Saga Amurg: Lună Nouă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Luna nouă
The Twilight Saga-New Moon poster.JPG
Titlu originalThe Twilight Saga: New Moon
RegizorChris Weitz
ScenaristMelissa Rosenberg
Bazat peLuna nouă  Modificați la Wikidata
ProducătorWyck Godfrey
MontajPeter Lambert
MuzicaAlexandre Desplat
ScenografieJavier Aguirresarobe
CostumeTish Monaghan
CastingSean Cossey
Rene Haynes
Joseph Middleton
DistribuțieKristen Stewart
Taylor Lautner
Robert Pattinson
Premiera20 noiembrie 2009
Premiera în România27 noiembrie 2009
Durata130 min
ȚaraStatele Unite ale Americii
Filmat înVancouver
Coquitlam, Columbia Britanică  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiItalia
Washington  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
NominalizăriZmeura de Aur pentru cel mai prost actor într-un rol secundar
Zmeura de Aur pentru cel mai prost scenariu
Zmeura de Aur pentru cea mai proastă distribuție
Zmeura de Aur pentru cea mai proastă refacere sau continuare a unui film
Premiul Kids' Choice pentru filmul preferat[*]
Premiul MTV Movie pentru cel mai bun sărut[*]
MTV Movie Award for Best Movie[*][[MTV Movie Award for Best Movie (MTV Movie Award)|​]]
MTV Movie Award for Best Male Performance[*][[MTV Movie Award for Best Male Performance |​]]
Premiul MTV Movie pentru cea mai bună interpretare feminină[*]
Teen Choice Award for Best Villain[*][[Teen Choice Award for Best Villain |​]]  Modificați la Wikidata
Buget50,000,000$
Precedat deAmurg
Urmat deEclipsa
Prezență online

Pagina Cinemagia

Seria Amurg: Luna nouă (engleză The Twilight Saga: New Moon) este continuarea filmului Amurg și este bazat pe cartea Luna nouă de Stephenie Meyer. Hotărât să-i ofere Bellei șansa la viața normală și lipsită de pericole, Edward o părăsește sperând că ea o să-și vadă de viață. Aceasta găsește sprijinul necesar în prietenul ei Jacob, dar lucrurile nu sunt pe cum par.

Deși nu a fost la fel de bine apreciat ca predecesorul său, Luna nouă a încasat 72.7 milioane de dolari în prima zi în SUA, un record care nu a fost întrecut decât în 2011 la apariția lui Harry Potter si Talismanele Morții. Partea 2 (film).

A apărut pe DVD și Blu-ray la data de 20 martie 2010.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Filmul se deschide cu Bella visându-se pe sine la o vârstă înaintată, în aceeași poiană pe care i-o arătase Edward după ce eaîși dăduse seama că el era un vampir. Acesta i se alătură și ea se trezește cu realizarea că e ziua majoratului ei. Pe parcursul zilei ea se frământă cu gândul că visul se va împlini și este încordată. Familia Cullen îi organizează o petrecere surpriză seara și lucrurile par să meargă bine până se taie la un deget și Jasper își pierde controlul și încearcă să o omoare. După petrecere Edward îi spune că o părăsește și se mută cu familia deoarece nu-i place să o pună tot timpul în pericol și oricum stătuse prea mult în Forks. Bella rămâne pe loc până este găsită de membrirezervației La Push.

În lunile care urmează Bella cade într-o depresie profundă care-l împinge pe Charlie să o amenințe că o trimite înapoi în Phoenix dacă nu-și revine. Aceasta porneșe fără tragere de inimă să se reconecteze cu vechii săi prieteni de la școală. Mergând la cumpărături cu Jessica în Portland Bella dă peste niște motocicliști și are o halucinație cu vocea lui Edward. Ulterior î-și dă seama că în apropierea pericolului cauzează alte astfel de apariții. Ca urmare se hotărăște să învețe să meargă pe motociclete, cu ajutorul lui Jacob Black. Pe parcurs începe să se împrietenească cu el când deodată acesta se retrage și începe să petreacă tot mai mult timp cu o bandă de băieți cu care nu se înțelegea înainte. Nefericită din cauza rejecției lui Bella merge să-i ceară explicații și se ceartă cu noii lui prieteni. Unul dintre ei își pierde controlul și se avântă asupra ei. Jacob apare în acel moment și se aruncă asupra lui - amândoi se preschimbă în lupi. Ulterior Bella află vârcolacii sunt protectori ai tribului și membrii încep să se transforme atunci când tribul este în pericol.

Bella alături de viziunea cu Edward

Jacob îi arătase Bellei o stâncă de unde săreau membrii haitei. Bella hotărăște să sară și vizinea cu Edward apare din nou, deși Bella nu ascultă . În apă este prinsă de curent și aproape moare când este salvată de Jacob. Acasă se întâlnește cu Alice care este uimită că Bella este încă în viață după ce o văzuse sărind de pe stâncă, dar nuși salvată. Împreună concluzionează că vârcolacii nu apar în viziunile ei și ca atare nu-l văzuze pe Jacob. Cineva sună pentru a vorbi cu Charlie și Jacob răspunde spunând "He's at the funeral."("E la înmormântare."), referindu-se la moartea unuia dintre locuitorii rezervației. Alice are o nouă viziune și le spune că la celălalt capăt era Edward și sunase pentru a verifica dacă Bella era de fapt moartă. Decis, plecase în Italia pentru a se întâlni cu Volturi, un soi de poliție a vampirilor, ca să le ceară să-l omoare.

Bella pornește cu Alice spre Italia și ajunge la timp pentru a-l opri pe Edward. Din nefericire Volturi își dau seama că există un om care știe despre vampiri așa că decretează că Bella trebuie să fie transformată în vampir sau omorâtă. Alice acceptă în locul lui Edward și le împărtășește o viziune cu Bella ca vampir pe care o avusese. Aceștia se întorc în Forks unde Edward încearcă să o convingă pe Bella că o iubește cu adevărat și că plecase pentru că vroise să-i dea șansa unui nou început. De asemenea îi spune că plănuiește să-i înfrunte pe Volturi, mai degrabă decât să o transforme. Nemulțumită, Bella pleacă spre casa familiei Cullen unde se adresează tuturor explicând că-l iubește pe Edward, vrea să fie parte din familie și nu vrea să-i pună în pericol de dragul unei mortalități pe care nici nu și-o dorește. Aceștia votează și hotărăsc să o schimbe, împotriva dorințelor lui Edward.

Pe drum spre casa Bellei se întâlnesc cu Jacob care-i spune Bellei că o iubește și că va lupta până la capătul puterilor pentru ca ea să rămână om. Lui Edward îi amintește de pactul făcut cu Carlisle prin care vampirii promiteau să nu mai schimbe vreun omm cât vor sta pe teritoriul rezervației, și că dacă o schimbă pe Bella va urma un război. După plecarea lui Jacob, Edward admite că simte că nu merită sacrificiul mortalității Bellei și acesta este motivul pentru care nu vrea ca ea să fie vampir, dar că-i va împlini dorința și o va transforma el însuși dacă se va mărita cu el înainte.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Seria Amurg