Discuție:Sionism/Arhivă

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Propunerea de bază pentru discuţii. Aduceţi argumente, apoi ca şi noi, documente![modificare sursă]

Mişcarea naţională a evreilor de răspândire internaţională, iniţiată de Theodor Herzl, ăscut la Budapesta, care avea ca obiective soluţionarea aşa numitei probleme evreieşti prin crearea unui homeland - cămin naţional[1]. Prima încercare a evreilor de a se regrupa a fost în Basarabia românească, pe care cetăţenii români evrei basarabeni, trădând interesele ţării, au făcut totul pentru a o aduce sub bolşevici, chiar sub numele de Republică sovietică evreiască[2].

Teoria privind "reînfiinţarea" statului evreiesc în Palestina este exagerată deoarece în vremurile biblice în Ţara Sfântă au existat numeroase formaţiuni statele, nici unul nefiind organizat pe baze naţionale. Cele 12 triburi sunt doar una din amfictioniile cracteristice lumii antice, iar legătura etnică dintre tribul lui Dan să zicem şi cel al lui Neftali nu era mai apropiată decât cea dintre oricare alte populaţii locale, menţionate în Biblie cum sunt de exemplu filistinii[3]. Lectura sionistă a Bibliei este foarte selectivă şi în cheie exclusiv ideologică. Rabinii ortodocşi vezi Neturei Karta resping imixtiunea secularistă şi ideologizantă în lectura Bibliei. Oricine ştie însă că însuşi Avraam nu era evreu, ci un pribeag arameean. Chiar Deuteronomul precizează "un arameu pribeag, arammi abed abi, faimosul אֲרַמִּי אֹבֵד אָבִי ( Dt 26, 5 ).[4]. Astfel demascat, sionismul este doar un mit fondator, care justifică prin utilizarea bieţilor evrei amăgiţi de sirenele propagandei, ocuparea unor teritorii în care se exercită o politică rasistă, de represiune cotidiană, care nu respectă nici produsul a sute de ani de civilizaţie - Convenţia de la Geneva, nici 65 de rezoluţii ale ONU[5], nici un tratat de pace[6], nici drepturile omului[7], nici pur şi simplu pe palestinieni, ca oameni[8].


Propaganda[modificare sursă]

Golda Meir în mijlocul mulțimii din Moscova, 1948

În perioada modernă sionismul impune cu toate mijloacele ideea după care evrei din toată lumea ar trebui să se concentreze în patria lor, în Israel. [9] [10]. Un aspect tragic, ce demonstrează caracterul anti-evreiesc al sionismului a fost faptul că în timpul celui de-al doilea război mondial conducerea sionistă a avut de ales între a folosi banii Congresului Mondial Sionist, ai familiei Rothschild plus cei ai donatorilor "anonimi" pentru evrei sau pentru sioniști[11], . Mai precis, ei puteau fi utilizați sau pentru aducerea în Palestina a populațiilor iudaice din Europa (prin tratative secrete cu germanii, cehii, românii, etc.) sau pentru acțiuni de terorizare a populației palestiniene. Istoricii evrei au demonstrat că sionismul a ales a doua "politică".[12] Desfășurarea evenimentelor politice din Palestina în ultimii șaptezeci de ani, în ciuda eforturilor globale ale presei corporatiste de a ascunde adevărul, a confirmat concluziile istoricilor citați. Rezultatele politice sunt dezastruoase. Actualmente demoralizarea sionistă în statul Israel este totală. Statul se depopulează, devenind un concentrat de ganguri din fosta Uniune Sovietică, multe ne-evreiești, dar care au aflat refugiu acolo, fiind urmărite aiurea mai peste tot în lume[13].

În timpul celui de-al doilea război mondial doar mareșalul român Ion Antonescu, fratele său Mihai Antonescu, și Mișcarea Legionară au susținut pe sioniști, preferând să vadă pe cetățenii români evrei plecați din România decât activi ca agenți comuniști ai puterilor străine cu care România era în război. România este singura țară care nu a deportat pe evrei[14], [15], un număr considerabil dintre aceștia regăsindu-se în Palestina, deși au fost numărați printre victime de mai multe ori de holocaustologii ce folosesc încă mijloacele de propagandă comunistă, aflându-se prin aceasta în plin negaționism al holocaustului roșu Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; referințele fără nume trebuie să aibă conținut.

Realitatea istorică[modificare sursă]

Emigraţia netă din Israel a atins în 2007 imigraţia[16]. În faţa realităţii din teren, mai ales a celei demografice, se poate spune că în ciuda eforturilor de aducere a populaţiilor din fosta Uniune Sovietică, sunt în orice moment mai puţin de cinci milioane de evrei domiciliaţi în statul Israel. Chiar populaţia palestiniană din Israel (teritoriile neocupate), fără a se socoti cele şase milioane de refugiaţi este, sau va fi mai numeroasă decât cea evreiască[17], . Deşi politica sionistă - ceea ce preşedintele Jimmy Carter a numit într-o carte recentă apartheid [18]- interzice ne-evreilor să fie proprietari de teren, se poate face un bilanţ istoric al ideii sioniste, care este un eşec. Statul Israel a primit de la Statele Unite mai mult de o sută de miliarde de dolari sub diferse forme - mai ales material militar - dar nu a reuşit nici măcar în 2006 să repete fostele extinderi teritoriale, în faţa unei populaţii libaneze determinate să-şi apere ţara. În schimb, statul sionist a mai ucis încă o mie de civili libanezi în doar câteva zile. Degringolada militară e doar reflecţia hubris-ului şi a degringoladei morale, despre care marele istoric Arnold Joseph Toynbee [19], cenzurat de sionişti pentru a fi discutat "fosilizarea" ideologiei lor, a tras concluzia că se află la baza decăderii accelerate a oricărei societăţi umane.


Presa globalistă, dominată de punctul de vedeer sionist de cel puţin patruzeci şi şapte de ani, diabolizează pe oricine nu adoptă "pravilele" neo-comuniste ale noii "gândiri corecte". Cine sprijină idea sionismului este sionist. Cine nu este, mai ales dintre evrei, e obligat să fie, ameninţat, şantajat, terorizat, defăimat sau chiar mai rău[20]. Scriitorul maghiar evreu A. Koestler, autorul faimoasei lucrări "Al treisprezecelea trib" în care este demascată cu toate argumentele istorice originea turcic-khazară, ne-evreiască şi ne-semită a imensei majorităţi a "celor ce se pretind evrei şi nu sunt" (demonstând piesă cu piesă ideologia sionistă), a fost de exemplu aflat "sinucis" împreună cu soţia sa[21], în condiţii foarte misterioase, desigur încă ne-elucidate[22].

Sionismul ca fascism[modificare sursă]

Sionismul a mizat de la început pe terorizarea populaţie palestiniene, crezând că locuitorii Ţării Sfinte vor pleca, lăsându-le locul. Au fost organizate masacre. Ele erau calculate mult dinainte. Vladimir Iabotinski [23], admirator al lui Mussolini[24], [25], a legat sionismul de fascism[26], [27], [28], [29], [30], [31].

Rabinii ortodocşi din mişcarea iudaică Neturei Karta au pus anatema pe sionişti. Rabinul Yisroel Weiss din Jews United Against Zionism a declarat într-un interviu acordat chiar Fox News-ului, că:

  • ...transforming Judaism from spirituality, a religion, into materialism a nationalistic goal to have a piece of land, all the rabbinical authorities said this is antithetical with what Judaism is all about – expressly forbidden by the Torah because we are in exile by God."

