If It's Lovin' that You Want

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
If It's Lovin' that You Want
Rihanna - IILTYW.jpg
Disc single de Rihanna
De pe albumul Music of the Sun
Lansare Statele Unite ale Americii 28 noiembrie, 2005
Înregistrare 2005
Gen Pop, reggae
Durată 3:28 (versiunea pentru radio)
Casă de discuri Def Jam, SRP
Producător Samuel Barnes, KRS-One, Scott La Rock, Alexander "Spanador" Makeba, Jean-Claude Oliver
Cronologie – Rihanna
Pon de Replay
(2005)
If It's Lovin' that You Want
(2005)
Let Me
(2005)
Fragmente audio

If It's Lovin' that You Want este cel de-al doilea single extras de pe albumul de debut al cântăreței Rihanna. Deși nu s-a bucurat de succesul predecesorului său, discul single „Pon de Replay”, piesa a obținut poziția cu numărul treizeci și șase în S.U.A., devenind astfel al doilea single al Rihannei în top 40 și un onorabil loc unsprezece în ierarhia UK Singles Chart.[1][2] În Australia, Irlanda și Noua Zeelandă discul s-a bucurat de succes, obținând poziții înalte în clasamentele de specialitate.[2]

Acesta a fost compus de către Samuel Barnes, Scott La Rock, Mosely Makeba, Jean-Claude Alexsander, Lawrence Parker Oliver și produsă de către Poke & Tone. Din cauza lansării celui de-al doilea album solo (A girl Like Me), la doar opt luni dupa albumul de debut al său, If It's Lovin' That You Want a fost ultimul single lansat pe plan internațional, extras de pe primul album. Single-ul s-a dovedit a fi un alt succes, câștigând poziții în top 5 în Europa. În comparație cu Pon de Replay, acesta a devenit un hit în S.U.A. și pe plan internațional.

Videoclipul a fost regizat de către Marcus Raboy și a fost filmat în Malibu, California. Câteva scene din acesta o prezintă pe Rihanna dansând oriental.

Referințe[modificare | modificare sursă]