Pierre Cardin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Pierre Cardin este un creator de modă și om de afaceri francez.

Biografie[modificare | modificare sursă]

S-a născut la data de 2 iulie 1922 în comuna San Biagio di Callalta de lângă Treviso (Italia). În anul 1945 s-a mutat la Paris. Aici a studiat arhitectura și a lucrat după război cu Jeanne Paquin. A continuat colaborarea cu Elsa Schiaparelli până când a ajuns șeful atelierului de creație al lui Christian Dior. Și-a fondat propria casă de modă în 1950. Cariera lui a luat avânt când a creat 30 de costume pentru "petrecerea secolului", un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția, la 3 Septembrie 1951. A început să creeze "haute couture" în 1953.

Cardin este cunoscut pentru stilul lui anvangardist și pentru designul "space age". El preferă formele și motivele geometrice, ignorând deseori formele feminine. El a avansat ideea de modă unisex, experimentând deseori dar nu întotdeuna cu succes. Pierre Cardin a creat "bubble dress" în anul 1954.

În 1981 Pierre Cardin a cumpărat restaurantul Maxim's din Paris și a înființat filiale ale acestuia în New York, Londra, Beijing și alte orașe. Acum deține un întreg lanț de hoteluri și restaurante.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]