Pădurea Frumușica

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pădurea Frumușica
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Pădurea Frumușica
Harta locului unde se află Pădurea Frumușica
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Iași
 România
Cel mai apropiat orașIași
Coordonate47°02′53″N 27°18′37″E () / 47.04806°N 27.31028°E[1]
Suprafață97,30 ha
Înființare1994, declarat în 2000

Pădurea Frumușica este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Iași, pe teritoriul administrativ al comunei Mădârjac.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală cu o suprafață de 97,30 hectare[2] se află în partea sudică a județului Iași, în Podișul Moldovei, pe teritoriul estic al satului Mădârjac, în partea dreaptă a drumului județean (DJ248A), Țibana - Voinești[3].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[4] și reprezintă o zonă deluroasă acoperită cu pădure (șleau de luncă) seculară de stejar (Quercus robur) și gorun (Quercus petraea), în amestec cu specii arboricole de carpen (Carpinus betulus) tei (Tilia), frasin (Fraxinus), salcie (Salix) sau alun (Corylus avellana)[5].

În arealul rezervației vegetează specia floristică (protejată prin lege) din familia orhideelor, cunoscută sub denumirea populară de papucul doamnei (Cypripedium calceolus)[6].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]