Parcul Nicolae Romanescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Zonă cu copaci a parcului

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este cel mai mare și mai cunoscut parc al orașului.

La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei din acel moment, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903. Suprafața totală a parcului este de 96 de hectare și cuprinde, pe lângă plantațiile ornamentale de arbori și arbusti, o întindere de apă de peste 4 ha, un hipodrom de 20 ha, drumuri, alei și poteci care însumează peste 35 km lungime. Și este considerat al treilea cel mai mare parc natural din Europa.[necesită citare] De asemenea, parcul este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole, o mică gradină zoologică, una dintre cele mai vechi din țară, inaugurată în anul 1906 și cateva restaurante.

În acest parc sunt câteva obiective foarte interesante.

  1. Podul Suspendat- un pod foarte vechi pe care se poate circula, este situat deasupra apei, despărțind două dealuri.
  2. Castelul Fermecat- pe unul dintre dealuri, în apropierea podului, se află un castel (fost restaurant), acum fiind obiectiv turistic. Ruinele sale sunt foarte frumoase.
  3. Hipodromul Craiova- Inaugurat in 1903, era folosit pentru curse de trap și galop. După cel de-al doilea Război Mondial partea din fața tribunei a fost transformată in teren pentru concursurile de sărituri peste obstacole. Din anul 2000 nu s-a mai desfășurat nicio activitate, cu excepția[1] concursurilor de atletism.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ziarul Gazeta de Sud - 17 aprilie 2010: Craiovenii, în finale la Cupa Liceelor

Legături externe[modificare | modificare sursă]