Excitebike (seria)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sigla oficială Excitebike

Excitebike este o franciză media controlată de Nintendo și creată de Shigeru Miyamoto în anul 1984 (și-a sărbătorit cea de-a douăzeci și treia aniversare pe 30 noiembrie 2007). Primul joc din serie a fost portat de multe ori de-a lungul timpului, pe diferite console de la Nintendo, datorită succesului său din perioada NES-ului și a avut chiar și două sequel-uri.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Seria de jocuri video Excitebike este una dintre cele mai populare francize de curse de la Nintendo. Un motociclist de la Excitebike a apărut sub formă de trofeu în Super Smash Bros. Melee, de pe Nintendo GameCube.

Titlu Sistem An lansare Japonia Statele Unite ale Americii Uniunea Europeană
Excitebike NES 1984 da da da
Vs. Excitebike Arcade 1987 da nu nu
Vs. Excitebike Famicom Disk System 1987 da nu nu
BS Mario Excitebike Satellaview 1997 da nu nu
Excitebike 64 Nintendo 64 2000 da da da
Classic NES Series: Excitebike Game Boy Advance 2004 da da da
Excite Truck Wii 2006 da da da

Excitebike și-a făcut debutul în SUA, în anul 1985, pe consola NES. În 1987 a fost creată o versiune pentru arcade, în cadrul seriei Nintendo Vs. Series, numită Vs. Excitebike. Iar în 2000, a apărut și un sequel pe Nintendo 64, numit Excitebike 64. Jocul original nu a lipsit nici din seria Classic NES, lansată în 2004, pentru Game Boy Advance. În prezent, jocul este disponibil și pentru Wii, folosindu-te de funcția Virtual Console. De asemenea, un sequel spiritual al seriei, intitulat Excite Truck, a fost lansat o dată cu consola Wii. Se spune despre acesta că este un sequel spiritual, deoarece cursele nu mai sunt cu motociclete, ca în jocurile precedente, ci cu camionete.

Legături externe[modificare | modificare sursă]