Dumbo (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Dumbo
Dumbo.jpg
Afișul filmului
Regizor Ben Sharpsteen
Producător Walt Disney
Povestire de Otto Englander
Joe Grant
Dick Huemer
Bazat pe Dumbo de
Helen Aberson
Narator John McLeish
Actori Edward Brophy
Herman Bing
Margaret Wright
Sterling Holloway
Cliff Edwards
Muzică Frank Churchill
Oliver Wallace
Studio Walt Disney Productions
Distribuitor RKO Radio Pictures
Premiera 23 octombrie 1941 (1941-10-23)
Durata 64 de minute
Țara Statele Unite
Limba originală engleză
Buget $950.000[1]
Încasări $1.600.000[2]
Pagina IMDb

Dumbo este un film de animație lansat pe 23 octombrie 1941 în Statele Unite, produs de Walt Disney, și regizat de Ben Sharpsteen. Este bazat pe povestirea omonimă a Helen Aberson și Harold Pearl. Este al 4-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.

Personaje principal este Jumbo Jr., un semi-antropomorfe elefant, care este cu cruzime poreclit Dumbo. De-a lungul cea mai mare parte a filmului, prietenul său adevărat numai, în afară de mama sa, este mouse-ul, Timotei - o relație de parodierea stereotipă animozitate între șoareci și elefanți.

Dumbo a fost făcută pentru a recupera pierderile financiare ale Fantasia. Filmul a fost criticat ca fiind rasista (liderul cioara din film este numit "Jim Crow"), dar este de asemenea considerat a fi una dintre cele mai frumoase filme Disney. A fost o urmărirea deliberată de simplitate și economiei pentru studioul Disney, iar acum este în general considerată ca fiind un clasic de animatie. Puțin 64 minute, acesta este unul dintre cel mai scurt Disney caracteristici animate.

200pxAfişul în limba engleză al filmului

Disney a planuit lansarea filmului Dumbo II in 2002, insa productia a fost inchisa la inceputul lui 2001. Povestea principal are de a face cu Dumbo și prietenii săi noi obtinerea separate de restul de circ, ca ei umbla în oraș mare. Prietenii lui Dumbo noi sunt Claude și Lolly Twin urșii care părăsesc haos oriunde se duc, Dot zebră curios, Godfrey hipopotamul, care este mai în vârstă și vrea să facă lucruri pentru el însuși, și Penny struț aventuros. Timotei se întoarce, de asemenea. Povestea a fost trebuia să fie ca în cazul în care Dumbo prima sa încheiat și acest lucru un început în ziua următoare. Cu toate acestea, nu anunțuri în continuare au fost făcute de atunci. Proiectul pare să fi fost anulat, astfel cum a The Little Mermaid: Ariel's Beginning, Tinker Bell, și sechele ale sale au fost proiectele de ultimul pentru DisneyToon Studios. Cu toate acestea, unele dintre fundalurile pentru continuarea anulat au fost reciclate pentru Vulpea și câinele 2.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În timp ce animalele de circ sunt transportate, doamna Jumbo, unul dintre elefanți, primește copilul ei de la o barza. Elefant copilul este rapid se combina fara mila de elefanți celelalte din cauza urechi mari, și au nickname-l "Dumbo".

Odată ce circ este configurat, doamna Jumbo isi pierde calmul ei de la un grup de copii pentru a face haz de fiul ei, iar ea este blocat până și considerată a fi nebun. Dumbo este evitată de elefanți și cu nici o mama a avea grijă de el, el este acum singur, cu excepția unei auto-numit mentor și protector, Timothy Q. mouse-ul, care simte simpatie pentru Dumbo și devine hotărâtă să-l facă fericit din nou.

Directorul de circ face Dumbo de sus a unui cascador elefant piramidă, dar Dumbo cauzele tur de forță pentru a merge greșit, rănirea altor elefanți și aducerea în partea de sus în jos mare. Dumbo se face un clovn, ca rezultat, și joacă rolul principal într-un act care implică el se încadrează într-o cuvă de plăcintă de umplere. În ciuda popularității sale dobandita si faima, Dumbo urăște acest loc de muncă și este acum mai mizerabilă decât oricând.

Pentru a ridica moralul Dumbo-te, ia-l pe Timotei sa viziteze mama lui. Pe drumul de intoarcere Dumbo strigătele și apoi începe să sughiț, astfel Timotei decide să-l ia pentru un pahar de apă de la o găleată, care, necunoscut pentru el, a avut accidental o sticla de sampanie bătut în ea. Ca rezultat, Dumbo și Timothy atât devin stare de ebrietate și a se vedea halucinații de elefanti roz.

În dimineața următoare, Dumbo și Timotei trezesc într-un copac. Timotei se întreabă cum au ajuns până în copac, și conchide că Dumbo a zburat acolo sus cu urechi mari ca aripi. Cu ajutorul unui grup de ciori, Timotei este capabil la spre a lua Dumbo a zbura din nou, folosind un truc psihologic de o pană "magic" pentru a întări încrederea lui.

Inapoi la circ, Dumbo trebuie să efectueze cascadorii lui de sar de la o clădire înaltă, de data aceasta de la o platformă mult mai mare. Pe drum în jos, Dumbo pierde feder si Timotei îi spune că nu a fost niciodată penelor magic, și că el este încă în măsură să zboare. Dumbo este capabil de a scoate din scufundare și zboară în jurul circ.

După această performanță, Dumbo devine o senzație de mass-media, Timothy devine managerul lui, și Dumbo și doamna Jumbo li se acorde o mașină private, pe de tren circ.

Au dublat în limbă română[3]:

Alte voci:

Muzică

Studio dublaj: AGER FILM
Regie: Florian Ghimpu
Traducere: Andreea Maria Giolgău
Regia muzicală și adaptarea cântecelor: Cătălin Răsvan
Versiunea în limbă română produsă de: DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.

Cântece din film[modificare | modificare sursă]

  • Casey Junior (The Sportsmen)
  • Look Out for Mr. Stork (Ferește-te pentru dl Stork) (The Sportsmen)
  • Song of the Roustabouts (The King's Men)
  • Baby Mine (Copilaș meu) (Betty Noyes)
  • The Clown Song (A.K.A."We're gonna hit the big boss for a rise") (romana: "Noi suntem o sa lovit The Big Boss pentru o creștere") (Billy Bletcher, Eddie Holden, și Billy Sheets)
  • Pink Elephants on Parade (The Sportsmen)
  • When I See an Elephant Fly (Atunci când am văzut un elefant zbura) Cliff Edwards și the Hall Johnson Choir)
  • When I See an Elephant Fly (Reprise)

La Clasic Disney: 60 Years of Musical Magic, Pink Elephants on Parade este inclus pe disc verde, Baby Mine este pe disc violet, și When I See an Elephant Fly este inclus pe disc portocaliu. La Greatest Hits Disney, Pink Elephants on Parade este inclus pe disc roșie.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]