Discuție:Daniel David

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

EU AM CONTRIBUIT LA CREAREA BLOGULUI. VAD CA PARTEA NEUTRA ESTE PERCEPUTA OK DE COMENTATORI (AM MAI MODIFICAT UN PIC CONTINUTUl SA FIE SI MAI OK), NOTABILITATEA ESTE IN FAPTUL CA ESTE O PERSONALITATE DE EXCEPTIE IN PSIHOLGOIE, PRIN REALIZARILE IN PREMIERA DIN TARA, FOST CONSILIER DE MINISTRU. BIBLIOGRAFIA MI SE PARE OK, TOATE LINKURIFE FUNCTIONAD. ASTFEL AM DAT O FORMA FINAL ARTICOLULUI.


Nu prea inteleg cum se scrie pe aici dar fac ca ceilalti. Eu am ajuns la pagina wikipedia a domnului David de pe blogul sau stiind ca este un posibil candidat de rector. M-a intrigat chestia nu Neutru si vreau sa vad cum merg lucrurile min wikipedia. Prezentare pare OK si argumentata si intr-un limba corect scris. Nu vad probleme. Serus (de la un bucurestean).

Eu sunt psiholog la sectia maghiara si am mai avut contributii la articol. Il cunosc pe profesor mai indirect, din formare, nu din cursuri directe. Mie mi se pare corecta si neutra articolul. Ceele spuse nu sunt decat descrieri a unor realizari cu linkuri. Sigur, poate sa para la unii neneutru ca domnul David chiar are realizarie exceptionale pentru varsta lui. Nu sterg acum eticheta sa mai vedem ce spun si altii. Anna


Am (Oana, SUA) upgradat linkurile in text si am aduga cateva informatii noi. Ca fosta studenta a profesorului David, mi-a facut placere sa vad (si prin linkuri) ca avem si in tara un profesor in psihologie, de talie internationala. Tinand cont ca psihologia este o stiinta cu intreruperi in tara, reluata stabil dupa revolutie, acest lucru este chiar foarte de apreciat.

Modificare 1.07.2009 (Alexandra). Am vrut de mult sa restructurez pagina deoarece fiecare punand cateva idei specifice s-a facut un talmes balmes in prezentare, intrandu-se în detalii se pierdeau ideile majore. Nu am avut timp si nici multa hotarare. Vazand insa cerinta wiki pentru a contribui la corectarea si detalierea articolului iatama...Am pastrat doar ideile mari, pe care le-am legat de anumite argumente, stergand restul (daca cineva crede ca am sters ceva relevant poate sa readauge). O sa mai revin cu cateva modificari pe parcurs.


Domnule Tatar: Ma bucur sa vad ca ati reusit sa completati pagina pentru profesorul David. Si eu si cativa colegi am mai incercat sa completam aceasta pagina dar mereu mesajul era sters (probabil ca nu respectam vreo procedura sau pasii de autentificare). Sunt de acord cu prezentarea facuta de dvs. (textul propus de mine era similar cu al dvs. - cred ca l-ati luat ca si mine din CV dansului public si din alte site-uri unde este prezentat -). dar imi voi permite sa fac cateva modificari mici pentru o mai corecta identificare a informatiei.

Marcel Mihai, Psiholog, CJ, Cluj-Napoca. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 81.196.151.33 (discuție • contribuții).

Bună! Articolul precedent nu a fost pur și simplu șters ci mutat de la Daniel DAVID la Daniel David, așa cum v-ați aștepta să găsiți numele unei persoane într-o enciclopedie. Mulțumim.--—Radufan 19 martie 2007 20:07 (EET)[răspunde]

Ma intreb daca se pot pune si informatii evaluative despre domnul profesor? Spre exemplu, ca studentii il considera cel mai bun si mai interesant profesor al lor etc.

Eu zic ca poti pune daca ai niste date. Stiu ca cere evaluari dupa cursuri si workshopuri asa ca i le poti cere ca sa vezi ce se spune acolo (nu cred ca te-ar refuza, asa cum il cunosc). Eu am sa postez niste selectii de aforisme (uneori produce niste spuse extrem de interesante) din cursurile dansului. (Anca) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.85 (discuție • contribuții).