"(despre) transformarea Iudaismului din spiritualitate, dintr-o religie, în materialism, cu scopul naţionalist de a deţine o bucăţică de pământ, toate autorităţile rabinice au zis că aceasta este în antiteză cu tot ceea ce reprezintă iudaismul - şi este în mod explicit interzis de Tora, pentru că noi (evreii) suntem în exil din poruncă dumnezeiască"

În anii 1920 Churchill a explicat într-un articol programatic, ce a succedat declaraţia Balfour, prin care britanicii permiteau un homeland pentru evrei în coloniile lor de pe atunci, smulse de la turci - Palestina - că evreii s-au divizat în bolşevici şi sionişti. Mai târziu, prin Vldimir Iabotinschi, sionismul a căpătat culoare fascistă[32], [33], [34] [35] [36] [37]. Vladimir Iabotinschi este un ideolog al terorismului, în detaliu, în timp ce primul stat terorist modern, Rusia bolşevică, a aplicat ideologia terorismului, antinaţional, anti-"neamuri" şi anti-creştin în general, prin faimoasa chemare a lui Vladimir Ilici Lenin : "Teroare, teroare, teroare!"

Palestinienii şi britanicii au fost primele victime ale grupurilor teroriste evreieşti în Ţara Sfântă, Stern, Haganah şi altele. Lista (mult prea lungă pentru acest articol) a acţiunilor teroriste sioniste poate fi consultată în orice carte de istorie încă necenzurată.

Statul Israel a fost construit de sionişti şi majoritatea partidelor evreieşti din Israel sunt sioniste. Evreii sefarzi, singurii de origine semitică, sunt discriminaţi de nesionişti, având un singur ministru în mai multe cabinete "naţionale".

Bibliografie selectivă[modificare sursă]

  • uc Lenni Brenner: Zionism in the Age of the Dictators (Chap. 10)]
  • uc toate detaliile despre fascismul sionist al lui Jabotinsky, emul al lui Mussolini,
    si totul despre ideologia terorismului, publicate în The Journal of Scholarly Archives
  • uc Vladimir Jabotinsky, The Iron Law, Selected Writings (South Africa, 1962), p.26.
  • uc Vladimir Jabotinsky, Jewish Fascism, The Zionist (London, 25 June 1926), p.26.
  • uc The Iron Wall: Zionist Revisionism from Jabotinsky to Shamir. by Lenni Brenner
  • uc O recenzie a lui Hilton Obenzinger asupra lucrării lui Lenni Brenner,
    republicat in Journal of Palestine Studies, Vol. 14, No. 1 (Autumn, 1984), pp. 137-139

Linkuri externe[modificare sursă]

Plasare în contextul istoric real[modificare sursă]

FOX's Neil Cavuto conducts what is perhaps the most important interview on earth today (Friday, August 04, 2006) because it unequivocally trashes in no uncertain terms the diabolical HOAX that has tricked people of good will around the world into supporting the un-Godly abomination that calls itself a “Jewish state.”

Cavuto asks whether Israel should exist and Rabbi Yisroel Weiss from Jews United Against Zionism tells him, and the world, how badly the state of Israel has f*cked things up for EVERYONE - both Jews and non-Jews.

Rabbi Weiss: This is the view that was shared throughout the past hundred years, when the whole movement of Zionism was created, the concept – the ideology – of transforming Judaism from spirituality, a religion, into materialism a nationalistic goal to have a piece of land, all the rabbinical authorities said this is antithetical with what Judaism is all about – expressly forbidden by the Torah because we are in exile by God.

Cavuto: So, you shouldn’t have a state? You shouldn’t have a country? You shouldn’t have a government?

We shouldn’t have a state. We should be living amongst all the nations as the Jews were doing for two thousand years as loyal citizens, people who are serving God, emulating God with compassion . . .

Contrary to what people believe, that it’s a religious conflict, we have been living for hundreds of years among Muslims and Arab communities without any UN human rights groups to watch…

Cavuto: Let me ask you this, Rabbi, was life better for the Jews prior to the creation of the Jewish state of Israel?

Weiss: 100%. In Palestine, we have the testimony of the Jewish community living there and other lands that they were living in harmony and they pleaded with the United Nations, in the documents we have, the chief Rabbi of Jerusalem said we do not want a Jewish state. The Muslim, Christian and Jewish inhabitants were ignored with the creation of the State . . .

Cavuto: Neverthless, you might not have had a country per se, but you were not a stranger to being abused or slaughtered over the millennia, particularly as recently as fifty sixty years ago?

Weiss: There is an issue of being killed because of anti-semitism, and then there’s another issue where you antagonize and you create your anti-semitism through Zionism . . . in other words, it’s not a free for all – you knock out your neighbors windows and yell anti-semitism.

Cavuto: I know you are an orthodox Jew, what do traditional Jews think of that position?

Weiss: [The mainstream Jewish view] is that, true, we shouldn’t be having a state, but once it’s created the Zionist propaganda that the Arabs want to throw every Jew into the ocean and there’s a ingrained hate against the Jews, which they’ve convinced many Jews to believe, this is why they’re fearful of returning the land . . .

Cavuto: Well you can’t blame them, right, I mean you have the president of Iran who says the Holocaust never existed and if he had his druthers he’d destroy Israel and all the Jews.

Weiss: That’s also patently false. He has a Jewish community in Iran and they haven’t murdered them when they had the opportunity to . . .

Cavuto: So, you don’t take him at his word that he would try to kill Jews?

Weiss: He would [want] the dismantling of the political state of Israel. In fact, we went, a whole group of Rabbis this last year to visit Iran, and we were taken up by the leaders, we met with the vice president, he [Ahmedinejad] was in Venezuela at the time, we met with religious leaders, all of them stated unequivocally that don’t have a conflict with [Jews]

Cavuto: So as long as Israel exists, Rabbi, you think – just itching for trouble

Weiss: Jews are suffering, Palestinians and Lea are suffering . . . we pray for the speedy and peaceful dismantlment of the Jewish state.

Cavuto: It’s interesting Rabbi, you don’t hear that view often.

No, we don’t. This clip needs to get around the world as fast as humanly possible.

It’s in your hands.

Bibliografie selectivă[modificare sursă]

  • uc Lenni Brenner: Zionism in the Age of the Dictators (Chap. 10)]
  • uc toate detaliile despre fascismul sionist al lui Jabotinsky, emul al lui Mussolini,
    si totul despre ideologia terorismului, publicate în The Journal of Scholarly Archives
  • uc Vladimir Jabotinsky, The Iron Law, Selected Writings (South Africa, 1962), p.26.
  • uc Vladimir Jabotinsky, Jewish Fascism, The Zionist (London, 25 June 1926), p.26.
  • uc The Iron Wall: Zionist Revisionism from Jabotinsky to Shamir. by Lenni Brenner
  • uc O recenzie a lui Hilton Obenzinger asupra lucrării lui Lenni Brenner,
    republicat in Journal of Palestine Studies, Vol. 14, No. 1 (Autumn, 1984), pp. 137-139

Contra cenzurii[modificare sursă]

Rugam nu interveniti asupra unui articol în dezvoltare. Respectati regulile pe care vreti sa le aplicati! În timpul liber cititi bibliografia înainte de a suprima datele din articol ! Multumesc ! Dan 23 martie 2007 22:36 (EET)[răspunde]

