Dilema veche

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Dilema Veche)
Jump to navigation Jump to search
Dilema veche
Dilema veche logo.png
Dilema veche logo.png
Mircea Vasilescu
CategorieCultură
FrecvențăSăptămânal
Tiraj31,000
CompanieAdevărul Holding
ȚarăRomânia
LimbăRomână
Site webdilemaveche.ro
Prezență online

Dilema veche (fostă Dilema) este o revistă săptămânală de cultură fondată de Andrei Pleșu, Tita Chiper, Zigu Ornea, Mircea Vasilescu și Radu Cosașu în ianuarie 1993, specializată în numere tematice. Este singura revistă post-1989 cu un format original care pune accentul pe eseu, dezbaterea de idei și publicistica literară. De-a lungul timpului dețin rubrici în Dilema scriitorii Radu Cosașu, Andrei Pleșu, Mircea Vasilescu, Dumitru Solomon sau Zigu Ornea, precum și Mircea Iorgulescu, Octavian Paler, Bogdan Ghiu și Ștefan Augustin Doinaș[1]. Dilema a deținut și suplimente literare: revista Vineri, și mai târziu, revista Dilemateca.

Revista a fost editată de Fundația Culturală Română până la 1 ianuarie 2004 sub numele Dilema'.[2][3] Pe 16 ianuarie 2004 a apărut primul număr sub noua denumire, Dilema Veche, cu aceeași echipă redacțională și editată în regim privat, după o demisie generală datorată presiunilor politice pe care le făcea conducerea Fundației Culturale Române (care între timp devenise Institutul Cultural Român). În prezent, revista face parte din trustul Adevărul Holding. Dilema Veche apare săptămânal, joi, și are acoperire națională.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ FOCUS: 20 de ani de ziare – între idealismul dat de libertate și afacere, în capitalism, 23 dec 2009, mediafax.ro, accesat la 16 septembrie 2010
  2. ^ Pe redactorii Dilemei i-a apucat constiinta, 5 ianuarie 2004, Adevărul, accesat la 20 martie 2013
  3. ^ Apolitic, inodor, incolor, asa-i place puterii, 6 ianuarie 2004, Evenimentul zilei, accesat la 20 martie 2013

Legături externe[modificare | modificare sursă]


&