Discuție Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2018

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Sistem nou de punctare[modificare sursă]

Am schimbat sistemul de punctare, ca să oferim puncte adăugătoare celor care scriu articole lungi.

Cum era:

  1. Pentru fiecare articol nou scris: 1 punct.
  2. Pentru fiecare articol extins cel puțin de zece ori (se referă doar la articolele care existau la începutul concursului): 1 punct.
  3. Pentru greșeli grave de ortografie sau de formatare într-un articol: -0,8 puncte.
  4. Pentru înregistrarea articolului prin introducerea formatului {{Wikimedia CEE Spring 2017}} în pagina de discuții: 0,2 puncte.

Cum a devenit:

  1. Pentru fiecare articol nou scris: 5 puncte + câte 2 puncte pentru fiecare 100 cuvinte de proză în plus.
  2. Pentru fiecare articol extins cel puțin de zece ori (se referă doar la articolele care existau la începutul concursului): 5 puncte.
  3. Pentru nerespectarea regulii 4.: anularea punctajului oferit anterior, oferind doar 1 punct pentru articol.
  4. Pentru înregistrarea articolului prin introducerea formatului {{Wikimedia CEE Spring 2018}} în pagina de discuții: 1 punct.

Accipiter Q. Gentilis, Andrei Stroe, Ionutzmovie, Mihai Andrei, Strainu, Wintereu, păreri? (am adăugat doar acele persoane care îmi amintesc că au avut interes față de CEE Spring în anii trecuți) //  Gikü  vorbe  fapte  27 februarie 2018 19:28 (EET)

  • Trebuie echilibrat punctajul la extinderea articolului, tot cu o valoare numerică raportată la numărul de cuvinte (probabil valoarea numerică ar trebui să fie ceva mai puțin favorabilă în rapot cu cea specificată la articolele noi, dacă acesta este interesul). În plus punctajul ar putea fi dublu sau 1 1/2 dacă se extinde de peste X ori, să zicem (X urmând să fie stabilit).
  • Eu aș oferi zero puncte pentru un articol cu greșeli grave de ortografie sau de formatare. Nu cred că avem ce face cu gunoaiele. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 februarie 2018 19:41 (EET)

Nelămurire idei de articole[modificare sursă]

Salut! Nu înțeleg de ce Emilia Plater apare în lista articolelor (https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2018/Article_Lists) la Belarus? -- ChrisSkyRo discuție 23 martie 2018 16:19 (EET)

@ChrisSkyRo: Probabil pentru că a activat în Uniunea statală polono-lituaniană, care includea și teritoriul statului contemporan Belarus. Puteți să indicați în {{Wikimedia CEE Spring 2018}} orice țară doriți: Lituania, Polonia, Belarus... mai puțin contează. //  Gikü  vorbe  fapte  23 martie 2018 16:33 (EET)