Allen Coliban

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Allen Coliban
Allen Coliban.png
Allen Coliban
Date personale
Născut (41 de ani) Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Senator al României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaBrașov

Partid politicUSR
Prezență online

Allen Coliban (n. ) este un politician român, ales în 2020 primar al municipiului Brașov . A fost sportiv de performanță (schi, curling, adventure racing, orientare) și a câștigat mai multe medalii în întrecerile naționale și internaționale[necesită citare]. În 2020, era senator, vicepreședinte al Uniunii Salvați România, președinte al Comisiei de Mediu a Senatului, vicepreședinte în Comisia de Transporturi și Infrastructură.

Allen Coliban a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universității Transilvania din Brașov. In timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020, Allen Coliban declarase in CV si absolvirea Facultatii de Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din București - in urma unei declaratii a unui prodecan al facultatii, s-a dovedit faptul ca Allen Coliban nu si-a finalizat studiile de licenta la aceasta facultate[1], aspect ce a fost omis intentionat in CV.

În calitate de parlamentar, a militat alături de partidul său pentru protejarea independenței justiției în perioada guvernării PSD din 2016–2019 și pentru protecția mediului.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Două facultăți”.