Metin2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Metin2
Dezvoltator(i) Ymir Entertainment Co. Ltd.[1]
Editor(i) Ymir Entertainment Co. Ltd. (Coreea de Sud);
Gameforge 4D GmbH (Europa);[2]
TEC-Interactive (Singapore);[3]
OnGame (Brazilia);
CIBN (China);
OG Entertainment (Japonia);
Platformă PC
Dată lansare Coreea de Sud Coreea de Sud Martie 2005
uChina China Martie 2005
Germania Germania 17 Decembrie 2006
Italia Italia 17 Aprilie 2007
Regatul Unit Regatul Unit 8 Mai 2007
Spania Spania 31 Mai 2007
Franţa Franța 26 Iunie 2007
Polonia Polonia 17 Iulie 2007
Danemarca Danemarca 7 Noiembrie 2008
Olanda Olanda 19 Noiembrie 2008
Republica Cehă Cehia 21. Noiembrie 2008
Ungaria Ungaria 11 Ianuarie 2009
Mexic Mexic 31 Martie 2009
 România Ianuarie 2009
Singapore Singapore 3 Septembrie 2009
Filipine Filipine2 Februarie 2013 (Closed)
Genuri MMORPG
Media CD-ROM, descărcare gratuită
Cerințe sistem Pentium 3 cu 1000 MHz CPU (recomandat Pentium 4 cu 1,8 GHz)
Memorie - 1G
Placă video de memorie de minim 64MB RAM
Rezoluție ecran min. 800x600
Control Tastatură, Mouse
Site web http://ro.metin2.gameforge.com/

Metin2 este un MMORPG gratuit dezvoltat de către Ymir Entertainment, publicat in Romania de catre Gameforge 4D GmbH.

Jocul in sine se constituie din lupta pentru suprematie a celor 3 regate inamice care, desi odata formau un singur regat prosper, in urma aparitiei spontane a pietrelor metin s-au divizat si se razboiesc intre ele.

Odata inscris, jucatorul, is va alege regatul si deasemenea caracterul pe care va juca.Initial caracterul selectat se va afla intr-o locatie denumita colovial de catre jucatori "map1" a regatului ales, apoi jucatorul va avea de infruntat diversi monstri a caror putere creste gradual pentru a putea acumula puncte de experienta necesare inaintari in nivel, obiecte/echipament si yang(moneda de schimb a jocului).

Descrierea personajelor[modificare | modificare sursă]

Fiecare caracter are o clasa feminina si una masculina. De asemenea, poti alege intre 2 costume diferite la inceput.

Războinic (Warrior)[modificare | modificare sursă]

Razboinicii, datorita abilitatilor armurilor lor puternice, au un rol important in lupta corp la corp. Aspiratiile lor vin mai ales din puterea fizica(razboinicul corporal) si din spiritul lor calm si echilibrat(razboinicul mental).

Depinde de abilitatile alese, razbunarea lor poate fi distrugatoare folosindu-se de armele manevrate cu ambele maini sau prin indemanarea utilizarii unei sabii si a scutului, ce pot pune piedici oricarui adversar.

Ninja (Assasin)[modificare | modificare sursă]

Ninja sunt asasini profesionisti, ei pot ataca prin ambuscada. Poarta numai armuri usoare pentru a mentine viteza si mobilitatea.

Dedicati abilitatilor lor, Ninja sunt maestrii in luptele cu pumnalul(ninja lame) cat si cu arcul(ninja arc).

Șaman (Mage)[modificare | modificare sursă]

Șamanii sunt intelepti si folosesc Farmecele si Magia. Intr-o lupta sau in apararea unui camarad, puterile lor mistice sunt foarte eficace.

Dedicati abilitatilor lor, Samanii sunt maestrii in intensificarea damage-ului din timpul atacului si in tamaduirea rapida(saman leac) sau in sustinerea vrajilor(saman dragon).

Sura[modificare | modificare sursă]

Sura sunt Luptătorii care au optinut puteri magice cand au decis sa creasca in bratele lor Samburii malefici ai Raului. Din aceasta cauza sunt maestrii in lupte prin manuirea sabiei(sura arme magice) cauzand de asemenea chiar si damage de la distanta folosindu-se de magie(sura magie neagra).

Dedicati abilitatilor lor, Sura isi pot dezvolta farmecele folosite in atac si pot spori puterea magica.

