Wave Race (serie)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wave Race: Blue Storm

Wave Race este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Shigeru Miyamoto în anul 1992 (data exactă a lansării nu este cunoscută). Wave Race este o serie de jocuri de curse cu jet-ski-uri.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Titlu Sistem An lansare Japonia Statele Unite ale Americii Uniunea Europeană
Wave Race Game Boy 1992 da da da
Wave Race 64 Nintendo 64 1996 da da da
Wave Race: Blue Storm Nintendo GameCube 2001 da da da

Seria de jocuri video Wave Race este una dintre cele mai populare francize de curse de la Nintendo. Ryota Hayami, considerat personajul principal al seriei, a apărut sub formă de trofeu în Super Smash Bros. Melee, de pe Nintendo GameCube.

Informații[modificare | modificare sursă]

Primul joc din serie a apărut pe Game Boy și s-a numit simplu Wave Race. Fiind un joc video relativ simplu, nu a avut un succes foarte mare. Totuși, în 1998, un sequel a fost lansat pe Nintendo 64. Wave Race 64 a avut doar 4 personaje, o grafică impunătoare, plus multe trasee, cu condiții de vreme variate și compatibilitate cu sistemul Rumble Pak. Având un succes destul de mare, Nintendo a produs în 2001, un nou joc Wave Race, pe Nintendo GameCube, numindu-se Wave Race: Blue Storm. Acesta a avut mai multe personaje, unele din ele fiind luate din jocul 1080° Snowboarding.

Legături externe[modificare | modificare sursă]