I Love Rock 'n' Roll

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
„I Love Rock 'n' Roll”
I Love Rock n Roll.png
Coperta discului single „I Love Rock 'n' Roll”.
Disc single de Britney Spears
De pe albumul Britney
Lansare Germania GER: 27 mai 2002
(vedeți datele lansărilor)
Format CD, casetă audio, descărcare digitală
Înregistrare 2001
Limbă engleză
Gen Pop rock
Durată 3:06
Casă de discuri Jive Records
Textier Alan Merrill[*]  Modificați la Wikidata
Producător Rodney Jerkins
Cronologie – Britney Spears
I'm Not a Girl, Not Yet a Woman
(2002)
I Love Rock 'n' Roll
(2002)
Anticipating
(2002)

I Love Rock 'n' Roll” este un cântec rock scris în anul 1975 de către Alan Merrill din trupa Arrows, care au lansat prima versiune.[1] Cântecul a fost făcut în cele din urmă cunoscut de Joan Jett & the Blackhearts în anul 1982.[2] Merrill încă mai interpretează cântecul live în Europa, Japonia, și cel mai des în orașul său natal New York City.

„I Love Rock 'n' Roll” a fost, de asemenea, preluat de către interpreta Britney Spears. Care a lansat cântecul la data de 27 mai 2002 ca al patrulea single extras de pe cel de-al treilea album de studio, Britney. Cântecul a fost folosit în filmul său din 2002 Crossroads. Personajul lui Spears, Lucy, interpretează cântecul într-un bar de karaoke. Spears a spus despre cântec: „Mi s-a cerut să cânt la karaoke în filmul Crossroads și de fapt chiar am cântat «I Love Rock 'n' Roll» în multe cluburi la care am fost.”[3] Spears a recunoscut public că versiunea originală este una dintre preferatele sale. Spears a ascultat versiunea originală a lui Arrows Mickie, cea mai mare producție, chiar înainte de a înregistra versiunea sa, conform reprezentantului de la Jive Records, Steve Lunt. Zgârieturile realizate pe această melodie au fost realizate de Corey Chase, la Hit Factory Miami. Când a promovat lansarea discului single, aceasta a atribuit greșit șlagărul lui Pat Benatar în locul lui Joan Jett.[4]

Videoclipul[modificare | modificare sursă]

Regizat de Chris Applebaum, videoclipul pentru „I Love Rock 'n' Roll” o prezintă pe Spears cu propria sa trupa, multe difuzoare și cu lumini intermitente. Videoclipul începe alb-negru și capătă culoare pe parcursul videoclipului. A fost filmat la The Inn, într-un bar din Long Beach, New York. Videoclipul a fost clasat pe locul 2 pentru cele mai bune 100 de videoclipuri din 2002, la numărătoarea inversă de la MTV Latin America. Versiunea de scene tăiate a videoclipului a fost în cele din urmă divulgată pe internet; acesta include scene nevăzute din videoclip.

Datele lansărilor[modificare | modificare sursă]

Țara Data Format Casă de discuri Referință
Germania Germania 27 mai 2002
Compact disc
Jive Records [5]
Japonia Japonia 19 iunie 2002 Sony Music Entertainment [6]
Regatul Unit Regatul Unit 1 iulie 2002 Jive Records [7]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]