Lycan (WolfMan)[modificare | modificare sursă]

Lycanii sunt vechii razboinici infectati cu un virus ce-i transforma in lupi feroce, acestia isi trag puterea din instinctul lor de bestie(lycan instinct) care le mareste enorm puterea. Luptatori veritabili lycanii au fost descoperiti recent dupa ce au hotarat ca este absolut necesar a interveni in conflictul dintre oameni si pietrele metin pentru a echilibra balanta puterii intre cele 2 forte.

Lycanul se foloseste de Gheare ca arma deci nu poate echipa nimic din echipamentele celorlalte rase din joc , el foloseste 2 puncte centrale : Inteligenta pentru a-i marii atacul pe lovitura la cele 2 Buff-uri : Sufletul Indigo si Rosu si Dexteritate pentru a-i mari atacul magic , respectiv skill-urile.

In rest aceasta rasa , are toate atributiile celorlalte rase si poate echipa Armura Azrael deocamdata.

Lycanul este un caracter adaugat recent, spre deosebire de celelalte caractere are un singur set de competente

Hunter[modificare | modificare sursă]

Nivel, puncte de status/competență[modificare | modificare sursă]

Fiecare caracter are ca obiectiv principal atingerea nivelului maxim, actual 105. Acest lucru se poate realiza prin distrugerea de monstri, pietre metin sau completarea misiunilor. Fiecare nivel este constituit din 4 praguri: 25%,50%,75%,100%; dupa depasirea fiecaruia din primele 3 praguri caracterul va primi 1 punct de status, iar in urma atingerii pragului 4, caracterul trece la un nou nivel si primeste un punct de competenta.

Punctele de status pot fi distribuite in 4 categorii: VIT/INT/STR/DEX, iar punctele de competenta se atribuie abilitatiilor pana cand acestea trec la un nivel superior.

Fiecare caracter are o constructie specifica, spre exemplu la razboinic este recomandata distributia punctelor de status spre STR/VIT/DEX, INT nefiind ceva absolut necesar, iar distributia punctelor de competenta este recomandat ca intial pe fiecare abilitate sa fie pus 1 punct, iar apoi pe rand Aura Sabiei, Iuresul, Izbitura si ultima Incizia Tripla.

Abilități[modificare | modificare sursă]

In functie de preferintele dumneavoastra sau de scopul pentru care creeati un caracter aveti la dispozitie 2 tipuri de abilitati pentru fiecare caracter, exceptie Lycan.

Razboinicul poate fi Corporal sau Mental.

Ninja poate fi Lame sau Arc.

Sura poate fi Arme Magice sau Magie Neagra.

Samanul poate fi Vindecare sau Dragon.

Lycanul poate fi doar Instinct.

Hunterul poate fi pe Magie Blestemata.

Fiecare clasa de abilitati are 6 abilitati (colovial denumite "magii") care sunt crescute cu puncte de competenta pana ce ajung la nivelul de "Maestru"(17-20 puncte de competenta necesare), apoi sunt crescute cu "carti ale competentei" pana la nivelul de "Mare Maestru"(min. 55 carti -una la 24 de ore, pot esua), iar in final pana la nivelul de Maestru Perfect" sunt ridicate prin intermediul "pietrelor spiritului"(max. 36 pietre -una la 12 de ore, pot esua).

Yang/Obiecte[modificare | modificare sursă]

Yang-ul este "moneda de schimb oficiala" a jocului. Pentru a obtine "yang" exista variate metode, cateva dintre ele enumerate mai jos.

1. Uciderea de monstrii, de preferat de nivel apropiat.

2. Comertul cu obiecte sau echipament.

3. Mineritul(este necesar nivel 30 si un tarnacop); in urma mineritului se obtin mineree care pot fi transformate mai apoi in diferite finisaje in functie de tipul de minereu.

4. Pescuitul(este necesar nivel 30 si o undita); in urma pescuitului se obtin diverse tipuri de pesti care pot fi vanduti sau deschisi, odata deschisi pestii pot disparea, muri sau poti gasi o scoica in interiorul lor, scoica poate fi si ea deschisa sau vanduta, deschisa poate contine o perla alba/albastra sau visinie care pot fi vandute la un pret ridicat, un ciob de piatra sau poate disparea, pesti morti pot fi prajiti si mancati conferind diverse efecte benefice.

