Rotunda, Bacău

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Rotunda este un sat-ghetou ce aparține de Comuna Gura Văii, Județul Bacău. Satul este amplasat pe dealul Călugărilor, deasupra confluenței râului Tazlău cu Trotușul. A fost construit recent, începând cu toamna anului 2005 pentru cele aproximativ 200 de familii de romi ce au fost luate de ape în vara aceluiași an.[1]

Satul[modificare | modificare sursă]

Satul constă în 205 case construite din BCA și acoperite cu tablă, terminate în anul 2006. Din construcție erau dotate cu instalații sanitare, uși și geamuri dar care au fost furate (o dată cu mutarea voluntară a romilor în satul Rădeana) de țigani și alți localnici. Racordarea la energia electrică a fost făcută în anul 2007 [1] Drumul de acces pornește din cartierul Slobozia al municipiului Onești, trece prin sat și se continuă până pe valea Siretului.

Prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 1250 din 13 octombrie 2005, comuna Gura Văii a primit aproximativ 3,7 milioane RON din partea executivului, prin intermediul Ministerului Transporturilor.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Satul de romi, părăsit, Ziarul de Bacău, accesat 22 ianuarie 2017

Legături externe[modificare | modificare sursă]


BC Acest articol despre o localitate din județul Bacău este deocamdată un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.