Till Lindemann

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Till Lindemann
Till Lindemann P.R.Brown.JPG
Till Lindemann
Date personale
Născut (55 de ani) Modificați la Wikidata
Leipzig, RDG[1] Modificați la Wikidata
PărințiWerner Lindemann[*] Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Germany.svg Germania
Flag of East Germany.svg RDG Modificați la Wikidata
OcupațieMuzician
Activitate
OrigineLeipzig
Germania Germania
Gen muzicalIndustrial metal
Neue Deutsche Härte
Tipul de vocebass-baritone[*]  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce
tobe
muzicuță
Ani de activitate1988-prezent
Interpretare cuRammstein
Feeling B
First Arsch
Prezență online

Till Lindemann (n. 4 ianuarie 1963, Leipzig, RDG) este un cântăreț german, compozitor, muzician, actor, poet și pirotehnician. Este cel mai bine cunoscut sub numele de vocalist principal și frontman al trupei germane Rammstein. El este recunoscut pentru statura sa musculară, spectacole unice de scenă (inclusiv utilizarea pirotehnică și o mișcare specifică cunoscută sub denumirea de "The Till Hammer") și voce de bas. El este, de asemenea, cunoscut pentru versurile sale, dintre care unele au provocat controverse. În întreaga lume, Rammstein a vândut peste 45 de milioane de înregistrări, dintre care 5 au primit platină.

Lindemann a fost listat printre cei mai mari 50 de metaliști din toate timpurile de Roadrunner Records. A apărut în unele filme în roluri minore, și are de asemenea două cărți de poezie publicate, unul intitulat "Messer" (2002) și celălalt "In stillen Nächten" (2013). El a prezentat unele dintre poeziile și scripturile sale originale la galerii. În 2015, a fost anunțat că Lindemann va începe un nou proiect cu Peter Tägtgren numit "Lindemann".

Tinerețe[modificare | modificare sursă]

Lindemann s-a născut la Leipzig (Germania de Est) și a crescut în satul Wendisch-Rambow, fiul poetului Werner Lindemann și a jurnalistei Brigitte Hildegard "Gitta" Lindemann, care a lucrat pentru Norddeutscher Rundfunk din 1992 până la pensionarea sa în 2002. Părinții săi s-au întâlnit întâi la o conferință de la Bitterfeld în 1959. Lindemann are o sora mai mica numita Saskia. La vârsta de 11 ani, el a mers la o școală sportivă la Clubul sportiv Empor Rostock, iar între 1977 și 1980 a urmat o școală internată. Părinții lui au trăit separat din motive de carieră după 1975 și au divorțat când Lindemann era încă tânăr. Lindemann a trăit cu tatăl său pentru o perioadă scurtă de timp. În cartea Mike Oldfield im Schaukelstuhl, tata lui Lindemann a scris despre propriile sale probleme cu alcoolismul și dificultățile de a fi un tată al unui adolescent Lindemann.

În 1978, Lindemann a participat la Campionatele Europene de înot pentru juniori din Florența, terminând pe locul 11 ​​în freestyle de 1500m și pe locul 7 în freestyle de 400 m, a fost selectat pentru a merge la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980. A părăsit sportul din cauza unui accident. Potrivit lui Lindemann: "Nu mi-a plăcut niciodată școala sportivă, a fost foarte intensă. Dar, ca un copil, nu obiectam." Mai târziu a lucrat ca tâmplar de ucenic, tehnician de galerie, tăietor de turbă și țesător de coș. Mama sa a dedicat o scrisoare intitulată "Mein Sohn, der Frontmann von Rammstein" (Fiul meu, frontmanul lui Rammstein) pentru Lindemann în 2009.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Lindemann a început să cânte tambur pentru trupa rock experimentală First Arsch în 1986, care a lansat un album intitulat Saddle Up în 1992 și a interpretat o melodie ("Lied von der unruhevollen Jugend") cu o bandă punk numită Feeling B (care a fost fosta formație a membrilor Rammstein, Paul Landers, Christoph Schneider și Christian Lorenz) în 1989. În timpul petrecut în Feeling B, a cântat la tobe. În anii '90, Lindemann a început să scrie versuri. În 1994, formația a intrat și a câștigat un concurs la Berlin, care le-a permis să înregistreze un demo profesionist de patru piese. Când a fost interogat de ce Rammstein a fost numit după dezastrul de la Ramstein, el a spus că a văzut imagini ale incidentului la televizor și că el și colegii lui de trupă au vrut să facă un memorial muzical. Lindemann s-a mutat apoi la Berlin. În timpul primelor ani de viață al lui Rammstein, datorită utilizării pirotehniei de vârf, Lindemann și-a ars urechile, părul și brațele. Band mate Christoph Schneider a comentat: "El se arde tot timpul, dar îi place durerea". Un incident din septembrie 1996 a provocat o ardere a unei părți a setului trupei și, ca urmare, Lindemann a obținut certificarea sa în domeniul pirotehnicelor, astfel încât trupa să poată efectua cu pirotehnica mai multă siguranță decât înainte.

