seama că este foarte dificil să scrieți un articol bun și enciclopedic care să fie neutru. Probabil că veți realiza că este foarte dificil să scrieți un articol care să nu fie considerat ca o reclamă de către alți editori - și folosirea Wikipediei pentru a vă face publicitate este împotriva politicii oficiale de foarte mult timp. În cele din urmă, dacă articolul dumneavoastră arată ca o reclamă sau nu respectă criteriile de notabilitate prezentate mai sus, cel mai probabil că va fi eliminat foarte rapid. Cel mai bun sfat în acest caz este să nu faceți nimic: dacă site-ul dumneavoastră este notabil, mai devreme sau mai târziu altcineva va scrie despre el. Între timp, puteți căuta un alt subiect despre care să scrieți în lista de la Wikipedia: Articole cerute.Articolul propus de dumneavoastră îndeplinește cerințele de notabilitate?