Discuție Utilizator:Dianagospodaru

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 13 ani de Victor Blacus în subiectul ■■■■ Avertisment final privitor la ștergeri

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Dianagospodaru) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!

Neclarități[modificare sursă]

Bună ziua. Dacă aveți în continuare neclarități puteți cere ajutorul la Cafenea, așa cum scrie în mesajul de bun venit de mai sus. Se va găsi cineva să vă îndrume. Succes! — AdiJapan 30 iunie 2009 18:07 (EEST)Răspunde

Pentru probleme legate de Wikipedia, de exemplu chestiuni tehnice sau de conținut, este preferabil să folosim paginile de discuție, astfel încît și ceilalți utilizatori să poată urmări discuția și eventual să intervină. Doar dacă aveți să-mi comunicați ceva confidențial e nevoie de e-mail. În acest caz îmi puteți scrie folosind facilitatea de e-mail oferită de Wikipedia: mergeți la pagina mea de discuții și găsiți „Trimite e-mail” în trusa de unelte din partea stîngă a paginii.
Și mai bine, pentru că eu nu sînt tot timpul activ la Wikipedia, este să vă spuneți nelămuririle la Wikipedia:Cafenea, care este o pagină destinată întrebărilor puse de începători. Acolo veți primi mai rapid un răspuns decît de la mine, pentru că toată comunitatea urmărește acea pagină.
În ce privește articolul Card Internațional de Identitate pentru Studenți aș avea următoarele comentarii:
  • Wikipedia este o enciclopedie, deci textul trebuie formulat așa cum procedează și enciclopediile clasice, tipărite. Sînt improprii titlurile de tipul „Ce este ISIC?”, pentru că întrebările nu intră în stilul firesc al unei enciclopedii.
  • Wikipedia în limba română nu se adresează doar cetățenilor români, ci oricărui vorbitor al limbii, atît din România, cît și din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia și alte țări cu populații semnificative de români, precum și diaspora și străinii care au învățat limba română. Ca urmare, deși este acceptabil să fie date informații despre aceste carduri în România, articolul nu trebuie centrat pe România.
  • Scopul unui articol enciclopedic este de a defini și descrie un subiect în cadrul acelui domeniu al cunoașterii de care aparține el. Ca urmare informațiile practice, de exemplu cum se pot procura carduri ISIC, ce documente sînt necesare etc., au o relevanță redusă și pot fi cel mult menționate succint și marginal. Centrale sînt numai acele aspecte ale subiectului care și după dispariția lui vor rămîne în istoria domeniului respectiv. De fapt aceste carduri studențești sînt oarecum la limita caracterului enciclopedic. Subiectele cu adevărat enciclopedice sînt cele care au o relevanță deosebită între cunoștințele omenirii.
  • Nu este nevoie de trei secțiuni distincte care să descrie fiecare tip de card, cu detalii care adesea se repetă. E suficient să se menționeze că în afară de cardul pentru elevi și studenți există și carduri pentru tineri și carduri pentru profesori, eventual precizînd diferențele importante.
Veți ajunge probabil la concluzia că Wikipedia nu este locul cel mai potrivit pentru prezentarea în detaliu a acestor carduri. Față de forma sa actuală probabil forma ideală a acestui articol este una mult redusă, în care doar esența să fie păstrată. La secțiunea de legături externe pot fi lăsate adresele de acum (ISIC internațional și ISIC România) pentru ca aceia care doresc să poată afla mai multe detalii, inclusiv detaliile care nu sînt tocmai de natură enciclopedică.
Probabil că deja v-am exasperat insistînd pe „enciclopedic”. O fac pentru că multă lume confundă Wikipedia cu altceva. Ca să dau un exemplu concret și sugestiv, un articol enciclopedic despre pisică este unul care vorbește de caracteristicile sale biologice (digestie, respirație, locomoție etc.), locul pisicii în literatură și artă etc. Un articol neenciclopedic dă sfaturi practice despre cum se cresc pisicile, de unde se pot cumpăra, care sînt adresele și numerele de telefon ale celor mai buni veterinari etc. Sper că acest exemplu vă va ajuta să selectați acele informații care merită puse în articolul despre carduri studențești. — AdiJapan 1 iulie 2009 08:41 (EEST)Răspunde

Invitație[modificare sursă]

Proiectul Wikimedia: Wikimanuale, este o colecție de manuale care poate fi modificată liber. Acum acest proiect are 271 pagini de carte, 62 fișiere, 32 manuale din care unul complet. Pentru dezvoltarea acestui proiect e nevoie să te implici și tu. Pentru a vedea pagina principală a proiectului apasă aici.--Bourge (discuție) 1 iulie 2009 13:55 (EEST)Răspunde

Ce este Wikipedia[modificare sursă]

Vă rog să țineți cont că Wikipedia este o enciclopedie, nu un sit de informare. Adică, toate informațiile pe care le puneți trebuie să provină din surse, să fi fost publicate inițial altundeva, iar dv. sunteți obligată să indicați acele surse. De fapt, tot articolul trebuie făcut doar din citarea surselor. Dacă nu sunt indicate sursele, articolele sunt considerate producţia dv. sau cu subiecte nenotabile (nu vorbește nimeni de ele). Vă las 2-3 zile să puneți sursele, iar dacă ele nu apar, voi eticheta articolele ca fiind fără surse (practic cu informații care nu sunt de încredere). --Turbojet 1 iulie 2009 21:50 (EEST)Răspunde

  • Multumesc pentru feedback. Voi tine cont....Treptat o sa incerc sa adaug tot ce trebuie.

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Discuție Utilizator:AdiJapan/Arhiva 15. Când ștergeți text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim.

Arhivele nu se modifică sub niciun motiv. --Turbojet 29 octombrie 2010 20:48 (EEST)Răspunde

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei, așa cum ați făcut la pagina Discuție Utilizator:AdiJapan/Arhiva 15, fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți groapa cu nisip dacă doriți să experimentați. Mulțumim. Victor Blacus (discuție) 18 noiembrie 2010 18:00 (EET)Răspunde

■■■■ Avertisment final privitor la ștergeri[modificare sursă]

Acesta este ultimul avertisment pe care îl veți mai primi pentru modificări distructive.
Următoarea dată când veți mai șterge conținutul unei pagini sau format de pe Wikipedia, așa cum ați făcut la pagina Discuție Utilizator:AdiJapan/Arhiva 15, vă va fi blocat accesul la modificarea paginilor. Victor Blacus (discuție) 18 noiembrie 2010 18:01 (EET)Răspunde