Assicurazioni Generali

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Assicurazioni Generali este cea mai mare companie de asigurari din Italia si a treia din lume, conform cifrei de afaceri. Compania a fost înființată în pe 26 decembrie 1831, la Trieste, sub numele 'Imperial Regia Privilegiata Compagnia di Assicurazioni Generali Austro-Italiche'. In acel moment, Trieste, orasul in care compania isi are si acum sediul central, era cel mai important port al Imperiului Austro-Ungar. Pe parcursul istoriei sale, Generali a crescut ca marime si importanta, devenind unul dintre cei mai mari asiguratori din Italia si din Europa Centrala. Incepand cu anul 2014, compania s-a clasat printre primele 50 de companii din topul Fortune Global 500 si, in 2015, pe pozitia 43 in clasamentul "Smartest Companies 2015" intocmit de Massachusetts Institute for Technology. Emblema companiei este Leul Sfantului Marcu.

Prezenta teritoriala[modificare | modificare sursă]

Compania Generali activeaza in principal in Europa, Asia si America de Sud, dar si in Orientul Mijlociu sau in Africa. Generali este lider de piata in Italia, si unul dintre cei mai importanti asiguratori ca volum de afaceri in Germania, Franta, Cehia, Ungaria sau Slovenia. In total, este prezent in peste 60 de tari de pe mapamond, cu ajutorul a aproape 76.000 de angajati din 460 de companii.

Cifra de afaceri[modificare | modificare sursă]

  • 2013: 65,88 miliarde euro
  • 2014: 70,43 miliarde euro
  • 2015: 74,16 miliarde euro

Generali în România[modificare | modificare sursă]

Istoria Grupului Generali in Romania a inceput in anul 1835, odata cu infiintarea primei sucursale la Braila, si avand, in principal, ca obiect de activitate, asigurarea marfurilor transportate. Societatea si-a mutat apoi sediul la Bucuresti, iar mai apoi si-a scimbat numele in GENERALA - Societate Romana de Asigurari Generale. In anul 1935, Generala devine numarul unu pe piata asigurarilor din Romania, fiind actionara la mai multe societati de asigurare din tara, precum: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana. In anul 1948, datorita contextului politic, Grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana si, implicit, din Romania. Dupa o pauza de 45 de ani, in anul 1993 Generali revine pe piata din Romania. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In 2007, Generali Romania se lanseaza pe recent infiintata piata a pensiilor private obligatorii din Romania, reusind performanta de a se situa, la doar un an de la lansarea companiei Generali Pensii. In 2009, Generali Asigurari a achizitionat compania Ardaf, cu care a si fuzionat in 2011, dand nastere Generali Romania, companie detinuta integral de Azzicurazioni Generali prin intermediul Generali CEE Holding.

In prezent, compania se afla printre primii 10 asiguratori din Romania, conform cifrei de afaceri, comercializand polite de asigurare de proprietati, accidente, raspundere civila, viata si investitii atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]