Parmigiana

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana.jpg
Origine
Locul de origineItalia  Modificați la Wikidata
Informații
Alte ingredientetomato sauce[*]
Parmezan
vânătă[*]
Ulei
basil[*]
Sare de bucătărie
onion[*]
pepper[*]
Fior di latte[*]  Modificați la Wikidata
Specialitatea Melanzane alla Parmigiana

Parmigiana di melanzane este o specialitate din Sicillia.

Ingredientele sunt: melanzana (vânătă) cu brânză răzuită Parmigiano-Reggiano, ou, sosu de roșii, carne măcinată și, în alte versiunii, jambon (Prosciutto) cu niște frunze de busuioc. Vesiunea napolitană folosește și brânză Mozzarella. Celelalte versiuni, siliciană și apuliană de obicei adaugă brânză Pecorino (brânză uscată de capră) răzuită. Specialitatea este foarte comună en restaurantele din Italia meridională. De obicei se servește caldă sau la o temperatură ambiantă.

Preparare[modificare | modificare sursă]

Ingredientul principal „melanzana” se taie în felii de aproape jumătate de centimetru de grosime, se fac pané și se prăjesc. Feliile se pun în cape diferite, cum ar fii in cazul lazanei italiene, alternând între aceste cape brânza răzuită și sosul de roșii cu carnea măcinată.

Numele său vine cel mai probabil de la alt ingredient important, brânza Parmigiano-Reggiano,[necesită citare] deși în rețeta originală din sudul Italiei brânza Parmigiano-Reggiano se înlocuiește cu brânza Pecorino, brânză uscată de capră mai tare și mai gustoasă.