Grădina Meteorului (serial TV din 2018)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Grădina Meteorului (serial TV din 2018)
Fișier:Meteor Garden (2018) poster.jpg
Promotional poster
Gen
Scenarist(i)Sharon Mao[1]
Regizor(i)Lin Helong[2]
Actori
Temă muzicală de început"For You" by Dylan Wang⁠(d) (王鹤棣), Darren Chen⁠(d) (官鸿), Caesar Wu⁠(d) (吴希泽), Connor Leong⁠(d) (梁靖康)
Temă muzicală de sfârșit"Love Exists" (爱,存在) by Kiki Wei (魏奇奇)
Țară de origineChina
Limbă(i)Mandarin
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade
  • 49 (Netflix⁠(d) / DVD Version)
  • 50 (TV Version)
Producție
Producător(i)Angie Chai⁠(d)[1]
LocShanghai, China
London, United Kingdom
Perioadă de difuzare45 minutes
Companie(i) de producție
  • Star Ritz
  • Mango Entertainment[1]
  • Edko Films
Difuzare
Canal originalHunan Television⁠(d) (China)
Netflix (Worldwide)
Difuzare originală  (2018-07-09)
Cronologie
Seriale similareBoys Over Flowers⁠(d) "Hana Yori Dango" (1992 manga, 1996 anime, 1997 animated film; Japan)
Hana Yori Dango⁠(d) (1995 film, Japan)
Meteor Garden⁠(d) (2001, Taiwan)
Meteor Garden II⁠(d) (2002, Taiwan)
Hana Yori Dango⁠(d) (2005, Japan)
Hana Yori Dango Returns⁠(d) (2007, Japan)
Hana Yori Dango Final⁠(d) (2008, Japan)
Boys Over Flowers (2009, South Korea)
Hana Nochi Hare: HanaDan Next Season⁠(d) (2018, Japan)
F4 Thailand: Boys Over Flowers⁠(d) (2021, Thailand)

Grădina Meteor este un serial de televiziune din China continentală din 2018, cu Shen Yue, Dylan Wang, Darren Chen, Caesar Wu și Connor Leong. Seria se bazează pe seria manga japoneza shōjo Boys Over Flowers⁠(d) (花より男子 Hana Yori Dango?) scrisă de Yoko Kamio și un remake al seriei taiwaneze din 2001 cu același nume. [1] Serialul este produs de producătorul serialului original taiwanez Angie Chai⁠(d) și regizat de Lin Helong. [3] [2] Are loc în Shanghai și Londra.

Reboot-ul serialului a fost difuzat mai întâi în China pe Hunan Television, apoi a fost disponibil după difuzare pentru utilizatorii VIP ai omologul său de streaming, Mango TV. Fluxul a fost apoi pus la dispoziția tuturor a doua zi după difuzare. Două episoade au fost lansate pe zi, de luni până miercuri. Este disponibil și la nivel global prin Netflix.

Subiect[modificare | modificare sursă]

Povestea se concentrează în jurul unei fete obișnuite, Dong Shan Cai ( Shen Yue ), care este acceptată în cea mai prestigioasă universitate din țară, Universitatea Ming De. Shan Cai este o fată dintr-o familie care abia își face rostul. Datorită naturii personalității sale, ea se ciocnește imediat de F4, o clică de elită formată din cei mai populari patru băieți din instituție, în special liderul ei răsfățat, bogat și arogant - Dao Ming Si ( Dylan Wang ). Treptat, Dao Ming Si se îndrăgostește profund de Shan Cai, doar pentru a realiza că ea este îndrăgostită de unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, Huaze Lei ( Darren Chen ).

În cele din urmă, cei patru băieți încep să recunoască personalitatea neînduplecată a lui Shan Cai, care este ca omonima ei: o buruiană care nu poate fi doborâtă niciodată. Shan Cai începe să vadă binele în băieți, deschizând calea pentru prietenii și o eventuală dragoste. Cu toate acestea, mama lui Dao Ming Si o dezaprobă puternic pe Shan Cai din cauza statutului ei social și a fundației familiale, astfel că prima făcând toate lucrurile pentru a rupe relația dintre Shan Cai și Dao Ming Si.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Principal[modificare | modificare sursă]

Actor Nume de personaje Personaj Manga Caracteristici
Shen Yue Dong Shan Cai

董杉菜

Makino Tsukushi Protagonistul poveștii. Un boboc la Departamentul de Știința Alimentară și Nutriție a Universității Ming De. De asemenea, lucrează part-time la un magazin de ceai cu bule cu cea mai bună prietenă a ei, Xiaoyou. Shancai este o fată puternică, plină de compasiune și îndrăzneață, care nu își permite nici ei sau altora să fie hărțuiți. După ce l-a înfuriat pe Daoming Si, ea primește cardul sacru „Joker” de la F4, provocând-o la un meci de Contract bridge . Inițial, îi place Huaze Lei, un membru al F4 care vine în ajutorul ei în momentele cele mai de jos. Cu toate acestea, după o serie de evenimente, Shancai este mișcat de sinceritatea lui Daoming Si și începe să dezvolte sentimente pentru el. Datorită naturii ei încăpățânate, ea câștigă în curând respectul băieților de la F4 și devine bună prietenă cu ei. Ea este mai târziu blocată într-un triunghi amoros între Daoming Si și Huaze Lei.
Dylan Wang / Wang He Di Dao Ming Si Dōmyōji Tsukasa Liderul încăpățânat, fierbinte și arogant al F4. Daoming Si este senior la Departamentul de Management al Afacerilor al Universității Ming De. El provine dintr-o familie bogată și dominatoare și este pregătit să preia corporația multinațională a familiei, Daoming Group. S-a interesat de finanțe și a câștigat primul milion pe bursa online până la vârsta de 18 ani. Nu s-a maturizat niciodată pe deplin, deoarece părinții lui au lipsit o mare parte din viața lui - tatăl său a murit când era în liceu și, prin urmare, mama lui a fost adesea ocupată în străinătate să conducă grupul Daoming. La începutul serialului, Daoming Si este răsfățat, îndreptățit și irascibil, enervându-se ușor atunci când ceva nu-i merge. Cu toate acestea, după o altercație cu Shancai, el devine îndrăgostit de ea din cauza poziției ei sfidătoare față de modurile sale de agresiune. El se străduiește să o protejeze pe Shancai cu orice preț și este dispus să meargă până la capăt pentru a o păstra în siguranță, deoarece s-a îndrăgostit de ea.
Darren Chen / Guan Hong Hua Ze Lei Hanazawa Rui Membrul talentat și tăcut al F4. Huaze Lei este senior la Departamentul de Muzică a Universității Ming De, spre deosebire de ceilalți 3 membri ai F4 care studiază afaceri. Tot dintr-o familie bogată, Huaze Lei este prieten cu Daoming Si încă de când erau copii mici. Este îndrăgostit de prietenul său din copilărie, Teng Tangjing, care s-a împrietenit cu el de la o vârstă fragedă, în ciuda comportamentului său liniștit și retras (din cauza tulburării sale ușoare din spectrul autist). La exterior, Huaze Lei pare rece, liniștit și indiferent față de cei din afara cercului său de prieteni. Mai târziu dezvoltă sentimente pentru Shancai.
Caesar Wu / Wu Xize Xi Men Yan Nishikado Sōjirō Membrul playboy al F4. Ximen este senior la Departamentul de Management al Afacerilor al Universității Ming De și expert în cultura ceaiului . De asemenea, este un playboy fermecător și prolific, din cauza cicatricilor din relația eșuată a părinților săi, a infidelității tatălui său și a unui trecut nerezolvat cu prima lui dragoste. Mai târziu își exprimă interesul pentru cel mai bun prieten al lui Shancai, Xiaoyou.
Connor Leong / Liang Jingkang Feng Mei Zuo Mimasaka Akira Membrul care face starea de spirit din F4. Meizuo este senior la Departamentul de Management al Afacerilor al Universității Ming De. Este vesel, îi place să facă glume și are o memorie incredibilă. La fel ca Ximen, este un casanova cochet. El își exprimă interesul față de impresionantul concurent al lui Dong Shancai în competiția de Bucătărie Chineză, Zhou Caina, cu care se întâlnește o perioadă înainte de a o lăsa să meargă la adevărata ei dragoste.

De sprijin[modificare | modificare sursă]

