Discuție Wikipedia:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Disclaimer[modificare sursă]

Tradus de pe en:wp, nu-mi asum responsabilitatea conținutului :)
Am considerat că exemplele sunt foarte intuitive, iar „numele” utilizatorilor (fictivi) din semnături furnizează și ele explicații. Am preferat să traduc pe scurt (poate lenea?) sensul explicațiilor care urmează după exemple, căci pe en:wp multe se repetă și repetă de asemenea lucruri explicate în politici și îndrumări. De asemenea, sunt și texte care se potrivesc ca nuca-n perete în locul unde sunt puse (le-am omis).

În articol este mult text ascuns, cu legăturile spre articolele complementare de la en:wp, pentru cei ce doresc să le traducă. --Turbojet 5 iunie 2010 21:04 (EEST)

Este un eseu[modificare sursă]

Aici Bătrânul a spus:

„pagina WP:AE este un eseu - nu face parte din politica oficială și nici nu este o îndrumare, ci doar reflectă opiniile autorilor.”

Adevărat. Însă este traducerea unui proiect de pe en:wp la care au contribuit peste 400 de utilizatori înregistrați, cu aproape 2000 de intervenții. Proiectul reflectă opinia acestora, opinii care nu prea sunt contrazise, iar forma textului este destul de stabilă — în ultimul an sunt cam 100 de intervenții, care nu modifică esența. Eu îl citez pentru a nu repeta de fiecare dată explicarea argumentelor și pentru a arăta că nu e reavoința mea personală. --Turbojet 23 noiembrie 2013 20:03 (EET)

Personal cred că i-ar sta mai bine sub denumirea de „Ajutor:Argumente de evitat în discuțiile privind ștergerea articolelor” și cred că în acest caz caracterul de eseu nu ar mai fi semnificativ. --Accipiter GentilisQvadratvs(discuție) 13 decembrie 2013 23:07 (EET)
Cei care spun că pagina asta „e doar un eseu” și atunci ignoră tot ce scrie aici de fapt nu înțeleg treaba cu politicile de la Wikipedia. Nu are importanță ce statut are pagina, ci cît de bine se potrivește cu modul de lucru deja existent. Iar ce scrie la pagina asta, eseu sau nu, se potrivește foarte bine: pseudoargumentele înșirate aici chiar sînt efectiv ignorate în discuțiile privind ștergerea articolelor.
Pe de altă parte „e doar un eseu” îmi sună suspect de similar cu afirmația „e doar o teorie” pe care o auzim adesea în discursul irațional al apologeților religioși împotriva științei. — AdiJapan 14 decembrie 2013 03:49 (EET)

Repozționare[modificare sursă]

L-am introdus ca supliment la politica Wikipedia:Ștergere. Cred că cel mai potrivit loc este aici. --Accipiter Q. Gentilis(D) 1 august 2014 00:40 (EEST)

E destul de ok și așa. —Andreidiscuţie 1 august 2014 11:32 (EEST)