Discuție Utilizator:81.196.69.26

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Diacritice[modificare sursă]

Salut! Dacă vrei să foloseşti diacritice, sunt mai multe informaţii la Wikipedia:Întrebări frecvente (mai ales prima întrebare), care spune:

Cum fac să scriu cu diacritice, fără HTML entities? (fără â şi î de exemplu)
Trebuie să folosiţi un browser modern (Internet Explorer 5.5+ sau Mozilla de pildă) şi să aveţi tastatura setată în limba română. Dacă folosiţi Windows, nu uitaţi că trebuie mai întâi să instalaţi Central European locales şi abia pe urmă puteţi instala driver-ul de tastatură românească.

Şi:

Dacă nu vă este la îndemână standardul oficial al tastaturii româneşti, puteţi încerca să folosiţi şi această variantă de aranjare a tastaturii (http://www.moongate.ro/products/Romanian_Keyboard/) dacă folosiţi Windows XP sau mai nou ca sistem de operare. Vedeţi Wikipedia:Limba română conţine diacritice pentru motivele scrierii cu diacritice în Wikipedia în limba română.

Deci, ca să foloseşti diacriticele mai uşor, mergi în Windows la:

  1. Control Panel
  2. Mergi la Regional and Language Options
  3. În acest meniu, clic pe tab-ul Languages
  4. În secţia Text services and input languages, clic pe Details...
  5. În cutia nouă, sub secţia Installed services, clic pe Add...
  6. În cutia care apare, sub Input language, selectează Romanian
  7. Clic OK
  8. Ar trebui să apară un Language bar în Taskbar (adică în partea jos-dreaptă a ecranului)
  9. Pe language bar, poţi se selectezi între limbile română şi engleză cu un clic
  10. Cand editezi ro.wiki, setează pe limba română. Acum poţi să foloseşti diacritice!
  11. Pe o tastatură standardă, diacriticele se găsesc pe următoarele taste:

[ = ă
] = î
\ = â
; = ş
' = ţ

Ce am scris sus poţi să faci doar pe Windows XP. Dacă ai alt sistem, poţi să instalezi un keyboard layout la http://www.moongate.ro/products/Romanian_Keyboard/ Dacă nici aşa nu merge, atunci poţi oricând să foloseşti diacriticele fiind că sunt nişte butoane albastre când editezi fiecare pagină care apar sub cutia de editare (chiar mai sus de cutiuţa de sumar şi butonul "Salvează pagina"). Dacă mai vrei ajutor, să mă întrebi! Încăodată felicitări pentru articol, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 13 May 2005 11:58 (UTC)

Încearcă să te loghezi.[modificare sursă]

Salut! Vezi Discuţie Utilizator:Seby şi încearcă să te loghezi mai ales când faci multe schimbări. Elerium | [ Discuţie Elerium ] 15 May 2005 15:34 (UTC).


UPDATE: Cine ţi-a zis că nu eşti bine-venit? Încearcă să gândeşti înainte de a da verdicte, dacă ai fi mai mare ţi-aş zice : grow up ! dar nu prea pot. Tu asta vroiai, post de administrator? Să te poţi lăuda la şcoală ? De ce să nu te lauzi cu nişte articole făcute de tine, nu luate de prin alte părţi, copiate fără milă de munca altora, fără a-ţi aduce şi tu aportul cu ceva sintetizare. Dacă ţi se zice să faci un referat, ce faci ? Cauţi pe Google referate (sau pe referate.ro) şi te prezinţi la şcoală cu el ? Şi dacă toţi colegii tăi ar veni cu acelaşi referat ? Cum ar fi să fii capabil să redactezi tu un referat(articol Wikipedia)? Nimeni nu ţi-a zis că nu eşti bine-venit ci ţi s-a spus să respecţi nişte reguli. Dacă tu urmăreai doar sysop, fără să vrei să te dezvolţi, atunci chiar nu îl meritai, şi poate cer prea mult de la tine. Elerium | [ Discuţie Elerium ] 15 May 2005 15:39 (UTC).

UPDATE 2: Care declaraţie? Despre liceul Ovidius am înţeles, despre Academie am înţeles (să zicem), dar ce facem cu celelalte ? Golden Retrever, Numai iubirea, Alexandru Papadopol şi celelalte ? sau să zicem şi de articolul de pe wikitravel luat de pe constantaonline.ro ? D.evil, tot cam aşa avea, vreo două articole(referate copiate de pe referate.ro]], a devenit sysop, a început să facă schimbări pe care mai nimeni nu le-a acceptat, apoi şi luat jucăriile şi s-a retras, aşa vrei să faci şi tu ? Uităte un pic cam ce au scris Utilizator:Moby Dick, sau Utilizator:Danutz şi apoi mai vorbim.Elerium | [ Discuţie Elerium ] 15 May 2005 16:01 (UTC).

Seby dragă, dacă ai timp ajută te rog la WikiNews finalizarea pentru acest campionat a Diviziei A... e cam veche acolo... Mulţumesc frumos! - Mihai 24 iun 2005 18:27 (UTC) Legătură Sport.

Articolele tale[modificare sursă]

Vezi asta! - Mihai | Di | D 2 iul 2005 18:23 (UTC)

Încălcări drepturi de autor[modificare sursă]

  • Nu, nu la asta mă refeream. Atenţie însă la faptul că (uită-te în istoric) sunt multe sigle de echipe de club care încalcă drepturile de autor. Vezi câte au fost şterse de pe commons.
  • Referitor la vederea din satelit, acum am văzut că en.wikipedia consideră că NASA este domeniu public. Voi aduce înapoi imaginea dar va trebui să creăm un format pentru drepturi de autor imagini care să explice că NASA este domeniu public. - Mihai | D 10 iulie 2005 15:16 (UTC)

Categorie[modificare sursă]

Salut ! Am mutat Liga1 la categoria Divizii de fotbal din România --Parvus7 23 ianuarie 2007 13:24 (EET)Răspunde

Propunere pentru ștergere a paginii Categorie:Autori români[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Categorie:Autori români, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.

Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Autori români până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Donarius (discuție) 8 mai 2022 12:31 (EEST)Răspunde