The Legend of Zelda (serie de jocuri)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Sigla oficială The Legend of Zelda

The Legend of Zelda este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Shigeru Miyamoto în anul 1986 (și-a sărbătorit cea de-a douăzeci și una aniversare pe 21 februarie 2007). Personajul principal al acestor jocuri este un băiat, pe nume Link, ce aparent pare a fi un elf. Scopul său, în majoritatea jocurilor acestei serii, este de a o salva pe prințesa Zelda. Gameplay-ul jocurilor The Legend of Zelda este o combinație de acțiune, aventură, RPG și puzzle, ocazional, cu unele influențe de joc de platformă.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Vezi: Lista jocurilor video The Legend of Zelda

Triforța, simbol reprezentativ al seriei
Rupiile sunt monedele utilziate în joc

Seria de jocuri video The Legend of Zelda este una dintre cele mai populare francize de acțiune-aventură de la Nintendo. Unele personaje de la The Legend of Zelda (Link, Young Link, Zelda, Ganondorf) au apărut și în seria de jocuri Super Smash Bros., alături de alte personaje cunoscute de la Nintendo.

Acțiunea jocului se petrece într-o lume fantastică, mai precis în tărâmul Hyrule, iar armele folosite de către personaje sunt medievale (sabie, arc cu săgeți). Un rol important în jocurile The Legend of Zelda îl are Triforce-ul. Acesta este un simbol format din trei triunghiuri aurii, ce a fost creat atunci când cele 3 zeițe: Din (Zeița Puterii), Nayru (Zeița Înțelepciunii) și Farore (Zeița Curajului) au creat ținutul Hyrule. Link este printre puținii eroi de jocuri video stângaci. Acest lucru se datorează faptului că și creatorul său, Shigeru Miyamoto, este de asemenea stângaci. Singurele jocuri în care micuțul Hilian mânuiește sabia cu mâna dreaptă este The Legend of Zelda: Twilight Princess, de pe Nintendo GameCube și Wii, și The Legend of Zelda: Skyward Sword, de pe Wii. Seria a făcut trecerea la 3D cu The Legend of Zelda: Ocarina of Time, lansat în 1998 pe Nintendo 64. Acesta este considerat de foarte mulți, drept cel mai bun joc video creat vreodată. Singurul joc în care Link nu folosește săbii este "Link's Crossbow training",exclusiv pentru Nintendo Wii,unde este folosita o arbaleta.Jocul este desfășurat în aceeași perioadă de timp ca și Twilight Princess. Exista de asemenea câteva Manga după jocurile: "The Ocarina of time","Four Swords adventure" etc.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de The Legend of Zelda