Discuție Utilizator:Echynox

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Echynox) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect!

Puteţi contribui şi la alte proiecte ale Wikimediei: Wikţionar, Wikimanuale, Wikiştiri, Wikcitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 17 octombrie 2009 03:47 (EEST)

Redenumire[modificare sursă]

Vezi că ai un buton "redenumeşte" situat în partea de sus a paginii, acolo unde sunt butoanele de editare, istoric ş.a (dacă încă nu poţi să-l vezi, înseamnă că nu eşti încă un utilizator confirmat). Acum am redenumit eu pagina pentru tine.--Danutz (discuţie) 17 octombrie 2009 12:18 (EEST)[răspunde]

Mulţumesc, încă nu am acel buton, poate peste vreo câteva zile..--Echynox

Diacritice[modificare sursă]

Salut! Tătă admiraţia pentru exemplu! --Miehs (discuţie) 17 octombrie 2009 22:36 (EEST)[răspunde]

-) Bună, pentru puţin..--Echynox (discuţie) 17 octombrie 2009 22:41 (EEST)[răspunde]

Antivandalism[modificare sursă]

Bună ziua.

Mulţumesc pentru combaterea vandalilor. Pentru a-i avertiza puteţi folosi mesaje gata scrise: Wikipedia:Formate de avertizare, dintre care cel mai frecvent folosite sînt cele din seria lui {{subst:au-test1}}. Vă recomand totuşi să fiţi precaut în a considera că orice modificare nepotrivită vine din intenţia de a strica (vandalismul este numai distrugerea intenţionată, nu orice distrugere). Dacă nu ştiţi cum trebuie acţionat într-o anumită situaţie e de preferat să întrebaţi mai întîi, la Cafenea.

În ce priveşte grafiile v-aş ruga să nu vă implicaţi în conflicte pe tema asta, pentru că din păcate au prostul obicei de a acapara atenţia şi energia întregii comunităţi şi de a se amplifica mult peste cît merită o chestiune de formă. În urma conflictelor (războaielor) trecute a rămas o politică a proiectului, cea expusă la Wikipedia:Versiuni de ortografie română.

Nu uitaţi să vă semnaţi mesajele, inclusiv avertizările.

Toate cele bune! — AdiJapan 18 octombrie 2009 08:08 (EEST)[răspunde]

Bună,
Până scriu la cafenea şi se iveşte cineva pe acolo, sau până se trezeşte careva în câteva ore să corecteze, cum mai am eu obiceiul să stau noaptea şi nu e nici musca pe aici, vandalu' strică tot. Asta înseamnă că aş sta degeaba şi nu aş rezolva nimic.
În ce priveşte grafia eu cred că poate şi altul să se obişnuiască odată să scrie cum e corect. Şi mie îmi suna urât când am auzit că va trebui să scriu cu sunt şi când, fiind obişnuit să scriu cu î, dar uite că m-am obişnuit de mult şi încă n-am murit şi acum chiar mi se pare incorect să editez pe invers. Nu aş fi avut pretenţii poate dacă nu ar fi fost şi administrator respectivul. Iar în alt loc era vorba pentru că scrisese amestecat, când cu â, când cu î în acelaşi articol.. taman ce nu sugerează Wikipedia.
Dumminică plăcută! -- Echynox (discuţie) 18 octombrie 2009 11:21 (EEST)[răspunde]
Mulţumesc pentru urare.
Am observat doar din întîmplare răspunsul. De regulă replicile se dau fie pe pagina de discuţii a destinatarului, fie la locul unde a început discuţia, dar în cazul din urmă este anunţat şi destinatarul, de exemplu folosind Format:Mesaj.
Aşa este, vandalii insistenţi trebuie opriţi pe loc. Din păcate blocarea n-o poate face decît un administrator. Pentru a atrage atenţia administratorilor puteţi folosi pagina Wikipedia:Reclamaţii. Între timp tot ce puteţi face este să anulaţi „opera” vandalului, dar asta nu-l împiedică să continue.
Discuţia despre grafie s-a purtat la Wikipedia foarte intens, între zeci de persoane, pe multe pagini, pe durata a mai mulţi ani, cu referendumuri, sondaje, înjurături, ţipete, părăsiri de proiect etc. Deci n-o să puteţi schimba radical lucrurile prin argumentele pe care le-aţi adus aici şi pe care vă asigur că le-au adus deja şi alţii. Există şi argumente pentru ca grafia pre-1993 să fie acceptată la Wikipedia. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să lăsaţi închisă cutia Pandorei. Nu găsiţi nimic bun înăuntru.
Avem o terminologie deja stabilită. Se numesc articole numai paginile cu conţinut enciclopedic (cele care discută un subiect enciclopedic anume) şi destinate cititorilor. Paginile de explicaţii, politici, discuţii etc. nu sînt articole. Numai în articole se impune uniformitatea grafiei. În rest fiecare poate să-şi scrie comentariile aproape cum vrea. Nici pentru alte corecturi nu se recomandă modificarea comentariilor făcute de ceilalţi. Există şi excepţii, vedeţi detalii la Wikipedia:Pagină de discuţie.
Vă invit să păstrăm proporţiile şi să nu uităm că la Wikipedia fondul contează mult mai mult decît forma. — AdiJapan 19 octombrie 2009 07:58 (EEST)[răspunde]

