Discuție:Atentatul din Orlando (2016)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Symbol unsupport vote.svg
Atentatul din Orlando (2016) a fost nominalizat ca articol bun la categoria Diverse, dar nu a îndeplinit criteriile obligatorii la acea vreme. Mai jos puteți găsi sugestii cu privire la modul în care puteți îmbunătăți articolul. Odată luate în considerare, articolul va putea fi renominalizat. Dacă nu sunteți de acord cu respingerea articolului, puteți începe un proces de reevaluare

Versiune evaluată: 23 august 2016

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Atentatul din Orlando (2016)/AB1. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Părerea mea este că:

  • nominalizarea este prematură în lipsa finalizării anchetei (care va dura), dat fiind că în funcție de aceasta, contextul și concluziile oficiale pot evolua. Mandatorii pentru un transparența întregului fir al eventimentelor de la cauză la efect vor fi rapoartele finale emise de instituțiile din domeniu.
  • mai poate evolua și numărul de victime (nu știm așadar numărul final al decedaților), un minim de 3 luni de la atentat (preferabil 6) - pentru a trece timpul necesar atingerii stabilității clinice a victimelor cu leziuni semnificative aflate în viață, fiind de dorit. Capitolului despre victime trebuie astfel construit, astfel încât să delimiteze clar grupul de decedați și efectele asociate cu invaliditate pe timp mediu și lung asupra celor care au supraviețuit

Fără cele 2 condiții de mai sus, articolul este incomplet și nu este stabil.

Mai sunt necesare

  • inserarea unui capitol care să aibă ca subiect asistența la fața locului și ulterioară a victimelor
  • o evntuală tratare a subiectului legată de efectele în plan politic, instituțional și social, dacă se află cumva în corelație cu valul de atentate de inspirație islamică din perioada dată (concluziile finale oficiale sunt astfel necesare)

În plus nu este clar dacă cineva se va angaja sau nu în acest moment să dezvolte articolul până la final. Există un risc care nu este neglijabil, ca odată cu promovarea în prim plan a altor subiecte, finalul articolului să fie unul necunoscut. Nu avem deci suficiente argumente ca punerea articolului "în așteptare" să fie o procedură eficientă. --Accipiter Q. Gentilis(D) 20 august 2016 13:27 (EEST)

Articol nepromovat.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 august 2016 20:53 (EEST)