Sari la conținut

Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Neologism

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
3. Notabilitate
4. Surse
5. Conținut
6. Finalizare
Notabilitate

Dacă un subiect are o acoperire semnificativă în ceea ce privește sursele de încredere care sunt independente de subiect atunci se consideră că s-au satisfăcut criteriile de includere pentru un articol de sine stătător.

Vă mulțumim că folosiți acest Expert!

Neologismele reprezintă cuvintele și termenii care au fost recent inventați, în general nu apar în niciun dicționar, dar pot fi utilizați pe scară largă sau în cadrul anumitor comunități. Protologismele sunt neologisme care nu se folosesc pe scară largă.

Unele neologisme și protologisme pot fi utilizate frecvent, existând posibilitatea de a strânge multe surse despre un anumit termen pentru a-i demonstra utilizarea frecventă pe Internet sau în societate, astfel încât articolul dvs. să respecte politica privind notabilitatea. În acest caz, ar părea firesc ca Wikipedia să aibă o pagină despre acest termen nou, însă acest caz nu se aplică întotdeauna. Aveți mai jos mai multe motive pentru care articole despre, sau având ca titlu un neologism, nu ar fi potrivite:

  • Wikipedia nu e un dicționar, astfel că articole care încearcă doar să definească un neologism nu sunt potrivite pentru Wikipedia.
  • Un alt motiv este acela conform căruia în articolele despre neologisme se încearcă ținerea evidenței dezvoltării unui termen în diferite comunități de pe internet, fără a adăuga surse de încredere care să fie verificabile și independente de subiect. Dacă un articol nu este verificabil, atunci el încalcă politica privind cercetarea originală. În prezent, articolele despre neologisme nu sunt acceptate de asistentul folosit pentru a crea articole.

Deoarece criteriile de includere a unei definiții în Wikționar diferă de cele ale Wikipediei, există posibilitatea ca acel proiect să poată accepta neologisme pe care Wikipedia nu le poate accepta. Dacă sunteți interesați în scrierea unui articol despre un neologism, puteți contribui la acel proiect.

Wikționar