Yacine Elghorri

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Yacine Elghorri
Date personale
Născut1974 (50 de ani) Modificați la Wikidata
Paris, Franța Modificați la Wikidata
Cetățenie Franța Modificați la Wikidata
Ocupațieautor de benzi desenate[*]
designer de personaje[*]
ilustrator[*]
storyboard artist[*][[storyboard artist (person who creates storyboards for advertising agencies and film productions)|​]]
pictor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba franceză[1]
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiGobelins[*][[Gobelins (art school in France)|​]]  Modificați la Wikidata
Opere importanteFuturama, Titan A.E., Valérian et Laureline[*][[Valérian et Laureline (animated television series)|​]]  Modificați la Wikidata
Influențat deKatsuhiro Otomo[*][[Katsuhiro Otomo (Japanese manga artist, screenwriter and film director)|​]], Enki Bilal[*][[Enki Bilal (French comic book creator, comics artist and film director)|​]], Gustave Doré  Modificați la Wikidata
Site oficialhttp://www.yacine-elghorri.com/  Modificați la Wikidata
Prezență online

Yacine Elghorri (n. 1974, Paris, Franța) este un animator, ilustrator, artist storyboard, designer conceptual și artist de benzi desenate. A lucrat în Los Angeles la filme și benzi desenate precum „Futurama”, „Titan AE“, „Evolution”, „The Fantastic Four” și „Throught the Moebius Strip”. A colaborat la faimoasa revista de benzi desenate science fiction „Heavy Metal”, unde a creat două benzi desenate scurte, în alb și negru. Stilul său violent și agresiv a debutat în romanul grafic „Gunman” și este în continuare puternic influențat de artiști precum Moebius și Katsuhiro Otomo.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Născut la Paris, Yacine Elghorri și-a dorit dintotdeauna să lucreze fie în domeniul cărților de benzi desenate, fie în cel al filmului. După ce a absolvit liceul, a studiat arta animației la renumita școală de cinematografie Ecole de l'Image GOBELINS (Paris). Aici a realizat două spoturi animate pentru televiziune și a absolvit ca asistent de animație în 2D. Concentrându-se pe arta conceptuală și design, Yacine a lucrat la cateva seriale de televiziune („Flash Gordon”, „Lucky Luke” ) și a realizat benzi desenate pentru diverse reviste franceze.

În 1996 a decis să se mute în Statele Unite ale Americii pentru a lucra în industria filmului. S-a stabilit în Los Angeles la vârsta de 22 de ani și a lucrat pentru studiourile Rich Animation, DreamWorks și Twentieth Century Fox. Yacine și-a continuat cariera de artist de benzi desenate realizând scurte benzi desenate pentru revistele „Heavy Metal” și „Marvel Comics” (ediția 618, Incredible Hulks). A mai lucrat ca designer de concept și storyboard artist pentru câteva filme, seriale de televiziune și spoturi publicitare, precum: „Titan A.E”, „Evolution” (cu Phil Tippett), „Futurama” și „Seven Up”.

În 2000, Yacine Elghorri s-a întâlnit și a lucrat cu artistul francez Jean „Moebius” Giraud la producția 3D „Through the MOEBIUS strip”. În același an, îl întâlnește pe Jean-Claude Van Damme și lucrează ca designer de concept la filmele „Replicant” și „The Order”.

Yacine Elghorri locuiește în Paris. A lucrat de curând la un roman grafic nefinalizat, cu scriitorul Alejandro Jodorowsky. Romanul are la bază personaje din „The Incal”, o meta serie de benzi desenate science fiction, scrisă de Alejandro Jodorowsky și ilustrată de Moebius. A lucrat, de asemenea, cu scriitorul Jean Dufaux la realizarea unei serii de trei romane grafice intitulată „Medina”, care a atras atenția faimosului artist Philippe Druillet.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Benzi desenate[modificare | modificare sursă]

  • Gunman, editura Carabas, 2005
  • Bestial, carte pentru copii, editura Carabas, 2006
  • Factory, serie în 3 volume, editura Carabas, 2006–2009

Filme și seriale de televiziune[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Autoritatea BnF, accesat în