Discuție Utilizator:Groapa Marianelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Groapa Marianelor) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 11 octombrie 2020 03:11 (EEST)

■ Cercetare originală[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit Wikipedia. Apreciem contribuțiile dumneavoastră, inclusiv cele din pagina Filozofie critică, dar nu putem accepta cercetare originală. Cercetarea originală cuprinde și sintezele și concluziile nepublicate ale altor materiale publicate anterior. Vă rugăm să citați surse de încredere pentru informațiile introduse. Eu vă rog să citiți și despre politica de notabilitate a Wikipediei, întrucât blogurile nu pot fi considerate surse sigure. Vă mulțumim!--Coulibiac (parabole) 11 octombrie 2020 18:29 (EEST)

@Groapa Marianelor::Vă rog să citiți WP:N și să nu mai introduceți link-uri de la blogurile lui Mircea Diaconescu, întrucât acestea nu pot fi considerate surse sigure.--Coulibiac (Discuție utilizator:Coulibiac (parabole) 10 octombrie 2020 18:35 (EEST)

■■ Notificare[modificare sursă]

Information orange.svg Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikipedia, cum ați făcut la pagina Critica rațiunii pure. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți pagina personală de teste. Vă mulțumim. Introducerea masivă de referințe la bloguri, care nu sunt surse de încredere, contravine regulilor Wikipediei. Victor Blacus (discuție) 11 octombrie 2020 18:58 (EEST)

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modificare sursă]

Nuvola apps important.svg Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikipedia, așa cum ați făcut la pagina Kantianism, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. Vă mulțumim! Victor Blacus (discuție) 11 octombrie 2020 19:00 (EEST)

Observ că sunt atacat de doi administratori agresivi. Nu este nevoie să mă amenințați. N-am vandalizat nimic. În primul rând, era vorba de niște liste folositoare celor care citesc Kant. Prima listă numită tabel, a fost publicată în revista Verso care are board științific, deci nu era o simplă postare de blog, ci era o sursă de încredere. Celelate conțin poze cu edițiile menționate, deci sunt mai de încredere decât multe dintre postările de la articolele de filosofie de pe wikipedia românească care n-au nici o trimitere. Aceste liste de pe blogul lui Mircea Diaconu sunt singurele de acest gen de pe internetul românesc. Respectivele liste pot fi verificate de oricine prin cercetare personală a edițiilor menționate. Totul este public, aceste liste doar sintetizând informația pentru acces mai ușor. Este exagerat să se vorbească de încredere sau neîncredere în acest context, nu este vorba de articole de filosofie propriu-zisă. Ar fi folositor multora să fie cât mai vizibile. Dacă pt voi asta înseamnă vandalizare, n-am ce să mai zic. Groapa Marianelor 11 octombrie 2020 19:21 (EEST)

Țin să menționez faptul că eu sunt un editor ca și dumneavoastră, domnul Blacus fiind unul dintre administratori la Wikipedia în limba română, deci nu amândoi. Eu pe dumneavoastră v-am avertizat inițial pentru introducerea repetitivă de link-uri către blogurile lui Mircea Diaconescu, care contrazic politica de notabilitate a site-ului, dar și ce nu este Wikipedia, care de asemenea este o politică oficială. Rolul avertismentelor este de a vă atenționa că ceea faceți în această manieră repetitivă contravine politicilor site-ului, deci nu este un atac sau agresivitate, doar o simplă atenționare. Vă urez o seară frumoasă și sper să putem colabora în viitor.--Coulibiac (parabole) 11 octombrie 2020 19:47 (EEST)

Ok, recunosc că doar Victor Blacus a fost agresiv cu mine, am exagerat când v-am menționat și pe Dvoastră. V-am luat la grămadă. În altă ordine de idei, continui să consider ca fiind exagerată reacția Dvoastră la legăturile externe pe care le-am pus. Puteați să ștergeți două și să lăsați tabelul, pt că, cum am spus mai sus, era vorba de o listă publicată într-o revistă care are board științific, deci e sursă de încredere. Nu e doar o postare pe un blog. Pe de altă parte, sunt niște liste cu valoare didactică, nu articole de filosofie. Acestea conțin informații generale care pot fi verificate oficial oricând, deci nu era vreo contribuție originală. Cine vrea să studieze kantianismul, filsofia critică sau să aprofundeze Critica rațiunii pure îi sunt de mare ajutor aceste liste. Politica siteului Wikipedia poate fi interpretată uneori exagerat. Lucrurile nu sunt întotdeauna foarte clare, dar nici bătute în cuie. Groapa Marianelor 11 octombrie 2020 20:23 (EEST)

Recunosc, nici atitudinea mea față de dumneavoastră nu a fost chiar primitoare. Cel mai bine ar fi să încheiem această dispută întrucât nu se va obține nimic benefic din ea. În cazul dumneavoastră, a fost găsită o soluție la Wikipedia:Cafenea, la ultima discuție dacă dați scroll până jos. La cafenea puteți să mai întrebați dacă aveți unele nelămuriri sau dacă doriți să evidențiați ceva de la un anumit articol. În privința avertismentelor cu teste, pentru evitarea unor situații similare puteți utiliza pagina dumneavoastră de teste (desigur, și pentru alte scopuri). Vă urez o seară frumoasă.--Coulibiac (parabole) 12 octombrie 2020 01:41 (EEST)