Utilizator:Andrei Stroe/FAQ

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

De ce mi-ai șters imaginea?

Există niște politici foarte stricte la Wikipedia în ce privește imaginile, drepturile de autor și materialele protejate — Fundația Wikimedia ne obligă să respectăm cât mai strict legile drepturilor de autor.

De ce mi-ai șters autobiografia/articolul despre firma sau organizația la care lucrez?

Există la Wikipedia multe biografii de persoane în viață, sau articole despre firme. Dar: diferența între reclamele dumneavoastră pe care le-am șters și articolele enciclopedice pe care le are Wikipedia despre companiile importante din domeniul lor este aceea că cele din urmă aderă la standardele de neutralitate și verificabilitate ale Wikipediei, ele fiind scrise de wikipedişti neimplicaţi în activitatea respectivelor companii. Standardele sunt înalte și stricte, deci orice aduce cât de vag cu o reclamă este neenciclopedic.

Dar eu mi-am luat ca model pagina X...

Singurele pagini recomandate ca model de comunitatea Wikipediei sunt articolele de calitate și articolele bune. Orice altă pagină poate fi creată de un utilizator nou, o persoană rău intenționată etc., și poate nu a intrat în vederea nimănui încă.

Dar articolul meu avea referințe!

Un articol poate fi păstrat dacă respectă aceste condiții. Nu orice surse contează.

Cum fac să creez un articol sau să editez un articol? Cum fac să introduc o imagine?

Dacă v-ați înregistrat și autentificat, ați primit un mesaj de bun venit. Răspunsul se găsește în linkurile din el. Dacă nu, vedeți Format:Bun venit.

De ce mi-ai șters profilul de utilizator?

Wikipedia nu este o rețea socială, iar utilizatorii nu au „profiluri”, ci pagini pe care își prezintă și organizează activitatea la Wikipedia, nu altceva.