Discuție:Corupție politică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Manualul de stil[modificare sursă]

În manualul de stil se recomandă: Orice articol trebuie să înceapă cu o introducere, fără titlu de secțiune, care să definească subiectul articolului și să stabilească generic contextul acestuia. În această definiție, de preferat încă în prima frază, numele articolului trebuie să apară scris din nou cu caractere aldine, ca parte a frazei. Dar prezentul articol începe cu o definiție (mai mult sau mai puțin reușită) a anticorupției, în loc să definească noțiunea de corupție politică. --Bătrânul (discuție) 5 februarie 2014 12:14 (EET)

Yes check.svg Realizat--Keshetsven (discuție) 5 februarie 2014 12:17 (EET)

[Later edit]: între timp s-au efectuat corecțiile necesare. Acum e mult mai bine. --Bătrânul (discuție) 5 februarie 2014 12:16 (EET)

Inițial titlul paginii a fost „Anticorupție”, iar conținutul era conform titlului. Apoi... da' uitați-vă în istoric. --Turbojet 5 februarie 2014 12:28 (EET)
Știam despre redenumirea din 3 februarie a.c., dar am vrut ca această mică intervenție să fie un fel de îndemn pentru completarea articolului (eu nu „mă bag” în subiecte contemporane...). Oricum, după completările făcute de Keshetsven, dezvoltarea articolului este pe calea cea bună. Succes! --Bătrânul (discuție) 5 februarie 2014 12:41 (EET)
Păi atunci să creăm pagina „Anticorupție”, folosind o parte din vechiul conținut, că e un subiect legitim și nu se referă doar la politicieni. În ziare sunt o droaie de semnalări de funcționari (unii publici) corupți, iar articolul ar putea prezenta modul în care se combate și această situație. --Turbojet 5 februarie 2014 14:41 (EET)
Eu am făcut redenumirea, când articolul era doar o definiție șchioapă, ca să pun de acord legăturile interwiki (articole și categorii). -- Victor Blacus (discuție) 5 februarie 2014 14:53 (EET)