Samuel Alito

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Justice Samuel A. Alito, Jr.

Samuel Anthony Alito, Jr., cunoscut și ca Samuel A. Alito, Jr. (n. 1 aprilie 1950) este unul din cei nouă membri actuali ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite ale Americii. A fost nominalizat de către cel de-al patruzeci și treilea președinte al Statele Unite ale Americii, președintele în exercițiu, George W. Bush, în ziua de 30 octombrie 2005 și confirmat de Senatul Statelor Unite în 31 ianuarie 2006 printr-un vot foarte strâns de 58-42. A prestat jurământul de credință imediat după confirmarea sa, devenind cel de-al 110-lea membru al Curții Supreme de Justiție a SUA de la înfințarea sa în 1789, conform Constituției Statelor Unite. Înainte de a fi membru al Curții Supreme, Alito a fost judecător al Curţii de Apel a SUA pentru al treilea circuit între 1990 și 2006.

Biografie personală[modificare | modificare sursă]

Alito s-a născut în Trenton, New Jersey într-o familie de Italieni americani, părinții săi fiind Samuel A. Alito, Sr. și Rose Alito, născută Fradusco. Alito este membru al Bisericii Romano-Catolice.

Alito spunea despre el însuși, într-o declarație ... profetică despre viitorul său, făcută la Princeton, în 1972 -- "Sam intenționează să facă dreptul și eventual să țină de cald unui scaun al Curții Supreme de Justiție."