Discuție Utilizator:81.196.151.33

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de Placet experiri în subiectul Invitație

Bună ziua[modificare sursă]

Am dat revert la ultimele dvs contribuţii de la art Psihoterapie. Definiţia introdusă de mine este conformă cu Declaratia AEP si CMP privind Drepturile la psihoterapie adoptata în luna iunie a.c. la Cea de-a 8-a Conferinta care a avut loc la Paris conform http://www.psihoterapie.ro/. Dacă consideraţi că sunt necesare completări la definiţia existentă puteţi să le efectuaţi, dar respectând posibilitatea de verificare a informaţiilor. Vedeţi şi Wikipedia:Surse_de_încredere. Toate cele bune. -- Pixi discuţie 9 octombrie 2006 14:13 (EEST)Răspunde

Definitia prezentata nu este corect interpretata si/sau tradusa. La FRP apare ca "Psihoterapia - domeniu interdisciplinar - situat la granita dintre medicina si psihologie este o modalitate de tratament psihologic, prin mijloace si metodologii stiintifice, in cadru clinic si teoretic, centrata pe reducerea unor simptome sau comportamente disfunctionale, pe reechilibrarea si reconstructia personalitatii. Psihoterapia îsi gaseste aplicare în tratamentul majoritatii bolilor psihice, în cazul unor boli somatice cu o importanta componenta psihica, precum si în situatiile de normalitate în vederea optimizarii proceselor volitive (de vointa) si afective, ca si performantelor fizice, psihice sau intelectuale." La EAP (AEP) apare ca "(1) The practice of psychotherapy is the comprehensive, conscious and planned treatment of psychosocial, psychosomatic and behavioural disturbances or states of suffering with scientific psychotherapeutic methods, through an interaction between one or more persons being treated, and one or more psychotherapists, with the aim of relieving disturbing attitudes to change, and to promote the maturation, development and health of the treated person. It requires both a general and a specific training/education.". Asadar, definitia prezentat anterior de mine este mai relevanta, cred eu atat prin prisma literaturii cat si a forurilor profesionale.

Invitație[modificare sursă]

Bine ați venit la Wikipedia! Am remarcat contribuția dumneavoastră și țin să vă mulțumesc. După cum ați văzut, la acest proiect poate participa orice persoană bine intenționată.

Vă recomand să vă alegeți un nume de utilizator și să vă înregistrați. Deschiderea unui cont la Wikipedia nu costă nimic și nu necesită nici un fel de informații personale; în plus veți beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină personală, propria pagină de discuții, o listă de articole urmărite, posibilitatea de trimitere de imagini, protejarea adresei IP etc.

Sper să vă placă acest proiect și să vă alăturați. Dacă aveți nelămuriri puteți vizita paginile Bun venit, Ajutor și Portalul comunității sau puteți pune întrebări la Cafenea ori la pagina mea de discuții. Vă așteptăm. --placet D 1 decembrie 2007 15:30 (EET)Răspunde

raspuns Daniel David: Eu cred ca este bine sa stam alaturi de definitia psihoterapiei acceptata de Colegiul Psihologilor din Romania, care este forul legal care reglementeaza psihoterapia in Romania. Ca membru al FRP nu am insa nimic impotriva sa punem alaturi si alte definitii oferite de FRP (si EAP sau WCP) care spun, pe o linie similara, ca "....". Pentru informarea dvs.: din pacate EAP este inca doar unul dintre multele forurile profesionale din UE pentru psihoterapie, toate avand insa statutul de organizatii non-profit. Nu sunt asadar reprezentanti autorizati/legali ai UE in acest domeniu, desi si eu imi doresc si fac tot posibilul sa avem astfel de reprezentanti (ex. EAP) la nivelul UE.