Articolul Sionism trebuie să fie scris dintr-un punct de vedere neutru. Versiunea la care tu faci revert este profund ideologizată spre un punct de vedere critic al sionismului. Deşi bineînţeles sunt diverse aspecte criticate ale sionismului, aceastea nu trebuie să facă parte din punctul de vedere general al articolului. Ştii şi tu că fraze precum "Sionismul este din 1948 politica de stat a Israelului, care sub pretextul "caracterului iudaic" aplică o politică de apartheid faţă de toate celelalte "neamuri"" nu reprezintă decât un punct de vedere, destul de extremist, asupra sionismului. Aceste expresii nu îşi au locul pe Wikipedia, fiind că Wikipedia nu este o unealtă de propagandă, nici sionistă, nici anti-sionistă. În acelaşi fel, nu am permite fraze precum "Sionismul este politica de stat a Israelului, care are o cauză legitimă şi continuă să salveze poporul oprimat evreiesc din ghiarele imperialismului". Scriem dintr-un punct de vedere neutru, analitic, balansat. Versiunea la care faci tu revert încalcă în flagrant aceste condiţii. Vezi articolul de la en.wp despre Zionism pentru un exemplu mai bun de politica PDVN.
Încă un punct important - te rog să nu mai foloseşti formatul "dezvoltare" pentru a justifica revert-uri. Wikipedia este o enciclopedie care poate fi editată de oricine, unde niciun utilizator nu are monopol pe un articol sau altul. Acel format este folosit doar pentru foarte scurt timp, când se fac modificări semnificative la articol. La sionism, tu ai menţinut acel format pentru şase zile. Te rog să respecţi politicile Wikipedia, să înţelegi ce este Wikipedia - o enciclopedie, nu o unealtă de propagandă neofascistă. Mulţumesc, Ronline. 亞洲自豪感 24 martie 2007 01:40 (EET)[răspunde]
Ronline. 亞洲自豪感 , te rog nu mai cenzura, sub nici un motiv lucrările israeliene despre sionism. Cu cenzura asta dai vrând nevrând tonul pe care nu-l predici. Noi facem altceva decât traduceri din versiunea engleză, neutralizată de sionişti mult după the point of no return al castrării. Noi care scrim româneşte, nu ca aceia care ne dau lecţii de istoria neamului de la Tel Aviv (tot ei erau la Moscova într-un trecut nu prea îndepărtat), avem obiceiul de a scrie drept, nu cotit. Oricum ai coti-o, uite ce ai tăiat :

Istorici evrei despre sionism ca purificare etnică[modificare sursă]

Din ce în ce mai multe documente apar despre adevărata natură a sionismului ca purificare etnică. Astfel, profesorul de istorie de la Universitatea din Haifa, Ilan Pappe, autorul faimoasei lucrări de referinţă asupra purificării etnice, The Ethnic Cleansing of Palestine, publicată in 2006 [38] laudă noua istoriografie a tinerilor israelieni care :

  • They also looked differently at a very touchy subject, and this is the relationship between the Holocaust and the state of Israel. Very brave scholars showed what we know now is a fact how the Jewish leadership in Palestine was not doing all it could to save Jews in the Holocaust because it was more interested in the fate of the Jews in Palestine itself. And how the Holocaust memory was manipulated in Israel to justify certain attitudes and policies toward the Palestinians.
  • Ei (tinerii autori israelieni) au început să privească altfel un subiect foarte spinos, anume relaţia dintre holocaust şi statul Israel. Oameni de ştiinţă foarte curajoşi au demonstrat ceea ce acum este cunoscut drept un fapt, că în Palestina conducerea iudaică (sionistă) n-a făcut tot ceea ce ar fi putut ca să salveze evreii de holocaust deoarece se interesau mai degrabă de soarta evreilor în Palestina însăşi. (Ei au demonstrat de asemenea) cum a fost manipulată în Israel pentru a justifica anumite atitudini şi politici împotriva Palestinienilor.

Professor Ilan Pappe is an Israeli historian and senior lecturer of Political Science at Haifa University. He is the author of numerous books, including A History of Modern Palestine, The Modern Middle East, The Israel/Palestine Question and, most recently, The Ethnic Cleansing of Palestine, published in 2006

  • uc Ilan Pappe A History of Modern Palestine
  • uc Ilan Pappe The Modern Middle East
  • uc Ilan Pappe The Israel/Palestine Question
  • uc Ilan Pappe The Ethnic Cleansing of Palestine, 2006

Te rog deci să nu se mai repete! În statistica mea tu ai cota cea mai mare la cenzură, mult înaintea indicelui lui Vlad plus cel al anarhistului Waelsch combinate. Luptă pentru adevăr ca alţi wikipedişti de nădejde, nu pentru fariseism ascuns de reguli pe care nici măcar tu nu le mai respecţi (uite-te la ceas de vezi când trec 24 ore, apoi când ai tăiat tu ultimele n dăţi. În fine, te rog nu duplica mesajele de aici pe pagina mea de discuţii, încărcând-o. Ştii şi tu cum funcţionează tehnicile optimale - neredundant. Mulţumesc! Dan 24 martie 2007 22:41 (EET)[răspunde]

Articol plin de propagandă antisemită mincinoasă[modificare sursă]

  • Nu se poate afirma că Mişcarea Sionistă sprijină guvernul (care guvern? guvernele se schimbă...) israelian deoarece sunt şi partide sioniste în opoziţie.
  • N-a fost nici-o încercare evreiască de regrupare în Basarabia - asta e o minciună fără nici-o sursă.
  • Unde ar fi trebuit să fie descrisă ideologia sionistă este numai critică mincinoasă care trimite la sursă "A Study of History, 12 volume, Oxford University Press" fără să aducă citate şi fără să spună în ce volum şi la ce pagină.
  • Declaraţii cum ar fii "Oricine ştie însă că însuşi Avraam nu era evreu, ci un pribeag arameean" arată două lucruri, cât e cel ce a scris asta antisemit şi cât e lipsit de cultură minimală. Cine deschide Biblia şi citeşte ce scrie în ea o să descopere că Avraham a fost primul evreu arameanul de care scrie incultul antisemit e Lavan. Tot textul ăasta n-are nici-o legătură cu sionismul şi cu ideologia lui care nu este religioasă.
  • "Herţălă"? Asta e enciclopedie sau manifest antisemit?
  • Moses Gaster, care a fost izgonit din România din cauză că a publicat un articol împotriva antisemitismului român n-a fost aşa de important în sionism ca să fie prezentat ca continuătorul lui Herţel.
N-am timp acuma, dar tot articolul e o propagandă antisemită mincinoasă. O să continuez altă dată. Leonard 15 aprilie 2007 23:11 (EEST)[răspunde]
  1. Chestia cu khazarii: unicii, despre care stim sigur ca sunt khazari, sunt secuii( si aceasta din surse istorice bine-definite). Ar trebui facute teste genetice, de recoltat material genetic de la secuii puri, apoi de la evreii ashkenazi, si de comparat. Numai ayunci vom putea vedea adevaratele origini, fara mistificari.
  2. Vad ca domnul Goma este deja supra-citat in ro.wiki, care nici macar nu este expert in istoriografie. Ar trebui citate surse chiar de la istorici basarabeni, precum Varta, Tverdohleb, sau altii, care au acces la arhivele locale, si cu ei ar trebui discutata participarea populatiei evreiesti la anarhia din iunie 1940.
  3. Pana la urma, la editarea acestui articol ar trebui sa participe mai multe persoane, nu doar un mic grup de utilizatori interesati. Cu stima si respect, --Basarab 15 aprilie 2007 23:26 (EEST)[răspunde]
Basarabe, cu toata stima, da-mi voie sa spun ca aberezi! Tu n-ai auzit de cultura si natura? Care e raportul celor doua? Tu crezi ca exista rase, si ca iei sange si dai rase? PAi tu n-ai citit nimic, si doar dai din gura. Ai auzit de Koestler? Citeste, si pe urma formeaza o opinie, informeaza-te, sustine, adu documente. Altfel n-ai discutie ci declaratie de politica generala. Merge direct la cos ! Paul Goma e supercitat pentru ca este un supererou, care nu se lasa intimidat. Are 500 pagini de referinte istorice. Ce poti aduce în contrapondere, in afara de nume obscure ? În fine, nu pricep ce vrei sa spui la urma. Adica sa scrie doar cine nu e interesat? Adica mneata sau jupan Adrian din Japan ? Pai doar de doamna Murasaki este el interesat :) Cu stima 64.62.163.181 26 aprilie 2007 13:42 (EEST)[răspunde]

Dragilor, ro.wiki a ajuns de râsul lumii, literalmente. Vedeți mesajul acesta de pe listele de mail: From the Romanian Wikipedia, the Nazi Encyclopedia. Cînd vezi articolul nostru despre Sionism, ce poți să faci decît să pleci capul?

