Paul Landers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Paul Landers
Paul Landers.jpg
Paul Landers în timpul unui concert Rammstein
Date personale
Nume la naștereHeiko Paul Hiersche
Născut (58 de ani)
Sectorul Treptow-Köpenick, Berlin, Germania Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Germany.svg Germania
Flag of East Germany.svg Republica Democrată Germană Modificați la Wikidata
OcupațieMuzician, chitarist
Limbi vorbitelimba germană[1]
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
OrigineBerlin
Germania Germania
Gen muzicalIndustrial metal
Neue Deutsche Härte
Instrument(e)Chitară
Ani de activitate1983-prezent
Case de discuriMotor Music
Republic Records
Slash Records
Universal Music Group
P-Music
Amiga
Interpretare cuRammstein
Feeling B
Die Magdalene Keibel Combo
New Affaire
First Arsch
Die Firma
Prezență online

Paul Landers (nume la naștere Heiko Paul Hiersche; n. 9 decembrie 1964, Berlinul de Est, Germania) este un muzician german și chitarist al trupei germane de Neue Deutsche Härte, Rammstein.

Tinerețe[modificare | modificare sursă]

Paul s-a născut în Berlinul de Est, Germania, fiul slavistilor Anton și Erika Hiersche. Mama lui s-a născut în Mazuria, Polonia, iar tatăl său în Böhmisch Kahn, astăzi Velké Chvojno, Republica Cehă. Ambii părinți au trebuit să părăsească țara lor natală după cel de-Al Doilea Război Mondial și s-au întâlnit în timpul studiilor la Halle (Saale).

Când era copil, Landers locuia în Moscova pentru o scurtă perioadă de timp. Landers știe, de asemenea, puțin să vorbească în limba rusă; cu toate acestea, el nu poate citi sau scrie.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 1983, Paul Landers a devenit la vârsta de 18 ani parte din trupa punk Feeling B din estul Germaniei, fondată de Aljoscha Rompe, cu doi ani mai mare decât el, iar el fiind primul și ultimul baterist oficial al formației Alexander Kriening. Câteva săptămâni mai târziu a câștigat Lorenz, creștinul de 16 ani, "Flake" Lorenz, care a preluat prima linie a unui basist chitarist, deși Flake a cântat doar la orgă în acel moment. De fapt, orga lui este un produs greu cu numele de "Weltmeister" ("Campion mondial"); a fost tehnic capabil să facă două părți muzicale complet diferite simultan, astfel încât până în 1983 până în 1989, Flake a interpretat două părți muzicale în același timp: în primul rând, cel al unui basist și în al doilea rând, a fost un clasic keyboarder. Dupa ce bateristul Kriening a părăsit trupa in 1984, Feeling B nu a avut niciodată un toboșar oficial; au avut numai bateriști invitați. Primul dintre ei a fost Winfried Knoll, apoi a urmat Falk Schettler. La începutul anilor '90, Christoph Schneider (bateristul de astăzi al trupei Rammstein) a fost un oaspete a trupei.

La sfârșitul anilor '80, Landers s-a întâlnit cu Till Lindemann în timpul unor filme la documentarul GDR "flüstern und SCHREIEN", care a arătat în primul rând câteva varietăți de culturi muzicale tinere în RDG. Datorită lui Lindemann, el s-a întâlnit și cu Richard Kruspe, care a fost prieten cu Lindemann. După aceea, Landers a cântat la chitară uneori în formația First Arsch (trupa lui Lindemann și Kruspe). În 1992, formația a publicat singurul album "Saddle Up". În acel moment, în trupă au fost Lindemann, Landers, Kruspe și cântăreața Steve Mielke.

Landers a cântat, de asemenea, într-o serie de alte trupe, printre care Die Firma și Die Magdalene Keibel Combo.

Lindemann, Kruspe, Schneider și basistul Oliver Riedel au format în 1993 o nouă trupă, numită Templeprayers. Ei au câștigat Concursul de Beat Metro din Senatul Berlin, în 1994, care le-a permis să aibă o înregistrare profesională de patru piese. Landers și Flake au urmat imediat modelul pentru a se alătura trupei, care a devenit cunoscută sub numele de Rammstein.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Când s-a căsătorit cu Nikki Landers în 1984 (la vârsta de 20 de ani), a luat numele de familie al soției sale și și-a schimbat numele și prenumele, făcându-și astfel numele Paul Landers. După divorțul din 1987, i-a păstrat numele de familie. De asemenea, Paul are un fiu nascut in 1990, Emil Reinke, și o fiica mai tânără.

Rammstein
Richard Z. Kruspe Paul Landers Till Lindemann Oliver Riedel
Christoph Schneider Christian Lorenz
Discografie
Albume de studio: Rammstein Herzeleid Sehnsucht Mutter Reise, Reise Rosenrot
Albume live: Live aus Berlin Völkerball
  1. ^ Czech National Authority Database, accesat în