Infocasete, Proiect[modificare sursă]

Îmi pare rău de conflictul de editare de acolo. La partea corectată gramatical a fost greşeala mea, pentru că am revenit şi am uitat să restaurez acele corecţii. Aveţi ochi aprigi când vine vorba de corecţii minore sau alte măruntaie. Vă urez succes în patrularea schimbărilor recente şi sper să vă integraţi în comunitate. Al dvs. -- Sebi B  talk  22 octombrie 2009 09:45 (EEST)[răspunde]

P.S. Puteţi să-mi vorbiţi la per tu, şi aş vrea să întreb dacă pot şi eu să fac acelaşi lucru. -- Sebi B  talk  22 octombrie 2009 09:45 (EEST)[răspunde]

Aşa e.. eu îs mai mult cu "bibileala" pe aici şi nici nu-mi place să muncesc degeaba şi să ard curentul aiurea. Mi-am permis să spun "ce faci" în loc de "ce faceţi" pentru că am observat că în pagina ta de utilizator ai permis acest lucru. Nu mă deranjează, poţi să mi te adresezi la fel..

Ceea ce mă deranjează de obicei este când se face ceva fără o explicaţie clară, mai ales la o modificare mai amplă. Succes şi ţie şi să ne auzim cu bine --Echynox (discuţie) 22 octombrie 2009 09:55 (EEST)[răspunde]

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Echynox. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuţie 22 octombrie 2009 11:37 (EEST)[răspunde]

Bună ziua, Echynox. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Urzică.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.


Substituire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu uitaţi să introduceţi formatele cu mesaje pe paginile de discuţie prin substituire. Substituirea se face astfel în cazul mesajului test: în loc de {{test}} scrieţi {{subst:test}}. Această precauţie are avantajul că reduce ocuparea serverelor.

Vorbesc de Format:Nesemnat. :-) — AdiJapan 22 octombrie 2009 15:05 (EEST)[răspunde]

Ştergere rapidă[modificare sursă]

Dacă găsiţi o pagină fără conţinut enciclopedic ce necesită a fi ştearsă, introduceţi formatul {{şr}} în acea pagină. Vă mulţumim. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 22 octombrie 2009, 16:37 (EET)

Dvs. nu aţi şters pagina în cauză, ci doar i-aţi şters conţinutul. Paginile de şters (aşchiile) trebuie propuse spre ştergere — numai adminii pot şterge pagini. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 22 octombrie 2009, 16:59 (EET)
Eu vorbeam despre Wikipedia:Construieşte reţeaua. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 22 octombrie 2009, 17:08 (EET)

Domnule Echynox[modificare sursă]

Bună ziua. Vă rog lăsaţi-o mai domol cu avântul reformator. Nu încercaţi ab ovo să schimbaţi regulile, normele şi cutumele statornicite de vreo şase ani. E un sfat absolut prietenesc. Înainte să-i urechiţi pe unii care au ceva de pus în talerul activităţilor pozitive al balanţei valorilor wp., ar fi mai bine să aduceţi dovezi ale propriilor contribuţii constructive; după aceea putem discuta despre forme. Din păcate, nu chestiunea formelor e problema primordială a ro.wp, ci puţinătatea contribuitorilor de breaslă care să editeze texte cu adevărat enciclopedice. Eu cred că dumneavoastră aveţi cele mai bune intenţii şi aveţi capacitatea tehnică de a contribui la dezvoltarea acestui proiect, de aceea vă recomand să încercaţi să editaţi texte enciclopedice şi dacă întâpinaţi dificultăţi, să apelaţi cu cea mai mare încredere la contribuitorii pe care i-aţi abordat până azi (fireşte, şi la alţii), vă garatez că nimeni nu vă va refuza solicitarea de ajutor constructiv. Cu cele mai bune gânduri,--ZOLTAN (discuţie) 22 octombrie 2009 19:05 (EEST)[răspunde]