Parmigiana

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Parmigiana
Origine
Locul de origineItalia  Modificați la Wikidata
Informații
Alte ingredientesos de roșii[*]
Parmezan
vânătă[*]
Ulei
busuioc[*]
sare de bucătărie
onion as food[*][[onion as food (culinary ingredient, type of vegetable)|​]]
piper[*]
fior di latte[*][[fior di latte (fromage italien)|​]]  Modificați la Wikidata
Specialitatea Melanzane alla Parmigiana

Parmigiana di melanzane este o specialitate din Sicilia.

Ingredientele sunt: melanzana (vânătă) cu brânză răzuită Parmigiano-Reggiano, ou, sos de roșii, carne măcinată și, în alte versiunii, jambon (Prosciutto) cu niște frunze de busuioc. Versiunea napolitană folosește și brânză Mozzarella. Celelalte versiuni, siliciană și apuliană de obicei adaugă brânză Pecorino (brânză uscată de capră) răzuită. Specialitatea este foarte comună în restaurantele din Italia meridională. De obicei se servește caldă sau la o temperatură ambiantă.

Preparare[modificare | modificare sursă]

Ingredientul principal „melanzana” se taie în felii de aproape jumătate de centimetru de grosime, se fac pané și se prăjesc. Feliile se pun în cape diferite, cum ar fii in cazul lazanei italiene, alternând între aceste cape brânza răzuită și sosul de roșii cu carnea măcinată.

Numele său vine cel mai probabil de la alt ingredient important, brânza Parmigiano-Reggiano,[necesită citare] deși în rețeta originală din sudul Italiei brânza Parmigiano-Reggiano se înlocuiește cu brânza Pecorino, brânză uscată de capră mai tare și mai gustoasă.