Buna ziua tuturor:

Numele meu este Daniel David si am gasit pe interent acest articol in urma cu ceva timp. L-am urmarit si mi-a luat ceva timp pana am inteles cum functioneaza si ca el reprezinta un fel de "contributie colectiva de simt comun". Ma onoreaza cele scrise si va multumesc. Imi voi permite totusi sa sterg cateva comentarii pe care le voi mentiona aici explicit, care cred ca sunt prea pozitive pentru ceea ce am facut (le multumesc celor care cred asta) si sa fac niste corecturi acolo unde citarile nu sunt clare. Sper ca regulamentul permite acest lucru: ca autor de text, tinand cont ca se refera la mine, nu voi adauga text ci doar voi sterge ceea ce cred ca este prea pozitiv (textul negativ am sa-l las asa cum apare, cand va apare si daca va apare) si voi corecta cateva date personale pe care clar ca eu le cunosc cel mai bine.

Cu deosebita consideratie, Dr. Daniel David. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 81.196.151.33 (discuție • contribuții).

Am sters urmatorul text "...considerat de comunitatea sa profesională ca o "minte minunată" și o "personalitate briliantă", [Dr. Aaron Beck: "...I do consider him one of the most knowledgeable people in regard to the basic cognitive science underlying cognitive therapy..."; vezi la www.psychotherapy.ro] cu o abilitate deosebită în a vedea lucrurile banale într-o manieră extraordinară și de a face lucurile extraordinare cu o naturalețe șocantă..." Este drept ca Dr. Beck a spus acest lucru dar nu doresc sa-l postam peste tot (este pe site-ul personal). Daniel David. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 81.196.151.33 (discuție • contribuții).

Imi cer scuze, eu am scris acest text nestiind ca trebuie sa fiu mai atent la neutralitate: am luat informatiile de pe net si din alocutiunile celor care v-au dat diverse premii si la care am participat si eu (Mircea, Turda). Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.79.125.134 (discuție • contribuții).

Bravo Daniel si pentru articol si pentru entuziasmul si admiratia pe care le trezesti in cei din jurul tau cat si pentru modestie. Mi-ar place si mie sa am asa sustinatori. Un prieten de breasla, Mai discutam. (Dr. Ardelean Florin). Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.123.87.200 (discuție • contribuții).

Marian,intrebare: De ce s-au sters aforismele academice ale domnului David? Ele completau in mod interesant si informativ personalitatea dansului si au reprezentat efortul unui numar mare de studenti si oameni care i-au audiat cursurile? Acum sunt pierdute si nu mai exista inregistrate! Este pacat.
Voi completa in profilul dansului cateva idei care trebuie reliefate. Spre exemplu, este fondatorul scolii de psihoterapii cognitive si comportamentale din Romania. Chiar daca sunt si altii care sunt implicati in acest domeniu, cei mai multi sunt elevii lui, iar institutional (asta inseamna scoala) este cel care a creat o scoala cu toate componentele: (a) profesional-Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale,(b) academic-Catedra de specialitatea de la Cluj,(c) cercetare-Institutul de la Cluj si numeroase granturi pe aceasta tema. Este singurul care a invata de la sursa acest demers asa ca merita recunoscut ca cel care a fondat aceasta orientare in Romania pe baze moderne si serioase. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.81.153.233 (discuție • contribuții).

Am actualiza informatiile despre domnul profesor David (Alin, UBB). Marian, am salvat eu aforismele, asa ca ma poti contacta la barutu17@yahoo.com daca le doresti. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.84 (discuție • contribuții).

Anca: sunt din Bucuresti, fosta studenta a profesorului David, si am reactualizat azi 5.04.2008 cateva informatii, pornind de la CV-ul domnului profesor. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.76.51.172 (discuție • contribuții).

Ton, notabilitate și referințe[modificare sursă]

Subiectul pare notabil, dar acest lucru trebuie dovedit prin referințe la surse de încredere, care aici lipsesc. Stilul hagiografic și tonul sunt nepotrivite pentru o enciclopedie și stârnesc îndoieli referitor la WP:PDVN. Articolul se cere rescris. -- Victor Blacus (discuție) 27 octombrie 2011 20:55 (EEST)[răspunde]

Am repus etichetele înainte de a vedea ce e scris aici. Sunt de acord cu cele de mai sus. Articolul este de o slabă calitate cu un ton nepotrivit, fără referințe pentru susținerea notabilității, legături web aruncate aiurea în text etc. Pentru susținerea notabilității în acest domeniu este nevoie și de opinii a altor specialiști în domeniu despre subiectul articolului. Până nu le vedem eticheta notabilitate va rămâne. --Silenzio (discuție) 10 noiembrie 2013 03:16 (EET)[răspunde]