Chiar sîntem sat fără cîini? Cum a fost posibil să reziste atîta timp atîtea elucubrații în acest articol? "demoralizarea sionistă în statul Israel este totală. Statul se depopulează, devenind un concentrat de ganguri din fosta Uniune Sovietică, multe ne-evreieşti, dar care au aflat refugiu acolo, fiind urmărite aiurea mai peste tot în lume" ... WTF?! Surse? ioc. PDVN? ei aș.

Cred că articolul în forma actuală este iremediabil pierdut. Trebuie să-l rescriem. Nefiind specialist în istorie, nu pot decît să mă las în baza articolului similar de pe en.wp, care cu siguranță a fost recenzat de mult mai multe perechi de ochi decît cel de la noi.

Ca urmare, încep imediat să traduc textul de la http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Zionism&oldid=123050581 în românește, la Sionism/Traducere engleză. Rog și alți wikipediști interesați să dea o mînă de ajutor.

Mulțumesc. Iulian U. 15 aprilie 2007 23:43 (EEST)[răspunde]

Iulian, sînt de partea ta. Necazul meu e acelaşi, şi anume că nu cunosc subiectul, altfel aş fi rescris articolul de mult, pentru că evident nu are un PDV neutru.
Văd în lista aceea de mail că oamenii vorbesc de chemarea în justiţie, de desfiinţarea proiectului, dacă nu cumva toţi de la ro.wp sîntem nazişti şi alte vorbe mari. Dacă eşti înscris acolo ai putea să le transmiţi din partea noastră că exagerează. Asemenea articole nu reprezintă regula, ci excepţia (mulţumim lui Irismeister pentru cadou...), şi totul se poate rezolva simplu dacă sîntem atenţionaţi. În caz că nu găsim nici un contribuitor care să rescrie astfel de articole le ştergem pur şi simplu pînă va apărea unul care să vrea să respecte PDVN. — AdiJapan  16 aprilie 2007 10:11 (EEST)[răspunde]
Mă bucur să văd că se ajunge într-un final la ideea exprimată de mine, în urmă cu ceva timp şi în diverse locuri (un exemplu aici). Reiterez ideea, văd că acum lumea e mai pregătită să înţeleagă sensul cuvintelor mele: Dacă nu putem scrie articolele obictive mai bine să nu scriem nimic (pe moment) şi să aşteptăm să apară cineva care să vorbească obiectiv despre istorie. Conform politicii wikipediei nu suntem obligaţi să acoperim toate subiectele, putem să le lăsăm deoparte dacă nu suntem încă pregătiţi pentru ele, dar suntem obligaţi să scriem enciclopedic. -- Pixi discuţie 16 aprilie 2007 10:43 (EEST)[răspunde]

Adi, Pixi, mulțumesc pentru susținere. Este de bun simț ce spuneți: dacă nu găsim un contribuitor care cunoaște subiectul și care e dispus să respecte PDVN, mai bine nu scriem.

Problema însă e că „vidul” rezultat va fi ocupat de aberatori profesioniști, precum Irismeister, Dacodava & friends. Mai bine să traducem articolul echivalent dintr-o altă limbă decît să lăsăm un vid în loc. E mult mai simplu să scrii un articol părtinitor cînd îl începi de la zero, decît cînd ai de modificat ceva existent și care, de bine de rău, este PDVN. Un articol de pe o Wikipedie mai populară, cum este en.wp, a avut parte de mult mai multă atenție decît va putea spera să primească articolul echivalent de la noi; ca urmare am suficientă încredere că acel articol este mai echilibrat.

Încă ceva. Mesajul original de pe lista de discuții referitor la „nazismul” wikipediei române este într-adevăr excesiv de inflamator, și asta nu a scăpat celorlalți participanți la discuție. Abia aștept să măturăm mizeriile de la Sionism, Republica Socialistă Sovietică Evreiască, și de la alte cîteva articole, că nu sînt multe. Și după aia le vom putea spune cu inima împăcată celor de pe listă că într-adevăr exagerează. Iulian U. 16 aprilie 2007 12:16 (EEST)[răspunde]

Iulianu, am urmarit discutia de pe mailing-list si reactia ta. Eu n-am acces si nu reprezint proiectul ca sa ma bag in discutia de acolo (desi as face-o si as fi facut-o acum nu demult), insa a raspunde mesajelor inseamna a aproba titlul, care este unul de toata jena pentru distinsii enciclopedisti care au dat curs mesajului fara multe preocupari pentru colegii lor wikipedisti (pentru ca asta suntem). Se pare ca domniile lor, prin complexa maturitate enciclopedica au uitat principii de baza prin care nu este acceptatat atacul la persoana (in sensul de grava calomnie la adresa comunitatii de wikipedisti romani) si nici faptul ca nu sunt tolerate sub nicio forma amenintarile cu atacul in justitie, nici atunci cand vin din partea unor trolli notorii dar nici atunci cand vine din partea unui presupus distins domn Bero D'Sera. Mai mult, atitudinea celor care au raspuns este in parte lipsita de colegialitate fata de noi, de aceea trbeuie subliniat lor aceste aspecte si atras atentia ca titlul discutiei si implicatiile pe care le acorda si le aproba, sunt de neacceptat. Prin faptul ca ei cred ca sunt aduse atingeri imaginii wikipedia si ca noi am fi o comunitate care nu meritam spatiul serverelor wikipedia, ba am putea fi inchisi, este o contradictie logica, din moment ce tehnic vorbind suntem toti membrii aceleiasi comunitati enciclopedice, impartiti in alte comunitati bazate pe criteriul limbii. Am senzatia ca domniile lor au un puternic bagaj de prejudicii importiva noastra care/i determina sa accepte fara probleme premizele dezbaterii. Sunt convins ca problemele noastre vor putea fi rezolvate si ne bucuram de sprijinul si atentia lor. Nu uitati ca wiki.ro este in mare criza de oameni, cu doar 3-4 administratori realmente activi si un numar de utilizatori activi de nu mai mult de 100. In aceste conditii, combaterea PDVN este un exercitiu extrem de dficil si care consuma timp si resurse deja sarace. Asadar nu doar problema sa fie rezolvata, dar sa ne fie recunoscut meritul de a creea o enciclopedie si de a tine piept atat cat putem vandalilor si trollilor si n sute de probleme, in doar o mana de oameni. Iar daca sunt scapari, cum e normal sa fie, amploarea lor trebuie dimensionata la contextul acesta si nu la nivel de insulta si prezumtie de superioritate. Aceste lucruri trebuie spuse, pentru ca cinstea noastra este practic terfelita, sau suntem prezumtiv oameni fara cinste, deci se poate spune orice dspre noi fara nicio rezerva. Groaznic este ca s-a ajuns ca "mai marii" wikipediei sa puna in discutie soarta mici comunitatii romane. Trebuie lor explicata situatia de la wikiro si trebuie subliniata lor intoleranta noastra fata de etichetarea noastra ca nazisti! Si va rog sa nu va mai vaitati de cat de proasta este wikipedia noastra si cat de inferiori suntem! Cu asta se duce pe apa sambetei se duce si cinstea noastra de enciclopedisti si de oameni in buna-credinta pe situl asta, dar si perceptia asupra romanilor in general. Nu este acceptabil! --—Radufan 16 aprilie 2007 15:14 (EEST)[răspunde]
Dragă Radu, ce le-aș fi putut răspunde acelor oameni în fața dovezilor clare? Noi știm că titlul mesajului e o exagerare. Eu sînt convins că marea majoritate a noastră, a contribuitorilor, sîntem oameni rezonabili și echilibrați. Chestia e cum îi convingem pe ei, pe restul lumii. Nu e prima dată cînd ro.wp ajunge să facă valuri în comunitatea Wikimedia. Vă reamintesc scandalul care durează de mai bine de doi ani în legătură cu Wikipedia în „limba moldovenească”, scandal pentru care tre' să-i mulțumim unul alt „prieten drag” al nostru, Bonaparte. Cum ar fi putut să sune reply-ul meu, altfel decît „Dați-ne date, vom investiga”? Să le fi spus că se înșală, că nu sîntem naziști? Nu. Prefer să demonstrăm asta, prin fapte. Fii sigur că, o dată ce mizeriile vor fi măturate din articolele incriminate, voi menționa acest fapt pe liste. Dar mai întîi fapte, nu vorbe. Mulțumesc, Iulian U. 17 aprilie 2007 17:57 (EEST)[răspunde]
  • Rescrierea articolului dupa en.wiki este binevoita. Prea multe aberatii au fost strecurate in actualul articol. Sa compari zionismul cu fascismul este o aberatie. Vad ca antisemitismul este litera de lege aici, din moment ce rusul anarhist Grigore Kotoski si germanul ateist Engels au devenit evrei. Scuzati, dar aceasta este o enciclopedie, nu un forum in care putem sa ne exprimam toate gandurile si sentimentele, precum si toate sursele indoielnice, precum Saptamana Rosie a lui Goma. Nu afirm ca evreii au fost sfinti, au fost si multi evrei anarhisti, care au atacat armata romana cu nerusinare, dar marea majoritate a atacatorilor au fost agenti NKVD (multi dintre care si moldoveni transnisteni), care trecusera Nistrul cu cateva zile inainte. Sa afirmi ca burghezimea evreiasca din Basarabia a iesit inaintea rusilor si le-au zis: Luati-ne palatele, milioanele, fabricile, ziarele si terenurile, doar pentru ca noi vrem sa traim in URSS este o prostie pana la urma; orice persoana cu oarecare cunostinte de istorie ar observa asta. Trebuie obiectivitate, si nu sentimente de ura. Cu stima, --Basarab 17 aprilie 2007 16:35 (EEST)[răspunde]
Basarabe, Basarabe, cum vrei mneata sa rescrii istoria fara sa fi citit bibliografia articolului? Ai auzit de articolul programatic Fascismul Iudaic al sionistului Iabotinsky ? Întâi citeste bibliografia, formeaza o opinie, formuleaza un concept, apara-l cu acte în regula si abia apoi putem discuta :) Si care ura ? Ura de minciuna ? Cu stima, Rambam 64.62.163.181 26 aprilie 2007 00:33 (EEST)[răspunde]
Pentru Iulianu si Basarab : Domnilor, e vreme de fapte. Cu sforaieli ne trece timpul. Ati citit bibliografia articolului ? Sau voi cititi numai linia partidului si va asigurati ca nimeni nu trece de ea :) Back to square one ? La traduceri, ca pe vremea lui Eliade Radulescu ? Pai la ce bun doua sute de ani de istorie si cultura romaneasca recenta ? Avem enwiki, care e kusher. HAideti sa le cerem voie sa punem o eticheta "aprobat de enwiki pentru rowiki". Cu stima 64.62.163.181 26 aprilie 2007 13:46 (EEST)[răspunde]


