Metin2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Metin2 este un MMORPG gratuit dezvoltat de către Ymir Entertainment, publicat în România de către Gameforge 4D GmbH.

Webzen a achiziționat Ymir Entertainment în 26 ianuarie 2011 și a devenit deținătorul jocurilor Metin2 și Metin.

Metin2
Metin2logo
Dezvoltator(i)Ymir Entertainment Co. Ltd.[1]
Editor(i)Gameforge  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows  Modificați la Wikidata
Dată lansareCoreea de Sud Coreea de Sud Martie 2005

uChina China Martie 2005
Germania Germania 17 decembrie 2006
Italia Italia 17 aprilie 2007
Regatul Unit Regatul Unit 8 mai 2007
Spania Spania 31 mai 2007
Franţa Franța 26 iunie 2007
Polonia Polonia 17 iulie 2007
Danemarca Danemarca 7 noiembrie 2008
Țările de Jos Țările de Jos 19 noiembrie 2008
Cehia Cehia 21 noiembrie 2008
Ungaria Ungaria 11 ianuarie 2009
 România 11 ianuarie 2009
Mexic Mexic 31 martie 2009 (Închis)
Singapore Singapore 3 septembrie 2009
Filipine Filipine 2 februarie 2013 (Închis)
Portugalia Portugalia Unknown
Turcia Turcia Unknown
Grecia Grecia Unknown
Rusia Rusia Unknown
Arabia Saudită Arabia Saudită Unknown

Datele de mai sus sunt informative si pot fi incorecte!
Genurijoc de rol online masiv cu multi-jucători  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer  Modificați la Wikidata
Mediadistribuire digitală  Modificați la Wikidata
Cerințe sistemPentium 3 cu 1000 MHz CPU (recomandat Pentium 4 cu minim 1,2 GHz)
Hard Disk- 1GB
Placă video de memorie de minim 64MB RAM
Rezoluție ecran min. 800x600
ControlTastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
Site web
Ratinguri
PEGI PEGI 12[*][[PEGI 12 (PEGI video game content rating - formerly "PEGI 11" in Finland)|​]]  Modificați la Wikidata
USK USK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating)|​]]  Modificați la Wikidata

Jocul în sine se constituie din lupta pentru supremație a celor 3 regate inamice care, deși odată formau un singur regat prosper, în urma apariției spontane a pietrelor metin s-au divizat și se războiesc între ele.

Odată înscris, jucătorul, își va alege regatul și de asemenea caracterul cu care va juca. Inițial caracterul selectat se va afla într-o locație denumită colocvial de către jucători "map1" a regatului ales, apoi jucătorul va avea de înfruntat diverși monștri a căror putere crește gradual pentru a putea acumula puncte de experiență necesare înaintării în nivel, obiecte/echipament și yang(una dintre monezile de schimb a jocului).

Descrierea personajelor[modificare | modificare sursă]

Fiecare caracter are o clasă feminină și una masculină(inafara de Lycan, care are doar clasa masculina). De asemenea, poți alege între 2 costume diferite la început.

Războinic (Warrior)[modificare | modificare sursă]

Războinicii, datorită abilităților puternice, au un rol important în lupta corp la corp. Aspirațiile lor vin mai ales din puterea fizică(războinicul corporal) și din spiritul lor calm și echilibrat(războinicul mental).

Depinde de abilitățile alese, răzbunarea lor poate fi distrugătoare folosindu-se de armele manevrate cu ambele mâini sau prin îndemânarea utilizării unei săbii și a scutului, ce pot pune piedici oricărui adversar.

Ninja (Assasin)[modificare | modificare sursă]

Ninja sunt asasini profesioniști, ei pot ataca prin ambuscadă

Dedicați abilităților lor, Ninja sunt maeștrii în luptele cu pumnalul(ninja lame) cât și cu arcul(ninja arc).

Șaman (Mage)[modificare | modificare sursă]

Șamanii sunt înțelepți și folosesc Farmecele și Magia. Într-o luptă sau în apărarea unui camarad, puterile lor mistice sunt foarte eficace.

Dedicați abilităților lor, Șamanii sunt maeștrii în intensificarea damage-ului din timpul atacului și în tămăduirea rapidă(șaman leac) sau în susținerea vrăjilor(șaman dragon).

Sura[modificare | modificare sursă]

Sura sunt Luptătorii care au obținut puteri magice când au decis să crească în brațele lor Sâmburii malefici ai Răului. Din această cauză sunt maeștrii în lupte prin mânuirea sabiei(sura arme magice) cauzând de asemenea chiar și damage de la distanță folosindu-se de magie(sura magie neagră).

