Unfaithful (cântec)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Unfaithful
Rihanna - Unfaithful.jpg
Disc single de Rihanna
De pe albumul A Girl Like Me
Lansare Statele Unite ale Americii 17 iulie 2006
Australia 20 iulie 2006
Înregistrare 2005
Gen Pop, baladă R&B
Durată 3:47 (versiunea pentru radio)
Casă de discuri Def Jam, SRP
Textier Ne-Yo  Modificați la Wikidata
Producător Ne-Yo, Tor Erik Hermansen, Mikkel S. Eriksen
Cronologie – Rihanna
SOS
(2006)
Unfaithful
(2006)
We Ride
(2006)

Unfaithful este cel de-al doilea disc single extras de pe albumul A Girl Like Me, al cântăreței de origine barbadiană Rihanna. La scurt timp de la data lansării piesa a devenit un hit la nivel internațional, câștigând poziții foarte bune în clasamentele de specialitate din Canada, Franța și Elveția.[1]

Versurile sale au fost scrise de către Ne-Yo, Tor Erik Hermansen și Mikkel S. Eriksen și a fost produs de Stargate. Melodia vorbește despre o femeie care este implicată într-o relație cu un bărbat, dar care are o aventură. Femeia începe să realizeze că are un iubit alături, pe care îl rănește înșelându-l. Cântecul și videoclipul par a fi bazate după filmul cu același nume. Multe posturi radio, majoritate deținute de către Clear Channel, au editat melodia și au difuzat numai acea versiune modificată în care cuvântul gun (armă, pistol) a fost exclus.

Single-ul acesta are o semnificație specială pentru artistă, fiind scris pentru a reda o situație întâlnită în viața sa personală, la vârsta de paisprezece ani, când ea a avut parte de o experiență neplăcută în dragoste[2]. Deși melodia a câștigat poziții importante în topuri, ea a fost criticată în rândul fanilor și al criticilor, fiind prima sa baladă lansată, după o perioadă în care a cântat numai R&B și raggae. Performanța sa vocală a fost de asemenea un subiect controversat. Shaun Kitchener a declarat că „Nu există niciun dubiu că vocea sa este puternică"[3], iar Bill Lamb a spus că „vocea Rihannei nu este foarte puternică. Sunt puncte în care vocea sună slabită."

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en acharts.us. „Evoluția cântecului „Unfaithful" în clasamentele de specialitate”. Accesat în . 
  2. ^ „BunVenit Rihanna, legenda”. Newsday. 2006-08-26.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  3. ^ http://www.ukmix.org/reviews/release.php?release_id=9900 UKmix.org