5. Farmingul de pietre metin care pot contine carti ale competentei, pietre de suport sau pietre ale spiritului.

Mai exista si alte metode gen barbut sau folosirea de diverse softuri externe.

Obiectele, colovial denumite "iteme", sunt un alt tip de "moneda" de schimb intre jucatori. Acestea pot fi obiecte de imbunatatire, echipamente(arme,armuri sau accesorii) s.a.m.d; Echipamentele pot fi imbunatatie incepand de la +0 pana la +9, pot fi imbunatatie prin intermediul fierarului din sat, fierarului de breasla sau a fierarului din turnul demonilor extra, pot fi imbunatatie prin diverse formule sau pergamente cu sanse imbunatatie sau pentru a evita distrugerea.Sansa de imbunatatire a unu obiect este la +1 100%, iar minim la+9 40-30%. Pentru imbunatatire sunt necesare variate obiecte de imbunatatire si o anume cantitate de yang.O alta categorie speciala de obiecte sunt pietrele de suport, acestea pot fi dropate de la pietrele metin si au o calitate intre +0 si +4, acestea pot fi atasate armelor si armurilor, maxim 3 pietre, conferind acestora diverse imbunatatiri.

Arme[modificare | modificare sursă]

Armele sunt o categorie a echipamentului folosite pentru a mari pagubele pe care caracterul pe creeaza monstrilor sau pietrelor metin/ altor jucatori inamici.Armele pot avea pana la 3 sloturi pentru pietre si 3 tipuri de "sclipiri".

 • Sabia (o mana): Săbii cu viteză de atac mare, pagubă medie. Pot fi folosite de războinici, ninja și sura, exista unele sabii exclusive unei singure clase)
 • Sabia (lance pentru 2 maini): Săbii cu viteza de atac mică, dar pagubă mare. Pot fi folosite exclusiv de războinici.
 • Pumnal: Viteza de atac foarte mare, paguba mică. Pot fi folosite de ninja.
 • Arc: Viteza de atac medie, paguba foarte variabilă, pot ataca de la distanță. Pot fi folosite de ninja.
 • Evantai: Viteză de atac medie, pagubă mică. Pot fi folosite de șamani.
 • Clopot: Viteză de atac medie, pagubă medie. Pot fi folosite de șamani.
 • Gheara: Viteza de atac mare, paguba mica.Pot fi folosite de Lycan
 • Cuțit: Viteză foarte mare de atac, pagubă mare.Pot fi polosite de Hunter.

Armuri[modificare | modificare sursă]

Armurile sunt o categorie a echipamentului folosite de jucatori pentru a se apara impotriva pagubelor facute de monstri/pietre metin sau alti jucatori inamici. Armurile ca si armele pot avea maxim 3 sloturi pentru pietre si 3 tipuri de "sclipiri".

Toate caracterele au acelasi numar de armuri, 12. Doua dintre acestea putand fii obtiunte doar prin imbunatatirea celor de nivel inferior.

Bonusuri Maxime[modificare | modificare sursă]

 • Arma
 • Șansa de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Șansa de lovitură critică 10%
 • Șansa de otrăvire 8%
 • Șansa de blocare 8%
 • Șansa de încetinire 8%
 • Viteză farmec 20%
 • Inteligență +12*Putere +12*Dexteritate +12*Vitalitate +12
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
Paguba medie - 45% pana la +60% Paguba competenței - 25% pana la +31%
 • Armura
 • Paguba absorbită de PV 15%
 • Paguba absorbită de PM 15%
 • Max PV +2000*Max PM +200
 • Șansa de a reflecta atacul corporal 15%
 • Atac Valoare +50
 • Viteza farmecului 20%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Rezistență la săgeți 15%
 • Rezistenta la magie 15%
 • Rezistenta la fulger 15%
 • Rezistență la vânt 15%
 • Rezistență la foc 15%
 • Coif
 • Șansa de otrăvire 8%
 • Pagubă absorbită de PM 10%
 • Pagubă absorbită de PV 10%
 • Regenerare PV 30%
 • Regenerare PM 30%
 • Viteza de atac 8%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Rezistență la magie 15%
 • Rezistență la fulger 15%
 • Rezistență la vânt 15%
 • Rezistență la foc 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
 • Scut
 • Inteligență +12*Putere +12*Dexteritate +12*Vitalitate +12*Imun la necunoștință
 • Imun la încetinire
 • Șansa de a cădea de doua ori mai mult yang 20%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa de a evita atacul corporal 15%
 • Șansa de a reflecta atacul corporal 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
 • Papuci
 • Max PV +2000*Max PM +80
 • Viteza atac +8
 • Șansa de a cădea mai mult yang 20%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa lovitură critică 10%
 • Șansă blocare 8%
 • Șansă încetinire 8%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%
 • Cercei
 • Viteză de mișcare 20%
 • Rezistență la otravă 5%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a dubla cantitatea de mărfuri să cadă 20%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
 • Brățări
 • Max PV +2000
 • Max PM +80
 • Paguba absorbită de PM 10%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a dubla cantitatea de mărfuri să cadă 20%
 • Șansa de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Rezistență la magie 15%
 • Rezistență la fulger 15%
 • Rezistenta la vant 15%
 • Rezistență la foc 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
 • Coliere
 • Max PV +2000
 • Max PM +200
 • Regenerare PV 30%
 • Regenerare PM 30%
 • Paguba absorbită de PM 10%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa de a cădea mai mult yang 20%
 • Șansă necunoștință 8%
 • Șansă lovitură critică 10%
 • Șansă de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Șansă de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%

