Sari la conținut

Just Imagine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Just Imagine

Afișul filmului
Titlu originalJust Imagine
Genfilm SF
muzical
comedie
fantastic
RegizorDavid Butler
Scenarist
După o povestire de:
Buddy G. DeSylva și
Lew Brown
ProducătorBuddy G. DeSylva
StudioFox Film Corporation
Director de imagineErnest Palmer
MontajIrene Morra
MuzicaHugo Friedhofer
Arthur Kay
DistribuțieEl Brendel
Maureen O'Sullivan
John Garrick
Marjorie White
Premiera23 noiembrie 1930
Durata109 minute
ȚaraStatele Unite
Locul acțiuniiMarte  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
NominalizăriPremiul Oscar pentru cele mai bune decoruri (Stephen Goosson și Ralph Hammeras[*][[Ralph Hammeras (American designer (1894-1970))|​]])  Modificați la Wikidata
Buget? milioane $
Încasări? milioane $
Prezență online

Pagina Cinemagia

Just Imagine (titlu original: Just Imagine) este un film SF, muzical, comedie, american din 1930 regizat de David Butler. În rolurile principale joacă actorii El Brendel ca Omul din 1930, Maureen O'Sullivan, John Garrick și Marjorie White.

Filmul este cunoscut pentru regia sa artistică și efectele sale speciale în portretizarea unui New York City imaginar din viitor, în anul 1980. "Omul din 1930" a fost interpretat de El Brendel, un comedian etnic de tip uitat: imigrantul suedez. Filmul are loc și pe planeta Marte.

Filmul începe cu un preambul care arată viața în 1880, când oamenii credeau că sunt cei mai evoluați. Apoi este prezentat anul 1930, străzile sunt aglomerate cu automobile și pline cu lămpi electrice și cabluri telefonice. Apoi trece în 1980, când locuințele au fost transformate în clădiri cu 250 de etaje, legate prin poduri suspendate și drumuri cu mai multe benzi.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Primire[modificare | modificare sursă]

În perioada când Just Imagine a fost lansat, filmele muzicale au scăzut considerabil în popularitate. Drept urmare, studiourile americane majore nu au mai susținut producerea unui alt film științifico-fantastic cu un buget mare până în 1951. În acea perioadă, a mai fost realizat doar un alt muzical științifico-fantastic american, It's Great to Be Alive (1933), care a fost un eșec la box-office. Filmele seriale erau totuși o excepție de la această tendință generală.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]