Ce ar mai trebui cenzurat din corpul articolului[modificare sursă]

… pentru a fi pe linia partidei sioniste[modificare sursă]

  • Biblia (texte intens anti-semite, ca Duteronomul, unde scrie că Avraam era arameu străin, că a trebuit să cumpere ţarina de la hitiţi la stejarul lui More ca s-o îngroape pe Sara);
  • Coranul (texte incendiar anti-semite);
  • Torah (de înlocuit cu Talmudul, care e mai puţin anti-semit, şi de loc anti-sionist);
  • William Shakespeare (anti-semit)
  • Charles Dickens (anti-semit)
  • 4% din presa mondiala (96% e controlata de sistem - http://youtube.com/watch?v=vJvKmrgzghE
  • Rabinul Moses ben Maimon numit Rambam numit şi Maimonide (nu serveşte cauza partidei sioniste);
  • orice lucrare a profesorului evreu Ilan Pappe (gonit din Israel de sionişti);
  • autorul evreu al lucrării Pasque di Sangre, pentru că e antisemit ;
  • lucrarea "Fascismul iudaic" de Jabotinsky (titlul este antisemit, chiar dacă autorul, un sionist, demonstrează identitatea noţiunilor) ;
  • minutele discuţiilor din Knesset (demonstrează că arabii sunt nedoriţi în statul sionist);
  • orice hotărâre în plen a UN - peste 60 condamnă sionismul ca rasism ;
  • preşedintele US Jim Carter - pentru că scris o carte antisemită despre apartheidul sionist;
  • orice autor evreu care se opune sionismului - este antisemit ! ;
  • orice rabin evreu din Neturey Quarta, care a blestemat pe Hertzl (ce contează că e rabin, doar a jignit pe ateul Herzl, deci este un rabin antisemit) ;
  • orice scrie aici vre-un editor care e competent (ceilalţi pot zice că nu cunosc subiectul, că nu ştiu să dea click, că nu ştiu să citească bibliografia);
  • orice a scris vreodată antisemitul irismeister (alt evreu antisemit ! Ce contează că a dat în judecată enwiki şi a câştigat, că are domiciliul în Israel, că scrie ivrit ? Doar pentru că e evreu şi-şi permite să scrie ce ştiu toţi, dar nu îndrăznesc pentru că nu-s evrei, el este creştin deci este antisemit);
  • orice scrie aici vre-un român (este suspect pentru că este român, aşa a decretat sovietul suprem al enwiki-ei);
  • orice scrie Israel Shamir, pentru că este evreu creştin antisionist, deci antisemit;
  • orice scriu eu (se poate spune că sunt o clonă a lui irismeister, a lui Dacodava, a lui Alex :D, a oricui de pe lista neagră pe care voi fi pus chiar acum);
  • orice nu-i place lui Arik, pentru că dacă Arik se strâmbă la noi şi ne face antisemiţi plângem şi ne ascundem în fustele mămicii);
  • orice nu place sovietului suprem enwiki, pentru că este riscant să mişte românii în front, se discreditează rowiki ca angentură a imperialismului legionar;
  • această discuţie - e inutilă, oricum rowiki nu trebuie decât să copieze enwiki, versiunea aprobată, şi apoi colorată cu imagini folclorice pentru deglobalizare (regionalizare, localizare, etc.);
  • bibliografia - ce mai contează, este antisemită oricum ;
  • Adevărul în general (se poate interpreta, este clar antisemit, mai ales adevărul istoric, religios, filozofic, politic, cultural);
  • Limba română (are unele expresii care sună foarte antisemit - trebuie înlocuită cu traduceri autorizate într-o limbă aprobată);
  • Orice articol viitor din rowiki - care s-a compromis prin anstisemitism;

În concluzie, propun :

  • 1. înlocuirea oricărui editor care este competent, pentru că devine suspect, ca Alex :D, pentru cenzorul suprem Arik
  • 2. înlocuirea oricărui articol din rowiki cu articolul omonim din enwiki, care este controlat şi deja aprobat. În caz de dubiu se va controla şi colaţiona cu versiunea garantat ne-antisemită în limba ivrit
  • 3. recrutarea unei echipe de traducători pentru a duce proiectul la bun capăt.

În final, cum se vede, cenzura singură nu rezolvă dilemele structurale, vechi şi noi ale proiectului. Dacă vrem să plăcem sioniştilor ne trebuie măsuri radicale. Propun un certificat de sionist-aprobat pentru orice articol viitor, în loc de infamantul PDV (care s-a dovedit insuficient). Auguri ! 64.62.163.180 25 aprilie 2007 23:56 (EEST)~[răspunde]

(reintrodus de Richard Brice 28 aprilie 2007 23:16 (EEST))[răspunde]

Cenzura paginii acesteia de discutie[modificare sursă]

Cum adica, oricine scrie la pagina asta este iris ? Apoi chiar de ar fi astfel, cum ramane cu datele pe care le aduce ? Sunt cenzurate automat ? 86.205.83.107 30 aprilie 2007 17:21 (EEST)[răspunde]

L'oeil du cyclone[modificare sursă]

Why Israel is after me[modificare sursă]

By Azmi Bishara[modificare sursă]

AZMI BISHARA was a member of the Knesset until his resignation in April.[modificare sursă]

May 3, 2007

Amman, Jordan — I AM A PALESTINIAN from Nazareth, a citizen of Israel and was, until last month, a member of the Israeli parliament.

