Discuție:Elena Udrea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Crystal personal.svg Articolul Elena Udrea este un subiect de care se ocupă Proiectul Biografii. Pentru a participa, editați articolul, pagina proiectului sau pagina de discuție a proiectului. Nu ezitați să ne întrebați despre proiect și să ne dați sugestii!
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.
Stock post message.svg De făcut pentru articolul Elena Udrea: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:


  Caută surse: "Elena Udrea"știri  · cărți  · academic  · JSTOR  · imagini libere

  Loc de naștere[modificare sursă]

  de cate ori trebuie sa zica femeia asta ca NU e nascuta in Plescoi, si ca e o prostie pe care a citit-o amuzata si pe Wikipedia, ca sa schimbati chestia asta? Cam de cate. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.112.161.178 (discuție • contribuții).

  Dacă aveți dumneavoastre surse care spun „s-a născut aici”, nu vă oprește nimeni să le introduceți. —Andreidiscuție 21 octombrie 2009 18:28 (EEST)
  PS: în antet scrie Pleșcoi, în articol Buzău. Trebuie făcută clar sincronizarea. Dar ne trebuie surse. —Andreidiscuție 21 octombrie 2009 18:36 (EEST)
  Avand in vedere ca e foarte simplu de aflat cine anume a adaugat aceasta informatie: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Elena_Udrea&diff=next&oldid=1924993 cred ca tot ceea ce ne ramane de facut este sa-l rugam pe proaspatul admin sa furnizeze sursa. --Vlad|-> 21 octombrie 2009 18:52 (EEST)
  Păi așa scrie în articolul respectiv de presă, de unde am adăugat informațiile despre această persoană. Pe cine să credem, pe cei de la Evenimentul Zilei și Hotnews, sau pe un anonim care spune că de fapt e altfel? Greșeala (în caz că e greșită informația) nu este a mea, este a celor care au publicat informația eronată în presă. Eu doar am preluat-o și am adăugat-o în articol. Luăm date din surse, nu le inventăm. —  Ark  (discuție) 10 decembrie 2009 02:29 (EET)

  PDVN: articol dezechilibrat[modificare sursă]

  Articolul e dezechilibrat prin lipsa unei sectiuni Aprecieri critice care să contrabalaseze sectiunea Monument omagial. Aceasta sectiune a fost indepartata nejustificat din articol.--84.232.141.36 (discuție) 25 ianuarie 2011 20:52 (EET)

  Se pare că nu prea e luată in considerare pagina de discutii, unii utilizatori revenind la o formă non-PDVN.--86.125.163.98 (discuție) 6 februarie 2011 00:46 (EET)

  Controverse[modificare sursă]

  26 Februarie 2007 - Elena Udrea a intrat si in grupul de interese al fostilor sefi de servicii secrete din firmele Niro, al caror patron este Nicolae Dumitru, finul fratilor Camataru, potrivit Grupului de Investigatii Politice (GIP). Primul nominalizat de GIP este Dan Gheorghe, directorul general al SC NIRO ‘95 IMPEX SA, fostul sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215). Octavian Cornateanu este directorul administrativ al SC NIRO ‘95 IMPEX SA si a fost seful Sectorului Crima Organizata din serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0962, fosta UM 0215). GIP il nominalizeaza si pe Mugur Preda, fost sef la „Doi si’un sfert” Prahova. [1]

  16 Septembrie 2008 - Mircea Marian: "Udrea nu face acum decât să copieze metodele cu care cei de la PSD au manipulat, ani la rând, acest electorat: pomeni pentru cei săraci, mediatizate intens". [2]

