Discuție:Veronica Micle

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Relația cu Eminescu[modificare sursă]

Datorită limitărilor de spațiu am inclus în secțiunea Relația cu Eminescu numai cele mai importante informații legate de evoluția relației dintre Eminescu și Veronica. O prezentare detaliată a acestei probleme se găsește în capitolul 9 al cărții Eminescu – viața unui om singular citată în bibliografie. Tot acolo se propune și o interpretare psihologică a atitudinii lui Eminescu.

DoinaV 8 mai 2008 10:34 (EEST)

Confuzie[modificare sursă]

Acest articol nu o evidențiază pe ea ca poetă, ci ca iubită de poet. Așadar pentru rezolvarea PDVN trebuie separat în două articole. Corespondența nu-și are loc pe Wikipedia, ci pe Wikisource. Pe Wikisource văd numai corespondența Eminescu-Veronica Micle, nu și cea inversă (așa cum probabil ar fi corect)!
Al doilea lucru neconvenabil sunt sursele (cu toate că are bibliografia completă, sunt greu de verificat afirmațiile). --Petreleon (discuție) 24 februarie 2016 21:51 (EET)

 ??? Tot ceea ce spuneți mai sus nu are nimic a face cu WP:PDVN. Citatele sunt acceptabile în articole, îi este prezentată opera, iar, apoi, hai să fim serioși, Veronica Micle este notabilă și cunoscută de toată lumea nu datorită calităților sale poetice, ci datorită relației cu Eminescu. O să încerc să aduc referințele dorite în articol, zilele acestea. Cele bune, --Silenzio (discuție) 24 februarie 2016 22:56 (EET)
Scuzați-mă pentru confuzia creată! Avem aici criteriile nevalabile . Vă rog să le consultați. Aici scrie: „Faptul că o persoană se află într-o relație strânsă cu o personalitate sau altă entitate recunoscută (organizație, fundație, etc) nu justifică în mod intrinsec existența unui articol separat. Informațiile verificabile despre aceste persoane pot fi însă trecute în alte articole, acolo unde este relevant.” Vă rog să mă scuzați pentru deranjul creat. Toate cele bune și dumneavoastră. :)
PS: Avem aici (http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/m/veronica-micle-7zudssn/) poezii scrise de ea care sunt extrem de frumoase dar care sunt umbrite de de faimosul Eminescu. În spiritul creării unei enciclopedii foarte faimoase (sau să atingă acest scop) trebuie să gândim că relația lor ar putea deveni exemplu pentru mulți oameni. Acum, în mass-media, sunt promovate nonvalorile și eu doresc evidențierea acestui exemplu pozitiv: iubire pură. Cu toate că oamenii nu au să experimenteze această iubire, să știe că ea s-a materializat cândva și consecințele dramatice ale ei (sinuciderea). Sper ca bunele mele intenții să fie luate cumva în seamă. Mulțumesc! --Petreleon (discuție) 24 februarie 2016 23:26 (EET)
  1. Persoana în cauză este suficient descrisă în detaliu în surse independente de subiect, ceea ce este un criteriu necesar și suficient.
  2. Relația lor ar putea fi un prost exemplu pentru mulți oameni, de exemplu...Nu acesta este însă un criteriu esențial, ce ar putea sau nu ar putea fi
  3. Bunele intenții dv. intenții se pot concretiza prin contribuții valabile la articole, la fel cum încercăm mai mulți pe aici.--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 februarie 2016 08:03 (EET)