Masaj

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Masajul presupune manipularea straturilor superficiale și profunde ale mușchilor și țesutului conjuctiv in scopul promovării relaxării si stării de bine.

Cuvântul provine din arăbescul massa ce înseamnă:a atinge, a simți sau a manipula sau din latinescul massa ce înseamnă “masă, masă densă”. Masajul implică acționarea asupra corpului cu presiune – structurată, nestructurată, staționară sau în mișcare – tensiune, mișcare, vibrație, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice. Țesuturile vizate pot include mușchi, tendoane, ligamente, piele, articulații, sau alte țesuturi de tip conjunctiv, ca de asemenea și vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.

Masajul poate fi aplicat cu ajutorul mâinilor, a degetelor, coatelor, genunchilor, frunții si picioarelor. Există peste 80 de modalități de masaj recunoscute. Printre motivele cele mai des citate în justificarea introducerii masajului ca terapie se află cererile clienților și eficacitatea clinică percepută.

În mediile profesionale, masajul implică așezarea clientului pe o masa de masaj, așezarea acestuia pe un scaun de masaj sau întinderea acestuia pe o saltea, pe podea. Subiectul supus masajului poate fi dezbrăcat complet sau parțial. Anumite părți ale corpului pot fi acoperite cu prosoape sau cearceafuri.

Tipuri de masaj[modificare | modificare sursă]

Yumeiho[modificare | modificare sursă]

Scopul principal al terapiei Yumeiho este de a corecta poziția oaselor pelviene și de a așeza cum trebuie coloana vertebrală pentru a mobiliza forțele autoterapeutice ale organismului și pentru a ajunge la cauza stării patologice.

Yumeiho este un sistem terapeutic format dintr-un număr de peste 100 de proceduri. O sedinta de Yumeiho durează aproximativ 60 de minute în timpul căreia terapeutul, in functie de patologie, folosește tehnici diferite de masaj. Procedeele terapeutice manuale din cadrul Terapiei Yumeiho constau din: tehnici de manipulare osteo-articulare; mobilizari pasive, presopunctura, tehnici si procedee speciale de masaj, stretching.

Terapia yumeiho este foarte eficientă în următoarele cazuri: spinalgie, artralgie, discopatie, spondiloză, migrene, mialgii, obezitate, algomenoree, asimetrii ale sistemelor scheletal și muscular etc.[1]

Kinetoterapia[modificare | modificare sursă]

Kinetoterapia se definește ca terapie prin mișcare efectuată prin programe de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse suferințe. Kinetoterapia este o formă terapeutică individualizată care, plecând de la programe de exerciții fizice statice și dinamice, se poate folosi în programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative și de recuperare.

Reflexoterapia[modificare | modificare sursă]

Reflexoterapia se folosește ca metodă terapeutică naturistă pentru a favoriza relaxarea și vindecarea trupului, a minții și a sufletului. Ea mai poate fi folosită ca metodă de analiză a stării de sănătate și, folosind indiciile oferite de picioare și mâini, se pot face descoperiri privind adevărata personalitate a unui individFormat:Dubious. Ca terapie naturistă prin reflexoterapie se acționează asupra mâinilor, picioarelor și uneori asupra urechilor pentru a induce relaxarea, alinarea durerilor dar și pentru a stimula capacitatea de autovindecare a organismuluiFormat:Dubious. Masajul se poate face la toate vârstele, chiar și la sugari, condiția de bază fiind ca poziția pacientului să fie relaxată[necesită citare].La reflexoterapie , piciorul si celelalte membre unde aceasta se realizeaza sunt "harta" organizmului , iar asa bolile sunt detectate.

Aqua Massage[modificare | modificare sursă]

Un pat de masaj cu apa uscat foloseste jeturi de apă pentru a efectua masajul muschilor clientului. Două tipuri comune sunt una în care clientul se află pe o saltea-pat cu apa cum ar fi, care conține apă caldă și jeturi de bule de aer și apă și una în care clientul se află pe un strat de spumă și este acoperit de o folie de plastic și este apoi pulverizat prin jeturi de apă caldă.

Note[modificare | modificare sursă]