Puiu' mic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Puiu' mic
Chicken Little
Rsz 3d chicken little mic.jpg
Afișul filmului
Regizor Mark Dindal
Producător Randy Fullmer
Scenariu de Steve Bencich
Ron J. Friedman
Ron Anderson
Povestire de Mark Dindal
Mark Kennedy
Actori Zach Braff
Garry Marshall
Joan Cusack
Steve Zahn
Dan Molina
Amy Sedaris
Mark Walton
Muzică John Debney
Montaj Dan Molina
Studio Walt Disney Pictures
Walt Disney Feature Animation
Distribuitor Buena Vista Pictures
Premiera 3 octombrie 2005 (2005-10-03) (Los Angeles premiere) 4 noiembrie 2005 (2005-11-04) (United States)
Durata 81 de minute
Țara SUA
Limba originală engleză
Buget $150 milioane[1]
Încasări $314.432.837[1]
Website oficial Site web oficial
Pagina Cinemagia
Pagina IMDb

Puiu' mic este un film de animație din 2005, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial la de către Walt Disney Pictures.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Walt Disney Feature Animation adaugă o nouă dimensiune memorabilei sale galerii de personaje și povești minunate, dar și de inovații tehnice, cu "Puiu' mic", primul film artistic de animație realizat integral de acest studio pe computer.

Compania Disney, pionier în utilizarea computerelor pentru animație încă de la începuturile anilor 1980, își folosește încă o dată stilul cinematografic distinctiv și modul de abordare a acestui mediu extraordinar, în combinație cu o multitudine de inovații tehnice. Rezultatul este un film care surprinde cele mai bune calități ale animației Disney, împreună cu un look așa cum publicul nu a mai văzut până acum. “Puiu' mic” este prezentat în cinematografe selecte din întreaga Americă, în Disney Digital 3D ™, o experiență revoluționară, cu adevărat tridimensională.

Disney a colaborat cu celebra companie de efecte speciale Industrial Light & Magic (ILM) pentru a reda filmul în 3D, iar pelicula va fi proiectată utilizând sisteme Dolby® Digital Cinema , special instalate în acest scop.

Doar cerul este limita pentru producția Walt Disney Pictures “Puiu' mic”, o delicioasă comedie-aventură care conferă poveștii clasice o întorsătură satirică, sofisticată. A trecut de acum un an de la "nefericitul incident cu ghinda", când Puiu' Mic a provocat haos în orașul său natal, Oakey Oaks, susținând că se prăbușește cerul, după ce fusese lovit în cap de ceea ce părea totuși a fi o ghindă. Căzut la pământ, dar nu scos din jos, curajosul pui intră în echipa locală de baseball, în speranța de a-și reface reputația și de a câștiga respectul tatălui său, Buck Cluck.

Când datorită lui echipa câștigă un meci, Puiu' devine răsfățatul orașului. Abia a reușit însă campionul să se reabiliteze că este lovit în cap încă o dată. Și, de această dată, cerul chiar se prăbușește! Temându-se să fie încă o dată considerat nebun, el ezită să povestească și altora ce s-a întâmplat. În schimb, cere ajutorul celor mai apropiați prieteni ai săi - Runt of the Litter, Abby Mallard (alias Rățușca cea Urâtă și Peștele Ieșit din Apă) - în încercarea de a salva situația fără a arunca din nou orașul într-o stare de panică generală.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Au dublat în limbă română:

Alte voci:

Muzica

Studio dublaj: AGER FILM
Regie dialog: Anca Sigartău
Traducere: Florina Brădeanu
Regie și adaptare muzicală: Bogdan Giurgiu
Tehnician: Marian Constantin
Asistenți producție: Vilma Stan, Maria Frenț-Lung
Coordonator artistic: Aleksandra Sadowska
Versiunea în limbă română produsă de: DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Chicken Little (2005)”. Box Office Mojo. http://boxofficemojo.com/movies/?id=chickenlittle.htm. Accesat la 22 octombrie 2009. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Format:Mark Dindal