But now, in an ironic twist reminiscent of France's Dreyfus affair — in which a French Jew was accused of disloyalty to the state — the government of Israel is accusing me of aiding the enemy during Israel's failed war against Lebanon in July.

Israeli police apparently suspect me of passing information to a foreign agent and of receiving money in return. Under Israeli law, anyone — a journalist or a personal friend — can be defined as a "foreign agent" by the Israeli security apparatus. Such charges can lead to life imprisonment or even the death penalty.

The allegations are ridiculous. Needless to say, Hezbollah — Israel's enemy in Lebanon — has independently gathered more security information about Israel than any Arab Knesset member could possibly provide. What's more, unlike those in Israel's parliament who have been involved in acts of violence, I have never used violence or participated in wars. My instruments of persuasion, in contrast, are simply words in books, articles and speeches.

These trumped-up charges, which I firmly reject and deny, are only the latest in a series of attempts to silence me and others involved in the struggle of the Palestinian Arab citizens of Israel to live in a state of all its citizens, not one that grants rights and privileges to Jews that it denies to non-Jews.

When Israel was established in 1948, more than 700,000 Palestinians were expelled or fled in fear. My family was among the minority that escaped that fate, remaining instead on the land where we had long lived. The Israeli state, established exclusively for Jews, embarked immediately on transforming us into foreigners in our own country.

For the first 18 years of Israeli statehood, we, as Israeli citizens, lived under military rule with pass laws that controlled our every movement. We watched Jewish Israeli towns spring up over destroyed Palestinian villages.

Today we make up 20% of Israel's population. We do not drink at separate water fountains or sit at the back of the bus. We vote and can serve in the parliament. But we face legal, institutional and informal discrimination in all spheres of life.

More than 20 Israeli laws explicitly privilege Jews over non-Jews. The Law of Return, for example, grants automatic citizenship to Jews from anywhere in the world. Yet Palestinian refugees are denied the right to return to the country they were forced to leave in 1948. The Basic Law of Human Dignity and Liberty — Israel's "Bill of Rights" — defines the state as "Jewish" rather than a state for all its citizens. Thus Israel is more for Jews living in Los Angeles or Paris than it is for native Palestinians.

Israel acknowledges itself to be a state of one particular religious group. Anyone committed to democracy will readily admit that equal citizenship cannot exist under such conditions.

Most of our children attend schools that are separate but unequal. According to recent polls, two-thirds of Israeli Jews would refuse to live next to an Arab and nearly half would not allow a Palestinian into their home.

I have certainly ruffled feathers in Israel. In addition to speaking out on the subjects above, I have also asserted the right of the Lebanese people, and of Palestinians in the West Bank and Gaza Strip, to resist Israel's illegal military occupation. I do not see those who fight for freedom as my enemies.

This may discomfort Jewish Israelis, but they cannot deny us our history and identity any more than we can negate the ties that bind them to world Jewry. After all, it is not we, but Israeli Jews who immigrated to this land. Immigrants might be asked to give up their former identity in exchange for equal citizenship, but we are not immigrants.

During my years in the Knesset, the attorney general indicted me for voicing my political opinions (the charges were dropped), lobbied to have my parliamentary immunity revoked and sought unsuccessfully to disqualify my political party from participating in elections — all because I believe Israel should be a state for all its citizens and because I have spoken out against Israeli military occupation. Last year, Cabinet member Avigdor Lieberman — an immigrant from Moldova — declared that Palestinian citizens of Israel "have no place here," that we should "take our bundles and get lost." After I met with a leader of the Palestinian Authority from Hamas, Lieberman called for my execution.

The Israeli authorities are trying to intimidate not just me but all Palestinian citizens of Israel. But we will not be intimidated. We will not bow to permanent servitude in the land of our ancestors or to being severed from our natural connections to the Arab world. Our community leaders joined together recently to issue a blueprint for a state free of ethnic and religious discrimination in all spheres. If we turn back from our path to freedom now, we will consign future generations to the discrimination we have faced for six decades.

Americans know from their own history of institutional discrimination the tactics that have been used against civil rights leaders. These include telephone bugging, police surveillance, political delegitimization and criminalization of dissent through false accusations. Israel is continuing to use these tactics at a time when the world no longer tolerates such practices as compatible with democracy.

Why then does the U.S. government continue to fully support a country whose very identity and institutions are based on ethnic and religious discrimination that victimize its own citizens?

Virtual Reality[modificare sursă]

Forget documents! Forget reality! Forget discussions! Forget you are a human being. You MUST NOT DISCUSS or else you'll be censored in discussions. Only Virtual Reality is allowed. Enjoy ! 86.205.84.93 13 mai 2007 02:08 (EEST)[răspunde]

Dilema[modificare sursă]

The Zionist philosophizes that the Palestinian is not a human (Israel was a land without a people). The Anti-Zionist argues that the Palestinian is a human being. So what is the moderate viewpoint? The Palestinian is a quasi-human? That seems to be the American Progressive Jewish position. Amazing isn't it? Richard Brice 28 aprilie 2007 23:16 (EEST)[răspunde]

Kasrils says Israel's behaviour worse than apartheid[modificare sursă]

PRETORIA – South African Intelligence Minister Ronnie Kasrils Thursday accused Israel of conducting a policy against the Palestinians that was worse than apartheid. Speaking on the sidelines of a UN meeting on the situation in the Palestinian territories, Kasrils said South Africa’s townships had never been attacked by helicopter gunships and tanks, in contrast to the military means employed by Israel. “The analogy between apartheid and Israel’s occupation of Palestine is often made. It is not the same thing. The occupation is absolutely worse,” Kasrils told reporters. “It is important that we tell the Israeli authorities they are behaving like fascists when they do certain things, although we are not calling it a fascist state.” Kastrils called on the United States and European Union to lift their economic and political embargo of the Palestinian Authority now that Hamas and Fatah have joined in a government of national unity. He said the meeting would, among things, prepare for demonstrations marking the 40th anniversary year of the Israel occupation of the West Bank and Gaza. Riyad Mansour, the Palestinian observer at the United Nations, said the gathering had been organised in Pretoria to deliver lessons from South Africa about how it had dismantled apartheid. “An unjust system was defeated here and they have been elsewhere. We can do it in Palestine too,” he said. “The cracks are showing in the Israeli occupation. They tried to break the Palestinian Authority but they were unable to.” –Sapa-AFP

http://www.citizen.co.za/index/article.aspx?pDesc=38370,1,22

Pappe says Zionism equals ethnic cleansing[modificare sursă]

Zionism was born out of two logical and justified impulses. The first was the desire to find a safe shore for the Jews of East and Central Europe, after decades of anti-semitic persecutions - and possibly also a premonition that there was worse to come. The second impulse was to redefine the Jewish religion as a national movement, under the influence of "The Spring of the Peoples" in the mid-Nineteenth Century.

When the leaders of the movement decided, for reasons which cannot be detailed here, that the only territory where these two impulses can be fulfilled is Palestine, where nearly a million people already lived - this movement turned into a colonial project.


This colonial project got its definite form after the First World War. Despite getting a wide Imperial umbrella - in the form of the British Mandate - as a colonial project it was not a success story. The settlers succeeded to take over a bare six percent of the Palestinian homeland, and to constitute only a third of the country's population.

The tragedy of the indigenous Palestinian population was not only their being the victims of a colonial movement - but specifically being the victim of a colonial movement which sought to create a democratic movement. In face of the clear Palestinian demographic majority, eleven leaders of Zionism did not hesitate in Mach 1948 to resolve upon ethnic cleansing, as the best means - considering the failures of Zionist colonialism - to create a Jewish, ethnically pure, democracy over most of Palestine's territory.