Dedicați abilităților lor, Sura își pot dezvolta farmecele folosite în atac și pot spori puterea magică.

Lycan (WolfMan)[modificare | modificare sursă]

Lycanii sunt vechii războinici infectați cu un virus ce-i transformă în lupi feroce, aceștia își trag puterea din instinctul lor de bestie(lycan instinct) care le mărește enorm puterea. Luptători veritabili lycanii au fost descoperiți recent după ce au hotărât că este absolut necesar a interveni în conflictul dintre oameni și pietrele metin pentru a echilibra balanța puterii între cele două forțe.

Lycanul se folosește de Gheare ca armă deci nu poate echipa nimic din echipamentele celorlalte rase din joc , el folosește 2 puncte centrale : Inteligența pentru a-i mării atacul pe lovitură la cele 2 Buff-uri : Sufletul Indigo și Roșu și Dexteritate pentru a-i mări atacul magic , respectiv skill-urile.

În rest această rasă , are toate atribuțiile celorlalte rase și poate echipa Armura Azrael deocamdată.

Lycanul este un caracter adăugat recent, spre deosebire de celelalte caractere are un singur set de competențe.

Nivel, puncte de status/competență[modificare | modificare sursă]

Fiecare caracter are ca obiectiv principal atingerea nivelului maxim, actual 120. Acest lucru se poate realiza prin distrugerea de monstri, pietre metin sau completarea misiunilor. Fiecare nivel este constituit din 4 praguri: 25%,50%,75%,100%; dupa depasirea fiecaruia din primele 3 praguri caracterul va primi 1 punct de status, iar in urma atingerii pragului 4, caracterul trece la un nou nivel si primeste un punct de competenta.

Punctele de status pot fi distribuite in 4 categorii: VIT/INT/STR/DEX, iar punctele de competenta se atribuie abilitatiilor pana cand acestea trec la un nivel superior.

Fiecare caracter are o constructie specifica, spre exemplu la razboinic este recomandata distributia punctelor de status spre STR/VIT/DEX, INT nefiind ceva absolut necesar, iar distributia punctelor de competenta este recomandat ca intial pe fiecare abilitate sa fie pus un punct, iar apoi pe rand Aura Sabiei, Iuresul,Vartejul Sabiei,Izbitura si ultima Incizia Tripla.

Abilități[modificare | modificare sursă]

În funcție de preferințele dumneavoastră sau de scopul pentru care creați un caracter aveți la dispoziție 2 tipuri de abilități pentru fiecare caracter, excepție Lycan.

Războinicul poate fi Corporal sau Mental.

Ninja poate fi Lame sau Arc.

Sura poate fi Arme Magice sau Magie Neagră.

Samanul poate fi Vindecare sau Dragon.

Lycanul

Fiecare clasă de abilități are 6 abilități (colocvial denumite "magii") care sunt crescute cu puncte de competență până ce ajung la nivelul de "Maestru"(17-20 puncte de competență necesare), apoi sunt crescute cu "cărți ale competenței" pana la nivelul de "Mare Maestru"(min. 55 cărți -una la 24 de ore, pot eșua), iar în final până la nivelul de Maestru Perfect" sunt ridicate prin intermediul "pietrelor spiritului"(max. 36 pietre -una la 12 de ore, pot eșua).

Monede de schimb/Obiecte[modificare | modificare sursă]

Yang-ul este "moneda de schimb oficială" a jocului. Pentru a obtine "yang" există variate metode, câteva dintre ele enumerate mai jos.

1. Uciderea de monștri, de preferat de nivel apropiat.

2. Comerțul cu obiecte sau echipament.

3. Mineritul (este necesar nivelul 30 și un tarnacop); in urma mineritului se obtin mineree care pot fi transformate mai apoi in diferite finisaje in functie de tipul de minereu.

4. Pescuitul(este necesar nivel 30 și o undiță); în urma pescuitului se obțin diverse tipuri de pesti care pot fi vanduti sau deschisi, odata deschisi pestii pot disparea, muri sau poti găsi o scoică în interiorul lor, scoica poate fi si ea deschisa sau vanduta, deschisa poate contine o perla alba/albastra sau visinie care pot fi vândute la un pret ridicat, un ciob de piatra sau poate dispărea, pești morți pot fi prăjiți și mâncați conferind diverse efecte benefice.

