Exercițiu fizic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Activitate fizică)
Jump to navigation Jump to search
Alergare în apă
Antrenament cu greutati

Exercițiul fizic este performanța unei activități de a dezvolta sau menține o condiție fizică bună și o sănătate generală pentru organism.

Informații generale[modificare | modificare sursă]

Pentru fiecare exercițiu, mușchii sunt definiți ca fiind activi sau statici. Mușchii sunt considerați activi (sau principali), contractând și punând în mișcare o anumită structură a corpului. Sunt statice cele care fie ajută la contracție, fie încep să se miște, fac ca structura primară sau secundară să fie stabilă, ceea ce promovează mișcarea.

Există un număr mare de opțiuni pentru efectuarea unor exerciții fizice diferite - pentru oricare dintre ele există întotdeauna multe moduri diferite de a schimba mușchiul stimulator (prin schimbarea aderenței, poziția picioarelor, schimbarea vitezei de mișcare etc.).

Alegerea exercițiilor speciale, intensitatea acestora (greutatea aplicată atunci când sunt utilizate), volumul (numărul de abordări și repetări), durata și frecvența (numărul de lecții pe săptămână) sunt determinate pe baza abilităților și obiectivelor individuale ale unei persoane. Cea mai bună și mai eficientă modalitate de a decide cu privire la acest lucru este să consultați un specialist în domeniul sănătății (îmbunătățirea generală a sănătății, exerciții de rezistență) și să obțineți un program individual și recomandări care să țină cont de nevoile și oportunitățile individuale.

Tipuri de exerciții fizice[modificare | modificare sursă]

  • Exerciții de forță — tracțiunea este cea care urmărește creșterea masei musculare și dă o forță mai mare mușchilor.
  • Exercițiul cardiac — de exemplu, sărind pe loc, înotul este bun pentru inimă, îmbunătățește rezistența și reduce greutatea corporală.
  • Exercițiile de întindere a mușchilor vizează îmbunătățirea flexibilității corpului.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Sports icon.png  Acest articol despre sport este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui!