Florin Negruțiu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Florin Negruțiu
Date personale
Nume la naștereFlorin Aurelian Negruțiu Modificați la Wikidata
Născut1977 (47 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Brașov, România[2] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist
prezentator de televiziune
profesor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materColegiul Național „Andrei Șaguna”[2]
Facultatea de Litere a Universității din București[2]  Modificați la Wikidata
OrganizațieDigi24[3]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Florin Aurelian Negruțiu[4] (n. 1977, Brașov, România[5][6]) este un jurnalist și realizator de programe de televiziune din România. El este în prezent moderatorul emisiunii „În fața ta” la Digi24 alături de Claudiu Pândaru din 2016.

Studii[modificare | modificare sursă]

A absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, iar ulterior a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1999[6]. După absolvirea facultății, el a predat ca un profesor de limba română la un liceu. Timp de 10 ani, a studiat și la Facultatea de Lingvistică a Universității din București.

Activitate profesională[modificare | modificare sursă]

Și-a început cariera ca reporter politic la ziarul Curentul. Între anii 20052015, a lucrat la Gândul, unde a fost mai întâi reporter politic, după a fost director editorial al ziarului timp de 3 ani, iar după a fost redactor-șef al ziarului până la demisia sa în anul 2015.[7] Actualmente, este moderatorul emisiunii „În fața ta” la Digi24 alături de Claudiu Pândaru.

A pornit pe 16 noiembrie 2015, alături de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru și Alex Livadaru platforma independentă de opinii și analize: Republica.ro.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Aflu că sunt de-o vârstă cu Vâlcov. De aici încep diferențele. În primul rând, eu sunt mult mai tânăr. Dar, ca să recuperez distanța, cred c-o să-mi iau un Renoir de la IKEA.,  
  2. ^ a b c Florin Negruțiu 
  3. ^ Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu, de la Gândul la Digi 24,  
  4. ^ „Titulari marci”. 
  5. ^ Florin Negruțiu (). „Aflu că sunt de-o vârstă cu Vâlcov. De aici încep diferențele. În primul rând, eu sunt mult mai tânăr. Dar, ca să recuperez distanța, cred c-o să-mi iau un Renoir de la IKEA”. Facebook. 
  6. ^ a b „Florin Negruțiu”. 
  7. ^ Iulia Bunea (). „Florin Negruțiu părăsește conducerea editorială a Gandul.info. Cristian Tudor Popescu și-a anunțat și el plecarea în ultimul editorial din Gandul”. Pagina de Media. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]