  • Wang Lin 王琳 ca Dao Ming Feng 道明枫
  • Dee Hsu ca Dao Ming Zhuang 道明莊
  • Li Jia Qi厉嘉琪 ca Jiang Xiao You 蒋小优
  • Liu Yin Hao 刘尹昊 ca Chen Qinghe 陈青和[4]
  • Dong Xin 董馨 ca Li Zhen 李真
  • Sun Qian 孙千 ca He Yuanzi [5]何原姿 (小姿)
  • Lin Peng 林鹏 ca Dong Danian 董大年 - tatăl lui Shan Cai
  • Zhang Li 张莉 ca mama lui Shan Cai
  • Sun Yi Han 孙伊涵 ca Teng Tang Jing 腾唐静
  • Wang Runze 王润泽 ca Tian Ye 田野
  • Blake Abbie ca Thomas 托马斯
  • Wang Yunhua 王韵华 ca Jiang Baihe 江百合
  • An Zi Yi 安紫依 ca Li Xin Hui 李心惠
  • Yang Guang 杨光 ca Yu Sao 玉嫂
  • Liu Ye 刘烨 ca Zhou Caina 周彩娜
  • Wang Dong 王东 ca Ye Ming Chuan 叶明川
  • Zhao Huaran 赵奂然 ca Yan Shun Ping 颜舜平[4]
  • Jin Haochen 金澔辰 ca Yan Zhi Bu 颜之步
  • Dai Ya Qi 戴雅琪 ca Geng Yi Fen 耿怡芬 (小更)
  • Cai Hui Quan 蔡慧泉 ca tânărul Dong Shan Cai 董杉菜(童年)
  • Liu Hua Hua 刘画画 ca Micul Dao Ming Si 道明寺(童年)
  • Zhang Bowen 张博文 ca Micul Hua Ze Lei 花泽类(童年)
  • Bei Jia Xin 裴佳欣 ca tânărul Teng Tang Jing 腾唐静(童年)

Camee[modificare | modificare sursă]

  • Harlem Yu
  • Amber Kuo
  • Tang Jingmei
  • Wang Yue 王月 ca sora Yue 月姐

Productie[modificare | modificare sursă]

În aprilie 2017, Angie Chai a anunțat remake-ul lui Meteor Garden, pe care l-a produs în 2001. [1] Înainte de anunț, Barbie Hsu a făcut aluzie la știrile din contul ei Weibo. Chai plănuia să facă din remake-ul o „adaptare mai completă — și mai strălucitoare— a cărților.''[6] Drama a fost bugetată la 720 de milioane de dolari noi Taiwan (aproximativ 24 de milioane de dolari) cu 15 milioane per episod, de treizeci de ori mai mare decât originalul. [1]

Un apel de casting a fost anunțat pe rețelele de socializare pe 21 iunie 2017 cu un videoclip și subiectul, „#FindingF4”. [7] Pe 7 noiembrie 2017, au fost dezvăluiți actorii care joacă F4 și anume Dylan Wang (Dao Ming Si), Darren Chen (Hua Ze Lei), Caesar Wu (Xi Men Yan) și Connor Leong (Feng Mei Zuo). [8] Rolul lui Shen Yue ca Dong Shan Cai a fost dezvăluit la o conferință de presă la Shanghai pe 9 noiembrie [9]

Dee Hsu a audiat pentru rolul lui Daoming Feng și a fost distribuit în rolul lui Daoming Zhuang. Rolul lui Dao Ming Feng a fost în cele din urmă interpretat de actrița Wang Lin (Lilian Wang).

În februarie 2018, a fost anunțat că directorul a fost schimbat din Xu Fu Xiang în Lin He Long. [2]

Coloana sonoră originală[modificare | modificare sursă]

 

Nr. TitluSinger Lungime
1. „你要的爱 [深夜版] (The Love You Want [Night Version])”  戴佩妮 (Penny Tai) 04:21
2. „For You”  王鹤棣 (Dylan Wang), 官鸿 (Darren Chen), 吴希泽 (Caesar Wu), 梁靖康 (Connor Leong) 03:32
3. „等一个人 (Waiting For Someone)”  林芯仪(Shennio Lin) 04:21
4. „流星雨 (Meteor Shower)”  F4⁠(d) 04:34
5. „创造回忆 (Creating Memories)”  王鹤棣 (Dylan Wang), 官鸿 (Darren Chen), 吴希泽 (Caesar Wu), 梁靖康 (Connor Leong) 05:17
6. „从来没想到 (Never Thought Of)”  王鹤棣 (Dylan Wang), 官鸿 (Darren Chen), 吴希泽 (Caesar Wu), 梁靖康 (Connor Leong) 03:41
7. „想都不用想 (Don’t Even Have to Think About It)”  王鹤棣 (Dylan Wang) 04:03
8. „非同小可(Extremely Important)”  王鹤棣 (Dylan Wang) 02:51
9. „花背后的温柔(The Tenderness Behind The Flower)”  官鸿 (Darren Chen) 03:53
10. „星星数流星(Stars Counting Shooting Stars)”  梁靖康 (Connor Leong) 03:28
11. „想你想到快疯了(Going Crazy Thinking About You)”  吴希泽 (Caesar Wu) 05:06
12. „情非得已 (Emotional)”  庾澄庆(Harlem Yu) 04:33
13. „想你想到快疯了 (Going Crazy Thinking About You)”  高隽雅 (Clover Kao) 04:14
14. „爱,存在(Love Exists)”  魏奇奇 (Kiki Wei) 04:46
15. „你要的爱(The Love You Want)”  芙筱 (Fu Yan) 04:03
16. River⁠(d)”  Bishop Briggs⁠(d) 03:34
17. Say Something⁠(d)”  A Great Big World⁠(d) 03:52
18. Anyone of Us (Stupid Mistake)⁠(d)”  Gareth Gates⁠(d) 03:48

