Chicken Invaders

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Chicken Invaders

Dezvoltator(i) InterAction Studios
Designer(i) InterAction Studios
Platformă Linux
Microsoft Windows
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansare 1999 (Chicken Invaders)
2002 (Chicken Invaders 2: The Next Wave)
2006 (Chicken Invaders 3: Revenge of the Yolk)
2010 (Chicken Invaders 4: Ultimate Omelette)
2014 (Chicken Invaders 5: Cluck of the Dark Side)
Genuri shoot 'em up[*]
științifico-fantastic  Modificați la Wikidata
Moduri 1-2 Players (Episodes 1 & 2)
1-4 Players (Episodes 3, 4 & 5)
Rookie (Episodes 3, 4 & 5)
Veteran (Episodes 3, 4 & 5)
Superstar Hero (Episodes 3, 4 & 5)
Media Internet  Modificați la Wikidata
Control Tastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online

Chicken Invaders este o serie de jocuri de acțiune în spațiu, dezvoltată de InterAction Studios pentru Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android, iPhone și Windows Phone.

Chicken Invaders[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders a fost lansat în 1999 și este primul joc din serie.Scopul este de a împușca găinile extraterestre care atacă Pământul.Deasemenea,există și nivele cu asteroizi.Jucătorul controlează o navă spațială mișcându-se la stânga și la dreapta,trăgând în găini cu o armă verde.Când o găină este împușcată,un copan va apărea,iar jucătorul trebuie să colecteze cât mai multe pentru a obține rachete,care sunt mai puternice decât arma obișnuită și sunt limtate.Deasemenea,jucătorul va trebui să colecteze cadouri verzi pentru a-și îmbunătăți arma.La finalul rundei,apare un șef care este puțin mai greu de învins.Inițial,gameplay-ul nu a fost prea complex.Se poate trișa în acest joc cu ajutorul anumitor taste. Jocul Este sungurul lansat doar pe microsoft Windows si vine doar in versiunea originala Jocul poate fii descărcat gratuit de pe site-ul oficial [1]

Chicken Invaders: The Next Wave[modificare | modificare sursă]

Al doilea joc din serie,Chicken Invaders: The Next Wave,a fost lansat în 2002. Găinile se întorc și atacă Sistemul Solar.Jocul are încă două arme - Laser Cannon și Neutron Gun,arma precedentă fiind Ion Blaster care era verde,acum este roșie.Armele sunt sub formă de cadouri care au aceeași culoare ca și arma.Un nou bonus este introdus care are trei culori - roșu,verde și galben care îmbunătățește arma jucătorului.De această dată,jucătorul se poate mișca și în sus.Controalele se pot schimba din opțiuni.Este un nivel doar cu asteroizi,acesta fiind centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter.Noi șefi au apărut,precum și o ediție specială de Crăciun.La penultimul nivel din fiecare rundă este un O.Z.N cu bonusuri,dar de multe ori păcălește jucătorul spunând: No bonus!

Chicken Invaders: Revenge of the Yolk[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders: Revenge of the Yolk este al treilea joc din serie.Jocul a fost lansat doar în ediția de Crăciun în 2006,apoi în ediție normală în 2007 și în 2010 a fost lansat ediția de Paști.Se reîntorc găinile dar cu o construcție foarte periculoasă,The Yolk-Star,acesta fiind șef la ultimul nivel.Jocul are 120 de nivele,arme noi au fost introduse,precum Vulcan Chaingun,Lighting Frier,Plasma Rifle și Utensil Poker.Armele se supraîncălzesc dacă jucătorul trage încontinuu și va trebui să aștepte câteva secunde să se răcească,fiind vulnerabil în nivelele aglomerate.Gameplay-ul a fost radical îmbunătățit precum și grafica.Jucătorul obține medalii dacă îndeplinește anumite obiective,și deblochează lucruri noi terminând jocul pe dificultăți diferite.Dificultățile sunt Rookie - Ușor,Veteran - Mediu și Superstar Hero - greu.A fos introdusă muzica pe fundal făcând gameplay-ul mai distractiv.Este și un nivel cu comete de asemenea.Noi șefi au apărut precum U.C.O - Unidentified Chicken Object - Obiect de Pui Neidentificat,Oul necunoscut,Găina care se dezbracă,Gemenii,Gaina clasică și alții.La penultimul nivel din fiecare rundă,sunt niște comori în care sunt bani sau powerup-uri.