  23 septembrie 2009 - Comisia parlamentară de anchetă privind cheltuielile efectuate de Ministerul Turismului pentru organizarea Zilei Tineretului solicită Camerei Deputaților să aprobe revocarea din funcție a ministrului Elena Udrea, precum și începerea urmării penale împotriva acesteia, a anunțat, miercuri, președintele comisiei, Ludovic Orban. [3] [4] Reacție: Ludovic Orban este "Ludovic Organ", în sesizarea semnată de Elena Udrea. [5] Reacție: 19 August 2009 - Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie a confirmat, marti, pentru Mediafax, ca ministrul Turismului, Elena Udrea, a depus o plingere împotriva liberalului Ludovic Orban, pe care îl acuza de abuz în serviciu contra interesului public, reclamatia fiind înregistrata. [6] Conex: scandalul înregistrarea: Ministrul Turismului Elena Udrea a luat decizia, luni, ca nici ea și niciun reprezentant al Ministerului să nu participe la audierile din comisia parlamentară, după ce în presă au apărut înregistrări privind unele discuții desfășurate între membrii comisiei în data de 13 august. [7] [8] [9] 24 Februarie 2010 - Dosarul „Udrea”, îngropat definitiv de parlament [10] [11]

  5 decembrie 2011 - Elena Udrea semnează contracte de sute de milioane de euro din bani de la bugetul de stat pentru asfaltangiii regimului Băsescu-PDL. Cel mai recent și mai scandalos exemplu de acest fel datează din 18 octombrie 2010, atunci când ministerul Elenei Udrea a atribuit prin încredințare directă un contract în valoare de 781.492.374 de lei, fără TVA (180 de milioane de euro), firmei Romstrade. [12]

  Potrivit dezvăluirilor făcute de postul Antena 3 duminică, 31 august, pe listă se află ncă o investiție cu cântec, cea în complexul „La Stejarii”. Jurnaliștii de la Antena 3 au dat publicității un document semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, varianta Liviu Dragnea, care se referă la această investiție, făcută pe vremea când la conducerea ministerului se afla Elena Udrea, pe atunci membră a PDL.


  plagiat

  Critici[modificare sursă]

  Conexiuni[modificare sursă]

  Familia[modificare sursă]

  23 Februarie 2008 - Alin Cocoș, fiul vitreg al Elenei Udrea, a fost implicat, aseară, într-un accident rutier deosebit de violent, în care o femeie de 32 de ani și un copil de 2 ani și-au pierdut viața. [14]

  Elena Udrea în artă[modificare sursă]

  Pictorița Marilena Murariu, care este și muzeograf și expert acreditat de Ministerul Culturii, a realizat o serie de picturi cu cele mai faimoase Elene din istoria României, pe care le-a inclus în expoziția de pictură „Despre Elena în general". Adevărul, 20 mai 2011

  Tabloul în care ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, este reprezentată în brațele primarului municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, de artistul Ștefan Potop. Gândul, 17.06.2011

  Expoziția lui Tara (von Neudorf), „National Bitch“, de la Anaid Art Gallery, are drept „cal de bătaie“ seria de Elene fatidice care marchează istoria României. Adevărul, 21 iunie 2011

  Piesă de teatru - [15] [16] [17]

  Pictoriale[modificare sursă]

  Interviuri[modificare sursă]

  Imaginea publică[modificare sursă]

  Afaceri[modificare sursă]

  Activitatea[modificare sursă]

  Consilier prezidențial[modificare sursă]

  Modificări Alina Salitrarovici[modificare sursă]

  Alina Salitrarovici a modificat drastic acum câteva luni articolul, fără să adauge referințe, ștergând altele în schimb. Tonul articolului este ușor elogios, dar nu știu dacă e cazul sau nu să fac un revert direct. —Andreidiscuţie 11 decembrie 2012 14:32 (EET)

  Secțiunea Candidată pentru președinția PDL[modificare sursă]

  (comentariu adus din textul articolului) E chiar așa importantă această secțiune? Adică, să ne gândim în perspectivă, la 2 ani după alegerile interne din PDL, indiferent dacă Udrea câștigă sau nu, tot întorsul pe dos al unei fraze spuse la un moment dat de Băsescu va mai fi relevant pentru biografia Elenei Udrea? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Andrei Stroe (discuție • contribuții).

