Shut Up and Drive (cântec de Rihanna)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Shut Up and Drive
Rihanna-shut-up-and-drive.jpg
Disc single de Rihanna
De pe albumul Good Girl Gone Bad
Lansare Statele Unite ale Americii 12 iunie, 2007
Uniunea Europeană 24 august, 2007
Înregistrare februarie 2007
Gen Pop, New Wave, pop metal
Durată 3:33 (versiunea pentru radio)
Casă de discuri Def Jam, SRP
Producător Carl Sturken, Evan Rogers, Sumner, Hook, Morris, Gilbert
Cronologie – Rihanna
Umbrella
(2007)
Shut Up and Drive
(2007)
Hate That I Love You
(2007)
Fragmente audio

Shut Up and Drive este cel de-al doilea disc single extras de pe albumul Good Girl Gone Bad, al cântăreței de origine barbadiană Rihanna. Piesa a obținut succes în clasamente,[1] ajutând albumul Good Girl Gone Bad să rămână în clasamentele de specialitate pentru mai multe săptămâni consecutive.[2]

A fost compusă și produsă de către Carl Sturken și Evan Rogers. Acesta a avut premiera pe data de 12 iunie 2007 și a primit recenzii mixte, fiind considerat prost și îndrăzneț din punct de vedere sexual de către ziarul newyorkez The Village Voice[3]. Promovarea acestuia a fost făcută prin intermediul televiziunii britanice care a folosit melodia în diferite reclame televizate și în cadrul câtorva raliuri și a câtorva festivale majore la care Rihanna a participat.

Shut Up And Drive a debutat pe poziția cu numărul patru în Australia și a atins locul cu numărul cinci în Regatul Unit și topul zece în Canada. În ciuda faptului că a atins topul douăzeci în S.U.A., single-ul a fost considerat un eșec venit după succesul internațional al single-ului precedent Umbrella cu ajutorul căruia Rihanna a cunoscut faima mondială.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclipul pentru acest single a fost produs de către Anthony Mandler și o prezintă pe Rihanna venind într-un garaj cu o mașină marca Ferrari. Acolo ea, alături de câteva alte fete repară mașina. Apoi videoclipul trece la o altă secvență, în care cântăreața flirtează cu doi tineri care se pregătesc să se întreacă. În finalul acestuia Rihanna cântă alături de formația sa.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en acharts.us. „Pozițiile ocupate de piesa „Shut Up and Drive" în clasamentele de specialitate”. Accesat în . 
  2. ^ en acharts.us. „Evoluția albumului Good Girl Gone Bad în clasamentele de specialitate”. Accesat în . 
  3. ^ Dugue, Rodney. „Fata mediocră merge spre bine". The Village Voice. 5 Iunie, 2007. Accesat la data de 12 Iunie, 2007.