Recepţie[modificare | modificare sursă]

Evaluări[modificare | modificare sursă]

În acest tabel, the blue numbers reprezintă cele mai mici evaluări, iar the red numbers reprezintă cele mai mari evaluări.

Episode # Original broadcast date Average audience share (CSM52) Average audience share (National Average)
Ratings Audience share Ranking Ratings Audience share Ranking
1-2 July 9, 2018 1.126% 8.04% 4 1.11% 9.68% 3
3-4 July 10, 2018 1.032% 7.023% 4 1.11% 9.03% 4
5-6 July 11, 2018 0.991% 6.731% 5 1.12% 8.85% 4
7-8 July 16, 2018 0.931% 7.045% 6 1.1% 9.77% 3
9-10 July 17, 2018 0.919% 6.803% 8 1.12% 9.57% 4
11-12 July 18, 2018 0.983% 7.254% 8 0.97% 8.71% 4
13-14 July 19, 2018 0.922% 6.42% 9 1.12% 9.24% 4
15-16 July 23, 2018 0.861% 6.726% 9 0.97% 9.07% 5
17-18 July 24, 2018 0.893% 6.571% 8 1.09% 9.76% 4
19-20 July 25, 2018 0.969% 7.042% 8 0.99% 8.6% 3
21-22 July 30, 2018 0.916% 6.876% 6 1% 8.92% 4
23-24 July 31, 2018 0.914% 6.792% 5 1.09% 9.31% 4
25-26 August 1, 2018 0.872% 6.584% 6 0.81% 7.21% 5
27-28 August 6, 2018 0.824% 6.46% 7 0.89% 8.07% 4
29-30 August 7, 2018 0.781% 6.058% 7 0.92% 7.92% 4
31-32 August 8, 2018 0.792% 6.027% 6 0.97% 8.61% 4
33-34 August 13, 2018 0.756% 5.808% 7 0.84% 7.59% 5
35-36 August 14, 2018 0.749% 5.771% 5 0.78% 7.22% 4
37-38 August 15, 2018 0.669% 5.325% 6 0.72% 6.66% 4
39-40 August 20, 2018 0.751% 5.879% 3 0.77% 7.31% 3
41-42 August 21, 2018 0.709% 5.595% 3 0.69% 6.33% 3
43-44 August 22, 2018 0.592% 4.336% 7 0.57% 5.1% 5
45-46 August 27, 2018 0.713% 5.694% 7 0.61% 6.09% 3
47-48 August 28, 2018 0.586% 4.658% 4 0.6% 5.95% 4
49-50 August 29, 2018 0.707% 5.554% 8 0.6% 5.7% 4
Average 0.841% 6.32% 0.9% 8%

În China, ratingurile de cel puțin 1,0% sunt considerate ridicate datorită populației sale mari și a numeroasei cote de televiziune.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f „Trailblazing idol drama Meteor Garden getting S$33-million reboot”. The Straits Times. . 
  2. ^ a b c „《流星花园》导演换人!疑因热恋陈意涵耽误拍摄”. Sina (în chineză). . 
  3. ^ „Meet the new F4 and Shancai in the 2018 Meteor Garden TV reboot”. The Straits Times. . 
  4. ^ a b „新版《流星花园》热拍 刘尹昊演杉菜男闺蜜青和”. Tencent (în chineză). . 
  5. ^ „孙千"流星花园"饰小姿 "快把我哥带走"破次元壁”. Netease (în chineză). . 
  6. ^ 'Meteor Garden' reboot will be flashier, show creator says”. ABS CBN. . 
  7. ^ „《流星花园》招募宣传片曝光 寻找F4全球计划启动!”. ifeng (în chineză). . 
  8. ^ „新版《流星花园》要翻拍了!四位主演已公开”. Netease (în chineză). . 
  9. ^ „新《流星花园》F4亮相 沈月得知将演杉菜兴奋跑圈”. Sina (în chineză). . 

[[Categorie:Pagini cu note pe 2

coloane]]