5. Farmingul de pietre metin care pot conține cărți ale competenței, pietre de suport sau pietre ale spiritului.

Obiectele, colocvial denumite "iteme", sunt un alt tip de "moneda" de schimb intre jucatori. Acestea pot fi obiecte de imbunatatire, echipamente(arme,armuri sau accesorii) s.a.m.d; Echipamentele pot fi imbunatatie incepand de la +0 pana la +9, pot fi imbunatatie prin intermediul fierarului din sat, fierarului de breasla sau a fierarului din turnul demonilor extra, pot fi imbunatatie prin diverse formule sau pergamente cu sanse imbunatatie sau pentru a evita distrugerea. Șansa de îmbunătățire a unui obiect este la +1 100%, iar minim la+9 40-30%. Pentru imbunatatire sunt necesare variate obiecte de imbunatatire si o anume cantitate de yang. O altă categorie specială de obiecte sunt pietrele de suport, acestea pot fi dropate de la pietrele metin si au o calitate intre +0 si +4, acestea pot fi atasate armelor si armurilor, maxim 3 pietre, conferind acestora diverse înbunătățiri.

Pe langa Yang, ca moneda de schimb mai avem WON-ul si GAYA.

Won este o moneda de schimb care valoreaza 100.000.000 de yang si a fost creata datorita bug-ului care nu te lasa sa detii mai mult de 2.000.000.000 de yang in inventar.

Gaya este moneda introdusa recent si se foloseste in cumpararea diferitelor obiecte de la un NPC special.

Arme[modificare | modificare sursă]

Armele sunt o categorie a echipamentului folosite pentru a mări pagubele pe care caracterul le creează monștrilor sau pietrelor metin/ altor jucători inamici.Armele pot avea până la 3 sloturi pentru pietre și 3 tipuri de "sclipiri".

 • Sabia (o mână): Săbii cu viteză de atac mare, pagubă medie. Pot fi folosite de războinici, ninja și sura, există unele săbii exclusive unei singure clase)
 • Sabia (lance pentru 2 mâini): Săbii cu viteză de atac mică, dar pagubă mare. Pot fi folosite exclusiv de războinici.
 • Pumnal: Viteză de atac foarte mare, pagubă mică. Pot fi folosite de ninja.
 • Arc: Viteză de atac medie, pagubă foarte variabilă, pot ataca de la distanță. Pot fi folosite de ninja.
 • Evantai: Viteză de atac medie, pagubă mică. Pot fi folosite de șamani.
 • Clopot: Viteză de atac medie, pagubă medie. Pot fi folosite de șamani.
 • Gheara: Viteza de atac mare, pagubă mică.Pot fi folosite de Lycan

Armuri[modificare | modificare sursă]

Armurile sunt o categorie a echipamentului folosite de jucători pentru a se apăra împotriva pagubelor făcute de monștri/pietre metin sau alți jucători inamici. Armurile ca și armele pot avea maxim 3 sloturi pentru pietre și 3 tipuri de "sclipiri".

Toate caracterele au același număr de armuri, 12. Două dintre acestea putând fii obțiunte doar prin îmbunătățirea celor de nivel inferior.

Bonusuri Maxime[modificare | modificare sursă]

Arma[modificare | modificare sursă]

 • Paguba medie 69%
 • Șansa de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Șansa de lovitură critică 10%
 • Șansa de otrăvire 8%
 • Atac sângeros 8%
 • Șansa de blocare 8%
 • Șansa de încetinire 8%
 • Viteză farmec 20%
 • Inteligență +12*Putere +12*Dexteritate +12*Vitalitate +12
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%

Armura[modificare | modificare sursă]

 • Paguba absorbită de PV 10%
 • Paguba absorbită de PM 10%
 • Max PV +2000 Max PM +200
 • Șansa de a reflecta atacul corporal 15%
 • Atac Valoare +50
 • Viteza farmecului 20%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare gheară 15%
 • Rezistență la săgeți 15%
 • Rezistenta la magie 15%
 • Rezistenta la fulger 15%
 • Rezistență la vânt 15%
 • Rezistență la foc 15%

Coif[modificare | modificare sursă]

 • Șansa de otrăvire 8%
 • Atac sângeros 8%
 • Pagubă absorbită de PM 10%
 • Pagubă absorbită de PV 10%
 • Regenerare PV 30%
 • Regenerare PM 30%
 • Viteza de atac 8%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Rezistență la magie 15%
 • Rezistență la fulger 15%
 • Rezistență la vânt 15%
 • Rezistență la foc 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%

Scut[modificare | modificare sursă]

 • Inteligență +12*Putere +12*Dexteritate +12*Vitalitate +12*Imun la necunoștință
 • Imun la încetinire
 • Șansa de a cădea de doua ori mai mult yang 20%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa de a evita
 • Șansa de a reflecta atacul corporal 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%
 • Imun la necunostinta