  E într-adevăr detaliată, dar e important că Udrea e susținută de T.B. și fără citate ar fi flaguit cineva ca judecată de valoare afirmația. Am vrut să fiu pedant și să subliniez și echivocul, pentru că am urmărit ce s-a întâmplat la articolul Traian Băsescu anul trecut. Am observat apoi că adăugase cineva și chestiunea cu Boc, care era o glumă a lui Băsescu și era ca nuca în perete. De asemenea mi se pare exagerat să fie făcut subcapitol din părerea lui Băsescu, este iarăși intervenția altcuiva. Altfel, nu îmi pot decât dori ca în doi ani problema să fie lungimea excesivă a textului și nevoia de triere. O să aduc acum paragraful în forma în care l-am lăsat și o să îl mai țin la curent. Oricum, articolul are acum probleme mai mari. Mai e de curățat din biografia romanțată. --Hype supper (discuție) 21 februarie 2013 21:39 (EET)
  Una din probleme, și acum, și în trecut, este și a fost relevanța unor informații. Din atitudinea președintelui, mie îmi pare că ar susține pe oricine i se opune lui Blaga, nu neapărat pe Udrea. —Andreidiscuţie 22 februarie 2013 10:18 (EET)
  Tot în interviu i-a înțepat și pe „reformiști”, sugerând că nu îi votează nimeni. Deci a numit alternativa intelectuală neviabilă, cu Blaga a șters pe jos două ore, deci oare cine mai rămâne? :) Plus că politica română este o chestie clientelistă, cu ierarhii precise, de-asta se și folosește și expresia „omul lui cutare” atât de des. Nu cred că Băsescu ar susține pe oricine, și Udrea a fost văzută dintotdeauna drept apropiată a sa.
  Oricum, deși asta e părerea mea, paragraful nu era scris să sugereze asta, ci era destul de echilibrat. Am readăugat și chestiunea cu Boc, așa că nu cred că poate nimeni să ridice obiecții asupra neutralității. Asupra relevanței putem discuta din nou după alegeri, timpul o să pună lucrurile în perspectivă. Cert este că restul articolului are probleme mult mai grave. --Hype supper (discuție) 22 februarie 2013 12:16 (EET)

  Analiza afiselor electorale ale subiectului[modificare sursă]

  Se poate mentiona in articol analiza afișelor electorale ale persoanei publice Udrea de către Cristian Tudor Popescu?--86.123.118.165 (discuție) 31 ianuarie 2016 00:06 (EET)

  Nu știu despre ce e vorba, dar după cum sună nu cred că „analizele” lui CTP aduc vreun aport: CTP este cunoscut că scrie cu talent literar, care uneori degenerează în grobianism, că face judecăți categorice menite să stârnească controverse, ceea ce-i vinde(a) ziarul. Dacă doriți să dezvoltați articolul, căutați după numele ei în arhiva unui ziar central ca hotnews.ro și rezumați fapte, chestii pe care le-a făcut, cât mai puține interpretări și „analize” de presă. --Mihai (discuție) 31 ianuarie 2016 00:56 (EET)
  Undeva trebuie menționate informațiile acestea, aici (la secțiunea Controverse sau Candidatură) sau pe pagina CTP-ului. Stilul incisiv al CTP-ului, un jurnalist de anvergură, e relevant despre o persoană publică ca Udrea. Dacă ar fi fost un ziarist mai obscur (neica nimeni) ar fi fost valabil argumentul dv despre cât mai puține interpretări și „analize” de presă. In plus mai e implicată o altă persoană publică, oarecum apropiată subiectului, Silviu P.--86.123.118.165 (discuție) 31 ianuarie 2016 01:15 (EET)
  Depinde de ceea ce doriți să scrieți exact. --Mihai (discuție) 31 ianuarie 2016 01:24 (EET)
  O relatare sau semnalare scurtă intr-un stil neutru despre aspectele mai controversate ale candidaturii de genul CTP (un cunoscut ziarist) a comentat critic calitatea și repertoriul recuzitei afișelor electorale ale candidatei Udrea.--86.123.118.165 (discuție) 31 ianuarie 2016 01:29 (EET)