Lista șefilor[modificare | modificare sursă]

Mai jos veți găsi șefii din Chicken Invaders 2 și 3.

Comandatul este un șef nu foarte periculos. Apare în nivelul 10. O grupă este foarte greu.

Șeful Clasic apare în 2 și 3. El este puțin greu de învins. O grupă este greu.

Oul Mamă este șefa mare care apare în 2 și apare o data în 3. Este greu de învins. La finalul lui 2 este distrusă. Apare și în 3. Este ușor de învins.

U.C.O este un OZN care are lasere și ouă. Apare doar în 3. În interiorul OZN-ului se vede o găina concentrată la butoane. Este distrusă în nivelul cu asteroizi în flăcări.

Șeful nud este o găina care poartă haine care trebuie scoase. Apare de trei ori.

Yolk Star este ultimul șef Chicken Invaders 3. Este foarte greu de învins. După ce coajă este distrusă se vede oul-ochi care vrea să te atace. În cele din urmă, este distrus.

Oul necunoscut din oțel apare doar în nivelul cu comete. Este greu de învins. O poți distruge repede cu rachetele.

Coduri în Chicken Invaders 3[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders și Chicken Invaders 2 au Cheat-uri. Când a fost lansat Chicken Invaders 3, Cheats-urile sunt numai în versiunea originală cumpărată de la InterAction.Deasemenea,cheats-urile sunt disponibile și în 4 și 5.

Rating-uri[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders nu are rating. Nu se știe precis dacă are rating. Jocul nu este violent. Ar putea fi de la ESRB Everyone și de la PEGI 3+.

Chicken Invaders 4: Ultimate Omelette[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders 4: Ultimate Omlette este noul joc.Se poate descăca versiunea demo de pe site-ul oficial.A fost lansat în 2010.Puii se reîntorc cu o nouă invenție,tunul cu ouă.De data aceasta,au fost introduși sateliții,care sunt temporari și se obțin dintr-un container extraterestru la penultimul nivel din fiecare rundă.Sateliții sunt niște arme mai puternice decât cele obișnuite,dar mai slabe decât rachetele.În acest joc,gameplay-ul a fost îmbunătățit iar.Nava spațială,în unele nivele,își modifică poziția.Este un nivel doar cu pene de pui.Noi arme - Photon Swarm,Boron Railgun,Positron Stream.Noi șefi - Șeful virtual,Robotul bucătar,Oul gigant,Tunul cu ouă și alții.Este și o ediție de Crăciun,una de Paști și una de Ziua Recunoștinței.Jucătorul trebuie să colecteze chei,pentru a debloca lucruri noi.

Chicken Invaders 5: Cluck of the Dark Side[modificare | modificare sursă]

Chicken Invaders 5: Cluck of the Dark Side este cel mai nou joc din serie.A fost lansat în 2015.În acest joc îți poți personaliza nava cum vrei.Au apărut noi șefi - Meduza,Mașina de împrăștiat pene,Inima cristalelor,Cuibarul,Cubul de gheață,precum și noi arme - Corn Shotgun,Hypergun și Riddler.Acțiunea se petrece și pe alte planete,chiar și pe Pământ,nu doar în spațiu.Acest joc are Gameplay-ul cel mai dezvoltat din serie.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Cerințe sistem[modificare | modificare sursă]

Pentru a rula ultimul joc din seria Chicken Invaders,aveți nevoie de:

Microsoft Windows:

Windows XP/Vista/7/8/8.1/10

Procesor 1 GHz

512MB RAM

DirectX 8.0

Placă grafică 3D

Mac OS X 10.4:

Procesor Intel

512MB RAM

Linux 32-bit:

Procesor 1 GHz

512MB RAM

Accelerator OpenGL

SDL 1.2 (opțional)

iPhone,iPod,iPad:

iOS 6.0+

Android:

Android 2.3+

Windows Phone:

Windows Phone 8.0+

  1. ^ [www.interactionstudios.com „InterAction Studios”] Verificați valoarea |url= (help).