Papuci[modificare | modificare sursă]

 • Max PV +2000*Max PM +80
 • Viteza atac +8
 • Șansa de a cădea mai mult yang 20%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa lovitură critică 10%
 • Șansă blocare 8%
 • Șansă încetinire 8%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%

Cercei[modificare | modificare sursă]

 • Viteză de mișcare 20%
 • Rezistență la otravă 5%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a dubla cantitatea de mărfuri să cadă 20%
 • Șansa de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%

Brățări[modificare | modificare sursă]

 • Max PV +2000
 • Max PM +80
 • Paguba absorbită de PM 10%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a dubla cantitatea de mărfuri să cadă 20%
 • Șansa de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Rezistență la magie 15%
 • Rezistență la fulger 15%
 • Rezistenta la vant 15%
 • Rezistență la foc 15%
 • Puternic împotriva animalelor 20%
 • Puternic împotriva orcilor 20%
 • Puternic împotriva vampirilor 20%
 • Puternic împotriva diavolului 20%
 • Puternic împotriva semi-oamenilor 10%
 • Puternic împotriva esotericilor 20%

Coliere[modificare | modificare sursă]

 • Max PV +2000
 • Max PM +200
 • Regenerare PV 30%
 • Regenerare PM 30%
 • Paguba absorbită de PM 10%
 • Șansa de a prelua PM ale inamicului 10%
 • Șansa de a primi exp bonus 20%
 • Șansa de a cădea mai mult yang 20%
 • Șansă necunoștință 8%
 • Șansă lovitură critică 10%
 • Șansă de lovitură pătrunzătoare 10%
 • Șansă de a evita atacul cu săgeți 15%
 • Apărare evantai 15%
 • Apărare clopot 15%
 • Apărare pumnal 15%
 • Apărare sabie 15%
 • Apărare două mâini 15%
 • Rezistență la cuțit 20%

Bonusurile[modificare | modificare sursă]

Obiectele obtinute la generarea lor, sau pot fi adăugate manual. Un obiect poate avea în total 5+2 bonusuri. Pentru adăugarea primelor patru bonusuri, este necesară achiziționarea obiectului "Întărirea Obiectului" contra cost din Magazinul de obiecte. Pentru schimbarea acestora, trebuie achiziționat obiectul "Vrăjește obiectul", tot contra cost din Magazinul de obiecte.

Pentru adăugarea bonusului al 5-lea, este necesară "Marmura Binecuvântată", care se poate achiziționa din Magazinul de Obiecte. Bonusul al cincilea se va schimba odată cu celelalte 4 adăugate cu "Întărirea Obiectului".

Bonusurile pot eșua la adăugare. Obiectele necesare pot fi obținute la diferite evenimente.

Despre evenimente[modificare | modificare sursă]

Evenimentul OX[modificare | modificare sursă]

Este un joc interactiv, organizat într-un loc special, care se bazează pe o serie de întrebări de cultură generală, care acoperă o multitudine de domenii, inclusiv Metin2. Organizatorii impun ca premii anumite materiale sau iteme. Jucătorii trebuie să răspundă la întrebări prin partajarea lor individuală în zona O sau X, unde O = adevărat iar X = fals.

Evenimentul Hide and Seek[modificare | modificare sursă]

Constă în găsirea Game Masterului (GM), care se ascunde într-o hartă aleatorie (se va da un indiciu). Cine îl va găsi primul va primi un premiu special.

Ploaia de Metine[modificare | modificare sursă]

Este un event care are loc pe o perioada mică de timp, constând în răspândirea a multor Pietre Metin în toate hărțile. Nivelul pietrelor este specific hărții, adică dacă, de exemplu, în Deșertul Mare de obicei se găsesc Pietre Metin de nivel 40, 45, 50, vor fi răspândite în tot deșertul pietre de acest nivel.

Pirații Tanaka[modificare | modificare sursă]

Acest event se desfășoară într-o hartă stabilită de organizator (de obicei Event Managerul).Scopul este de a ucide pirații Tanaka (nu vă atacă,ci doar fug de tine repede) până vă dă Ureche Tanaka.Această ureche o veți duce la organizator și veți fi premiați (de regulă cu Scoici).

Alte Evenimente[modificare | modificare sursă]

Pe langa evenimentele descrise mai sus, Staff-ul Metin2 poate organzia diferite evenimente in functie de sarbatoare sau anumite evenimente importante, cum ar fi: Evenimentul de Paste, Evenimentul de Craciun, Evenimentul cu mingi, Evenimentul de Vara, etc.

Referințe[modificare | modificare sursă]