Within less than a year after the historic decision was taken, the ethnic cleansing was carried out - which nowadays the international community would not have hesitated to call a crime against humanity. Systematically, from village to village and from city to city, the Jewish forces passed and cleansed the country of its indigenous population. They left destruction and ruin in their wake: more than five hundred ruined villages, and eleven towns. Half of Palestine's towns and villages were forcibly emptied and half of the counry’s population (eighty percent of the population of what became the Jewish state) were uprooted from their homes, fields and livelihoods.

SOURCE : https://zzzen. secured.co. il/sites/ gush/home/ en/channels/ archive/11789725 26/

New York Times says 60 percent of Israelis won't give up Jerusalem, yet 78 percent say they would not consider living in Jerusalem[modificare sursă]

Also, because the ultra-Orthodox hardly participate in wealth-generating enterprises, in addition to the conscious economic crushing of the Palestinians in their ghettoes, Jerusalem has become service-poor and opportunities have bled away to other, more liberal parts of Israel. Enlightened, upwardly-mobile Israelis simply don’t want to live there. And yet, while

More than 60 percent of Israelis said they would not want to give up Israeli control of the city’s holy sites, even as part of a peace agreement with the Palestinians…78 percent of Israelis said they would not consider living in Jerusalem or would prefer to live elsewhere in Israel.

They don’t want to live there, but they want their government to continue the ethnic cleansing of the native population of the Old City. And the New York Times just finds that yawnable.


Source : http://www.nytimes.com/2007/05/13/weekinreview/13myre.html?ex=1336708800&en=5031fd44797c8f71&ei=5090&partner=rssuserland&emc=rss

RE: AdiJapan Noi surse interesante de cenzurat imediat[modificare sursă]

  • uc 51 Documents: Zionist Collaboration With the Nazis (Hardcover) by Lenni Brenner
  • uc Controversy of Zion (Hardcover) by Douglas Reed

Colaborarea Sionismului cu Nazismul[modificare sursă]

Incredibly, Avraham Stern, the leader of the notorious "Stern Gang," late in 1940, made a written proposal to Hitler, by which the Jewish militias in Palestine, would fight on "Germany's side," in the war against England, in exchange for the Nazis help in resolving the "Jewish Question" in Europe, and their assistance in creating an "historic Jewish state." By this date, German troops had already marched into Prague, invaded Poland, and had built the first concentration camp at Auschwitz. The deranged Stern had further bragged about how the Zionist organizations were "closely related to the totalitarian movements of Europe in [their] ideology and structure." Stern's obscene proposal was found in the German embassy, in Turkey, after WWII. [39], [40]


Iradierea deliberată a evreilor autentici în Israel (de catre khazari)[modificare sursă]

On August 14, at 9 PM, Israel's Channel Ten television screened a documentary film which exposes the ugliest secret of Israel's Labor party founders: the deliberate mass radiation poisoning of nearly all Sephardi youths of a generation.

"The Ringworm Children" (translated in Hebrew as "100,000 Rays"), directed by David Belhassen and Asher Hemias, recently won the prize for "best documentary" at the Haifa International film festival, and in the past year has made the rounds of Jewish and Israeli film festivals around the world. But it had yet to come to Israeli television screens. The subject is the mass irradiation of hundreds of thousands of young Israeli immigrants from Middle Eastern countries — Sephardim, as they are called today.

SOURCE : Barry Chamish.com Barry Chamish is most recently the author of "Save Israel!", and also "Who Murdered Yitzhak Rabin", "Israel Betrayed" and "The Last Days Of Israel." His website is www.barrychamish.com.


Antisemitism in Israel[modificare sursă]

Rising anti-Semitism in Israel meets state’s blind eye


OCCUPIED-AL-QUDS: Rabbi Avraham Levine never imagined that years after immigrating from Russia to Israel he would fall victim to a brutal anti-Semitic attack in the heart of the Jewish state.

But less than three months ago, he was beaten up by teenage skinheads as he walked home in the city of Petah Tikva on Tel Aviv’s outskirts.

“They jumped on me, beat me and cursed my mother in Russian, then they returned with sticks and beat me up. My arm was broken but only God saved my life,” said Levine, 38, who arrived in Israel from Russia in 1995.

“They shouted ‘Zhids leave Russia!’ In Russia, I would hit someone if he said ‘zhid.’ How can someone do it in Israel?” he said. “Zhid” is a derogatory term in Russian for a Jew, roughly equivalent to north America’s “kike”.

The number of incidents with a neo-Nazi, fascist or anti-Semitic streak has increased dramatically over the past 15 years in the Jewish state, which prides itself of being a safe haven for Jews from all over the world, according to the Dmir Centre, which monitors and assists victims of such attacks.

Although the Jewish state is no stranger to anti-Israeli attacks, a new trend has developed since the 1990s—anti-Semitic attacks carried out by “Jewish” citizens, says the centre’s chief Zalman Gilichenski. The vast majority of these incidents are thought to have been carried out by Russian nationalists who identify with anti-Semitic ideology, says Gilichenski.

“Nowadays it has become a phenomenon,” says Gilichenski, a 40-year-old ultra-Orthodox who emigrated from Moldova in 1989. The nationalists came to Israel as part of the massive immigration wave from former Soviet states in the 1990s. While they are Jewish under Israel’s law of return—meaning that either they, one of their parents or one of their grandparents are Jewish—they do not consider themselves Jews.

Gilichenski receives reports of anti-Semitic incidents in Israel on a daily basis and he estimates there are some 500 incidents a year in Israel. Official figures are hard to come by—the police, and justice and interior ministries all refuse to provide statistics.

And Israeli police are reluctant to brand the incidents as anti-Semitic, instead using the term vandalism for racist attacks and desecration of graves and synagogues.

“The law does not provide us with the ability to even define an incident in Israel as being of an anti-Semitic character, and they all fall within the general term of vandalism,” says one justice ministry official who asked to remain anonymous. Petah Tikva police station closed Levine’s case without finding the assailants, saying it was “an isolated case which does not reflect a trend,” even though a series of similar incidents have occurred there in recent months.

Gilichenski says the authorities turn a blind eye: “Israel is very swift to criticise anti-Semitism abroad but remains silent in the face of anti-Semitism within.” There is no law explicitly banning anti-Semitism in Israel, because such a situation was never imagined by the lawmakers, he said.

According to Gilichenski, the increasing trend is partly due to the fact that out of the nearly 1.2 million immigrants who have arrived from ex-Soviet states since the early 1990s, more than 300,000 do not consider themselves Jews, according to official figures from the Immigrant and Absorption Ministry. “People who do not identify themselves as Jews arrive here, after learning about the Jewish people from the most extreme sources of anti-Semitism in former Soviet states,” Gilichenski said.

“There is a group of several dozen anti-Semites in almost every Israeli city. All in all, there are several hundreds neo-Nazis in Israel,” he says. Despite the lack of official statistics, expressions of anti-Semitism and neo-Nazism in Israel are abundant.

In recent years, dozens of school and synagogue walls have been sprayed with swastikas and racist slurs in Russian. The most serious incident was recorded when the great synagogue of Petah Tikva was vandalised and desecrated with anti-Semitic slurs in May 2005. The same month, military police arrested a soldier of Soviet origin who had a Nazi swastika tattooed on his arm and who said he hated Jews.

Shortly afterwards, another soldier was indicted for setting up the first neo-Nazi website in Israel, which included links to the text of Adolf Hitler’s Mein Kampf and a photo of him and two other soldiers performing a Nazi salute in uniform. He was sentenced to 200 hours community service.

Avner Shalev, chairman of the Yad Vashem Holocaust memorial museum, says anti-Semitism in Israel reflects “popular anti-Semitic stereotypes in Europe, especially Ukraine, which are very hard to counter”. The extremists shy away from talking to reporters—repeated messages left at an Israeli Russian nationalist website, the “Russian Nationalist Centre,” went unanswered. But the website itself offers a glimpse into the world of anti-Semites who live and work in, and are citizens of the Jewish state.

