Sari la conținut

Oscar 1931

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
A 4-a Gală Oscar
GazdaLawrence Grant
LocBiltmore Hotel
Los Angeles, California
ȚaraStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Site oficialhttps://www.oscars.org/oscars/ceremonies/1932  Modificați la Wikidata
Cel mai bun filmCimarron
Cele mai multe premiiCimarron (3)
Cele mai multe nominalizăriCimarron (7)
Cronologie
 < 1930 1932

La cea de-a 4-a gală de decernare a Premiilor Oscar Academia Americană de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) a avut loc pe 10 noiembrie 1931 și a premiat filmele finalizate și lansate între 1 august 1930 și 31 iulie 1931. La ceremonie, Jackie Cooper, în vârstă de nouă ani, nominalizat pentru cel mai bun actor din Skippy, a adormit pe umărul actriței nominalizate pentru cea mai bună actriță, Marie Dressler. Când Dressler a fost anunțată câștigătoare, Cooper a fost așezat în poala mamei lui.

Cimarron a devenit primul film western care a câștigat premiul pentru cel mai bun film și a fost singurul film câștigător de acest gen timp de 59 de ani (până când Dansând cu lupii a câștigat în 1991). A avut șapte nominalizări și a fost primul film care a câștigat mai mult de două premii.

Jackie Cooper a fost primul copil care a primit o nominalizare și a fost cel mai tânăr nominalizat timp de aproape 50 de ani. Este cel de-al doilea cel mai tânăr nominalizat la Oscar și singurul nominalizat la categoria cel mai bun actor având sub 18 ani.

Câștigătorul premiului pentru cel mai bun actor, Lionel Barrymore, a devenit prima persoană care a fost nominalizat la mai multe categorii, fiind nominalizat și pentru cel mai bun regizor pentru Madame X la cea de a doua ediție a premiilor.

În plus, Cimarron și Prizoniera dragostei au devenit primele filme care au primit mai multe nominalizări pentru actorie.

Câștigătorii sunt afișați primii și evidențiați cu font îngroșat.[1]

Cel mai bun film Cel mai bun regizor
Cel mai bun actor Cea mai bună actriță
Cea mai bună poveste originală Cel mai bun scenariu adaptat
Cele mai bune decoruri Cea mai bună imagine
Cel mai bun mixaj sonor
  1. ^ „Nominalizați și câștigători la cea de-a 4-a ediție a Oscarurilor”. Oscars.org (Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Arhivat din originalul de la . Accesat în .