In timpul turneului american al lui Rammstein cu Korn in 1998, Till si colegul sau, Christian Lorenz, au fost arestati in Worcester, Massachusetts pentru comportament desfășurat în timpul piesei "Bück Dich", care a constat în Lindemann folosind un dildo lichid squirting și simuland sexul anal pe Lorenz. Atât Lindemann, cât și Lorenz au fost eliberați a doua zi după eliberare pe cauțiune. Acest incident nu l-a împiedicat pe Lindemann să interpreteze în mod similar viitoarele spectacole în afara Statelor Unite, în special în Australia, când au interpretat la Big Day Out, dar spectacolele din Statele Unite ale acestei melodii au fost transformate într-o temă sadomasochistică care nu conținea dildo-uri, deși acest lucru nu a fost cazul tuturor spectacolelor americane rămase în turneu. De exemplu, la 18 iunie 1999, "Bück Dich" a fost interpretat în același mod controversat la Teatrul Roseland din Portland, Oregon. În noiembrie 2002, a fost publicată cartea de poezie a lui Lindemann, Messer.

Până când nu este un străin rănit, așa cum a menționat în cariera timpurie a lui Rammstein, că a fost ars de mai multe ori cu pirotehnica neprotejată. La un spectacol din Suedia în 2005, s-a rănit la genunchi, când tastatura Flake a intrat accidental în el în timp ce mergea pe un segway PT. Acest prejudiciu a cauzat anularea mai multor zile de turneu în Asia. În 2005, cinci albume Rammstein au primit premii de platină, iar trupa a primit și "World Sales Awards" pentru 10 milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În timpul filmării videoclipului muzical al trupei pentru "Ich tu dir weh", Lindemann dorea o lumină pusă în gură pentru a crea un efect uimitor vizual. Paul Landers a sugerat să folosească o sârmă colorată în carne și să o execute de-a lungul obrazului pentru a străluci o lumină în gură din exterior. Lindemann a refuzat și, în schimb, a optat pentru o incizie chirurgicală în obrazul stâng, astfel încât o lumină să poată fi introdusă direct în gură și, în mare parte, din vedere.

Există o mișcare de performanță specifică a lui Lindemann, numită "The Till Hammer". Această mișcare este în cazul în care el îndoaie genunchii, bate coapsei cu o pumn într-o mișcare ciocanitoare în timp ce întoarce capul de la o parte în alta. Fără îndoială, Flake a fost văzut pentru a parodia mișcarea pe scenă. Spre deosebire de majoritatea frontmanilor, Lindemann a declarat într-un interviu că nu-i place să fie privit în timp ce se află pe scenă și că va purta ochelari de soare pentru a bloca viziunile publicului. Scopul principal al pirotehniei de semnătură a trupei a fost, de asemenea, declarat a fi un instrument de a scoate atenția publicului de la Lindemann, dublând în același timp spectacolul pentru public. Lindemann, de asemenea, optează să se uite în spate la cabina de amestecare, sau face gesturi de mână în timpul solo-uri de chitară pentru a distrage publicul de la priviri direct la el. Datorită anxietății sale pe scena, Lindemann îi ia pe colegii de bandă să folosească o barcă de cauciuc pentru a naviga în timpul spectacolelor, deoarece atenția publicului se îndepărtează de scenă timp de câteva minute la un moment dat. În 2011, Roadrunner Records a înscris Lindemann la numărul 50 din cei 50 de cei mai mari metali din toate timpurile. În 2013, a fost publicată a doua carte de poezie a lui Lindemann, în Stillen Nächten. El a comentat poezia, spunând: "Marea majoritate a poemelor mele ar fi putut fi scrise cu câteva sute de ani mai devreme".

La vârsta de 52 de ani (4 ianuarie 2015), a fost anunțat că Lindemann va începe un nou proiect cu Peter Tägtgren numit "Lindemann" Trupa și-a lansat albumul de debut "Skills in Pills" în iunie 2015.

Rammstein
Richard Z. Kruspe Paul Landers Till Lindemann Oliver Riedel
Christoph Schneider Christian Lorenz
Discografie
Albume de studio: Rammstein Herzeleid Sehnsucht Mutter Reise, Reise Rosenrot
Albume live: Live aus Berlin Völkerball

Link-uri[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Till Lindemann”, Gemeinsame Normdatei, accesat în