Among its goals is to “accustom Russian people living in Israel to Russian national culture and awaken national consciousness,” to prevent “any and all forms of Russian people converting to Judaism,” to help Russians in Israel return to the motherland, and prevent “Jews from returning to Russia”.



Alarmă, Wikipedişti ! Cenzura s-aa reactivat prin AdiJapn[modificare sursă]

Acest cenzor taie documente, vede irişii peste tot, nu discută, nu motivează, taie pagini de discuţii. A ajuns de râsul lumii "libertatea" enciclopediei sale. Să dea el text cusher, iar noi doar îl traducem cu spor şi în linia partidei sioniste, cu drag muncind. Astfel se informează enciclopedic în lumea proiectului de realitate virtuală numit Wiki :)


cenzura discutiilor, rusine !!!


Pai nu stiai, aici trebuie sa spui ce vor cenzorii, altfel ciuciu. Asta e xikipedia. Rusine, curat rusine. Cenzureaza acuma si discutiile ?


ce rusine ? Astia sunt, cu ei defilam

bai, dupa ce au pretins ca e unu care le scrie articolele, au pretins ca ala e troll. Apoi au cenzurat articolul. Apoi au cenzurat discutiile. Asta e siopedea, rusinica !!!

Alex reintroduce propagandă antisemită în wikipedia română[modificare sursă]

Am scos din articol propaganda antisemită mincinoasă care a fost bâgată de trollul Irismeister. Alex a reintrodus aceste texte mincinoase şi acum el e responsabil pentru acest conţinut. În ce fel de wikipedie un administrator reintroduce date mincinoase? Răspuns: În singura wikipedie care ştie că Friedrich Engels a fost evreu... Nemţii nu ştiu, englezii nu ştiu, francezii nu ştiu, românii ştiu. În aşa wikipedie Irismeister trebuie să fie conducătorul... fără stimă. Leonard 16 aprilie 2007 19:58 (EEST)[răspunde]

Je proteste contre la calomnie proférée par l'Leonard qui n'a pas d'autre argument intellectuel que de coller les étiquettes mensongères, calomnieuses et illégales sur les editeurs attitrés de ce projet ! 83.204.174.180 5 mai 2007 17:48 (EEST)[răspunde]
Care, exact, este "propaganda antisemită mincinoasă" ? Cea a autorilor evrei ca Jabotinsky si Pappe, sau cea a Bibliei ? 82.120.222.141 28 aprilie 2007 23:03 (EEST)[răspunde]
Arik, las'pe Alex în pace pentru ca e editor, iar tu doar cenzor :). Nu uita ca aici esti musafir, nu vataf ! În fine, ce are sula cu prefectura ? Noi discutam aci crimele sioniste, nu prepuţul lui Engles. Apropos :
Arik, uite, nu te duce pe versiunile castrate ale Wikiei (stii care). Te duci frumusel, iei Google, scrii acolo ce trebuie, dai ENTER, apoi mai vorbim. Uite ce ies la mine :
162000 referinţe din Google despre evreul F Engles:

Cu stima, 64.62.163.181 26 aprilie 2007 00:23 (EEST)[răspunde]

Vad ca antisemitul irismeister nu te lasa sa dormi nici chiar când a fost cenzurat, din grija ta, de tot de tot :) Mai las-o cu lozincile, ca abia scaparam de bolsevici. Tu n-ai aflat înca ? Bolsevicii nu mai sunt la putere. Gata :) Mai pune imaginatia la lucru un pic ! Sa-ti dau eu tema de articol : Tov shebbe goyiim harog! :)64.62.163.181 26 aprilie 2007 00:29 (EEST)[răspunde]


Vorbe, vorbe, vorbe ! Adu date, Arik ! în loc sa te preocupe "sulele de Tora" sau faina ultraenciclopedica sau steagul de la '48. Doar traiesti acolo si poti sa na aduci date din prima linie, de prima mana. De ce taci ? De ce te faci ca ploua cand articolul e plin de referintele scrise de evreii antisionisti. Ai auzit de Ilan ? De Israel stii ? De Neturey Quarta ce zici? Dar de Jabotinski. Desigur ca ti-e mai usor sa tipi ca din gaura de sarpe ca antisemitism asa si pe dincolo; MAi greu e sa porti o discutie civilizata bazata pe date :) 64.62.163.181 26 aprilie 2007 13:36 (EEST)[răspunde]
  • Aveti carti de la Editura Evreiasca Hasefer. Cititi ce spune "Evrei în lume. Dicţionar biografic" de Wigoder Geofrey. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.77.7.240 (discuție • contribuții).

Adică e ruşinos ca unul dintre cei mari filozofi ai omenirii să fie evreu? Dimpotrivă, eu cred că evreii ar trebui să se mândrească cu Engels şi nu să-l renege.

Parcă am stabilit ceva în legătură cu acest articol, nu? Ce-ar fi să nu-mi convină nici mie că există surse care-l fac pe X sau Y de ocară sau care nu sunt de-acord cu un anumit fenomen politic? Să şterg şi eu, pe motiv că e propagandă? Zău aşa... --Alex:D|Mesaje 5 mai 2007 12:03 (EEST)[răspunde]

Măi fraţilor, n-ar fi mai bine să fie câte un articol separat pentru Sionism şi Antisionism? Cel puţin aşa am văzut că apare şi în lb engleză, iar acolo sunt scrise mare parte din lucrurile prezentate aici. Părerea mea este că toată sfada ţine de această lipsă a delimitărilor. --Alex:D|Mesaje 7 iunie 2007 17:46 (EEST)[răspunde]

  1. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  2. ^ Numeroase surse din arhivele locale
  3. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  4. ^ Deuteronomul, Biblia
  5. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  6. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  7. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  8. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  9. ^ Congresele sioniste
  10. ^ Lenni Brenner: Zionism in the Age of the Dictators (Chap. 10)]
  11. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  12. ^ Weismann, Meir, Rabin, Shamir, Begin, etc.
  13. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  14. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  15. ^ Surse evreiești
  16. ^ Studiul Oxford University Press
  17. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  18. ^ Lenni Brenner: Zionism in the Age of the Dictators (Chap. 10)]
  19. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  20. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  21. ^ A Study of History, 12 volume, Oxford University Press
  22. ^ Koestler
  23. ^ Lenni Brenner: Zionism in the Age of the Dictators (Chap. 10)]
  24. ^ The Journal of Scholarly Archives, passim
  25. ^ Vladimir Jabotinsky, The Iron Law
  26. ^ Vladimir Jabotinsky, The Iron Law
  27. ^ Vladimir Jabotinsky, Selected Writings (South Africa, 1962), p.26.
  28. ^ Vladimir Jabotinsky, Jewish Fascism, The Zionist (London, 25 June 1926), p.26.
  29. ^ The Iron Wall: Zionist Revisionism from Jabotinsky to Shamir. by Lenni Brenner
  30. ^ O recenzie a lui Hilton Obenzinger asupra lucrării lui Lenni Brenner,
  31. ^ Journal of Palestine Studies, Vol. 14, No. 1 (Autumn, 1984), pp. 137-139
  32. ^ Vladimir Jabotinsky, The Iron Law
  33. ^ Vladimir Jabotinsky, Selected Writings (South Africa, 1962), p.26.
  34. ^ Vladimir Jabotinsky, Jewish Fascism, The Zionist (London, 25 June 1926), p.26.
  35. ^ The Iron Wall: Zionist Revisionism from Jabotinsky to Shamir. by Lenni Brenner
  36. ^ O recenzie a lui Hilton Obenzinger asupra lucrării lui Lenni Brenner,
  37. ^ Journal of Palestine Studies, Vol. 14, No. 1 (Autumn, 1984), pp. 137-139
  38. ^ The Ethnic Cleansing of Palestine, published in 2006
  39. ^ 51 Documents: Zionist Collaboration With the Nazis (Hardcover) by Lenni Brenner
  40. ^ Controversy of Zion (Hardcover) by Douglas Reed