Bonusurile[modificare | modificare sursă]

Obiectele pot deține bonusuri, specificate mai sus. Acestea pot primi bonusuri de la generarea lor, sau pot fi adăugate manual. Un obiect poate avea în total 5+2 bonusuri, (ultimele două nefiind disponibile pe server-ul oficial). Pentru adăugarea primelor patru bonusuri, este necesară achiziționarea obiectului "Întărirea Obiectului" contra cost din Magazinul de obiecte. Pentru schimbarea acestora, trebuie achiziționat obiectul "Vrăjește obiectul", tot contra cost din Magazinul de obiecte.

Pentru adăugarea bonusului al 5-lea, este necesară "Marmura Binecuvântată", care se poate achiziționa din Magazinul de Obiecte. Bonusul al cincilea se va schimba odată cu celelalte 4 adăugate cu "Întărirea Obiectului".

Bonusurile pot eșua la adăugare. Obiectele necesare lor pot fi obținute la diferite evenimente.

Despre evenimente[modificare | modificare sursă]

OX este un joc interactiv, organizat într-un loc special, care se bazează pe o serie de întrebări de cultură generală, care acoperă o multitudine de domenii, inclusiv Metin2. Organizatorii impun ca premii anumite materiale sau iteme. Jucătorii trebuie să răspundă la întrebări prin partajarea lor individuală în zona O sau X, unde O = adevărat iar X = fals.

Găsește pe GM constă în găsirea Game Masterului (GM), care se ascunde într-o hartă aleatorie (se va da un indiciu). Cine îl va găsi primul va primi un premiu special.

Ploaia de Metine este un event care are loc pe o perioada mică de timp, constând in răspândirea a multor Pietre Metin în toate hărțile. Nivelul pietrelor este specific hărții, adică dacă, de exemplu, în Deșertul Mare de obicei se găsesc Pietre Metin de nivel 40, 45, 50, vor fi răspândite în tot deșertul pietre de acest nivel.

Evenimentul de Paște este un event special dedicat Paștelui, de lungă durată (aproximativ 3 săptămâni). Iepurașul de Paște va vizita satele din toate cele 3 regate. Pe durata acestui eveniment, aveți șansa sa primiți de la monștrii Ouă de Paște pe care il ve-ți da Iepurașului de Paște, acesta dându-vă o recompensă. De asemenea, Metinele Ou vor apărea și vă pot da un Ou Magic, pe care îl puteți desface de 3 ori, în interval de 30 de minute.Oul Magic poate să vă ofere: Perlă Vișinie, Perlă Albastră, Suc de Rodie, Apă Doc, Apă Zin, Apă SamBo, Apă Sim, Citit Concentrat,Minereu Magic de Fier și Boabă Zen. Din 2013, Ouăle Magice pot fi obținute de la orice Piatră Metin si de la orice Șef!

Pirații Tanaka Acest event se desfășoară într-o hartă stabilită de organizator (de obicei Event Managerul).Scopul este de a ucide pirații Tanaka (nu vă atacă,ci doar fug de tine repede) până vă dă Ureche Tanaka.Această ureche o veți duce la organizator și veți fi premiați (de regulă cu Scoici).

Referințe[modificare | modificare sursă]